Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 521
  • 822
  •   1
Отговори
# 270
  • shumen
Самантиниа,ще пускаме нов секрет в друга лаборатория.За сега педи каза,че няма да я лекуваме.Изписа само Трахизан и Голдисепт за гърлото,че беше леко зачервено.И да питам понеже забравих да питам педи дали Трахизана и Голдисепта пречат на гърления секрет,че мисля четвъртък или петък да го заведа в другата лаборатория.
Тони,то беше пролетта и педи си мислеше,че като не ходи лятото положението ще е добре,но уви,не беше така.

# 271
  • Пловдив
Аз януари и февруари тази година давах Марсианци сиропчето с бъз и не знам дали заради него или не, но не боледува и си изкара два пълни месеца на яслата. Само края на януари изкара някакъв вирус , но беше точно за два дни с температура до 37.5.

За скарлатина, ако детето е контактно, е задължителен теста дори без симптоми. Ние правихме, защото имаше болно детенце в групата януари . При нас излезе отрицателен тогава.

# 272
И ние сме на Марсианци ефект 0 цяла зима- три месеца .....кара по 6-7дни и хоп...да сме в играта просто...Да се лъжем,че нещо я пази.

# 273
Ние даваме Имунотрофина на двамата.

# 274
  • shumen
Какво ли не съм давала и ефект нула.Но докато си ходят болни част от децата в ДГ и училище ще е така.
Аз да питам Трахизан и Голдисепт трябва ли да ги спра и изчакам преди да го заведа на гърлен секрет.

# 275
Чидя се дали да не почнем инхалацията с Йелоклин? Някой ползвал ли го е симптоматично и поддържащо?

Иначе давам вече 4 месеца омнибиок панда. Но и ние след като изкарахме Ковид началото на септември, спада имунитета. Даже и моя включително, защото всяко нещо си изкарвам с него комплект.

# 276
  • Пловдив
Това просто затвърждава моето мнение, че си е изцяло до дете и често се успокояваме, като даваме нещо за имунитет. Ама ето и аз се подлъгах да купувам от целия натиск от лекари- ама защо не давам- и тн. Кой ги знае тези компании за витамини/ продукти за имунитет какви бонуси дават на лекарите за продадени продукти.

# 277
Danaeka, според мен, трябва поне 24 часа да са минали от трахизан и подобни за гърлен секрет.
Йалоклийн харесвам аз. Макар да казват, че не е нещо особено и само се заблуждавам , че върши работа.

# 278
  • shumen
Пийк,благодаря.Днес нищо не съм давала,за да мога утре или в петък да го заведа.

# 279
Взимам я първа в 4,влизам вътре се киха и кашля...и днес мина 🍀

# 280
  • shumen
Мими,то винаги има кихащи и кашлящи деца,и подсмърчащи.Моя сега каза,че днес са имали пет деца,който са отсъствали,а вчера бяха 3.Надявам се да не се зарази от някои.

# 281
Някои кашлят и кихат от дезинфектантите. Аз ако отида късно да го взема и мирише ужасно на белина. Не знам как стоят децата на този аромат

# 282
  • shumen
При нас в ДГ,а сега и в училище мирише от дезинфектантите.Аз чак в ДГ бележка им бях носила,че е здрав,а киха от тях.

# 283
Здравейте,
моля тези от вас, които са се борили с отит да ми пишат.
Колко време се лекува? Кога може  да има облекчение?
От понеделник детето /4г/ е на АБ Сумамед и Отипакс заради отит и бронхит. Ужасни температури от по 40 градуса. Днес след третия прием беше по-добре с малко тонус и апетит, видимо по-добре, пак вдигаше Т, но се повлияваше от Панадол.
Сега през нощта писна, че и другото ухо я боли. Ще се побъркам вече. Как е възможно, нали пие АБ?
Моля кажете ми какво да очакват от този отит...

# 284
Нямам опит с отит, моето дете не е правило такъв, но от педиатърката знам, че Сумамед е сравнително слаб антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт