Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 518
  • 822
  •   1
Отговори
# 255
Да, ужасно много започнаха да боледуват и  ако преди това хващаха някакви вирусчета с хрема, кашлица и минаваха за седмица, след варицелата се започна с коксаки, бактериална ангина, бронхит, грип, ковид имам чувството, че всичко що върлува си го прибираме вкъщи.

Кошмар. А те кога изкараха варицелата, кой месец?

# 256
Излязоха и резултатите от стерилната урина, няма бактерии. Чудя се дали изобщо да я водя на преглед за ехография. Малко не ми се води излишно, не за друго а заради педиатърката, която ми препоръчаха. 100% ще има и други болни, не ми се иска да и се лепне нещо друго, докато чакаме.

# 257
  • shumen
Тони,след варицелата им пада много имунитета.Моя след като я изкара в 3 група в ДГ се започна с вирусите.
Анелия,и при нас се случи тъй,но след Ковид.Започна се вирус след вирус.Вече като чуя за болни с кашлица и ми се изправя косата.
Бъги,ако не е само лекар,който да прави ехограф,а има и други болни не бих водила здраво дете за преглед.Заради ехографа само да лепне нещо ново и да се чудя после кое да лекувам по напред.

# 258
Как така ще правите тест за скарлатина без видимо детето да му има нещо ,,?

# 259
Скарлатина се кара и без видими симптоми. По принцип е редно на всички в групата да се направи тест, след като има случай.

# 260
Значи се надявам на някакви чудо при нас след варицелата. Амин.
Иначе да, на моя прияъелка детето сега няма никакви симптоми, но е със скарлатина, излезе на теста.. Но те й направиха, защото сестра й има.

# 261
Моето уж я кара без  симптом но на никой друг не направиха тест а имаха 3 деца в групата със скарлатина ..

# 262
  • Враца
Варицелата я изкараха миналата година юни месец се почна и края на юли приключи, една ужасно дълга карантина карахме докато се изредят и двамата. Лекарите ме убеждаваха, че е лято и до есента ще им се вдигне имунитета и да не се притеснявам, но въпреки, че ги задържах вкъщи и се опитвах да ги опазя здрави от август се започна постоянно боледуване. Всеки рожден ден, всяко събиране с деца завършваше с вирус за нас. Давах им Флавон след варицелата и ги спрях от градина за цяло лято, но без ефект.

# 263
  • София
И на нас ни съобщиха тази сутрин всички да минат тест за скарлатина и да го занесем. Горната група е карантинирана, малкият миналата седмица дори не е бил, но искат задължително. Не очаквам проблеми при него, надявам се и при другите дечица, които са били миналата седмица да не се появи, че тъкмо този месец вече ходи по-редовно и много си търси приятелчетата.

# 264
Излязоха и резултатите от стерилната урина, няма бактерии. Чудя се дали изобщо да я водя на преглед за ехография. Малко не ми се води излишно, не за друго а заради педиатърката, която ми препоръчаха. 100% ще има и други болни, не ми се иска да и се лепне нещо друго, докато чакаме.
Bugi, защо педиатър за ехограф? Нефролог по принцип гледа за такива проблеми, но ако детето е добре вече и няма симптоми може и да отложиш прегледа, особено щом и резултатите са добри. Другия ви вариант е АГ, ако евентуално се касае за нещо във влагалището.

# 265
Мисля, че докторката е с 2 специалности. Ама за момента решихме, че ще изчакаме. Ако се появят отново симптомите непременно ще я заведа.

# 266
Някой попита за стомашни проблеми и Ковид. Майка ми е болна в момента, симптомите са хрема, кашлица много рядко от хремата и разстрпйство и повръщане вчера. Сухота в устата.

# 267
  • shumen
При Ковид при детето имаше световъртеж и стомашни болки.
Бъги,и аз бих изчакала в този случай.
Анелия,и моя я изкара Април в 3 група и педи ме убеждаваше,че няма нужда от нищо за имунитета,но беше факт,че не спря да боледува.
Моя за сега е добре,но аз нещо се скопосах снощи на работа.Боли ме кръста и крака,пих уж Диклопрам,но едва се движа.

# 268
  • Пловдив
Анелия,и моя я изкара Април в 3 група и педи ме убеждаваше,че няма нужда от нищо за имунитета,но беше факт,че не спря да боледува.
Моя за сега е добре,но аз нещо се скопосах снощи на работа.Боли ме кръста и крака,пих уж Диклопрам,но едва се движа.
Дани какво каза педиатърката за бактерията ще е лекувате ли?
Ние тази седмица ще пропуснем ясла,че е суполива.

# 269

Леле.. как няма нужда. Аз си му давам Имунотрофина и витамините, не съм ги спирала сега зимния период. Разбира се продължавам и след варицелата. Мислех да давам всичко до края на Април, но ще продулжа още заради тая шарка…

Общи условия

Активация на акаунт