Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 450
  • 822
  •   1
Отговори
# 150
  • shumen
Димитрова,само това не сме пробвали.Ще говоря с педи и за нея.Не знам вече няма изтрепване този стрептокок ериус.
А зависим ли от други избор нямаме.Стискаме зъби и каквото стане.

# 151
При нас след варицелата, последва ангина и естествено АБ. Тъкмо се оправи и сестра й се обрина. Ще се побъркам вече. Цял месец вкъщи, свършиха ми болничните от ЛЛ, работя събота и неделя, понеже няма кой да ме замести, бабите и те работят. Даже не смея и да се надявам да се задържат на ясла като тръгнат с този паднал имунитет.

# 152
Поне отметнахте варицелата. Направо се успокоих моите като я минаха. Много мъчително беше у дома, но поне мина.

# 153
  • shumen
Мона,след варицелата им пада имунитета.Моя няма да забравя като я изкара в 3 група и след това се започна-бронхит,пневмония,вирус с Т.

# 154
Преди 4 дни спря антибиотика. 7 дни го пи, всички тестове  за грип, ковид и скарлатина бяха отрицателни.
От днес с обрив почти навсякъде. ЛЛ като я видя, първо каза коксаки, после инфекциозна мононуклеоза, повлияно и от приема на  антибиотик.
Има ли нещо общо между двата вируса- коксаки и мононуклеозата? Обривът й е точно като коксаки ( като гледам снимките в нета). Нищо друго й няма, освен остатъчна кашлица и малко сополи от секретите.
Изписа Изопринозин и противоалергично.
След АБ, сега Изопринозин, няма ли да натоварват много черния дроб

# 155
  • Враца
Мисля, че и двете се причинявт от Ебщайн вирус, но не съм сигурна. Пуснете изследване за мононуклеоза и ще излезе.
Ние днес бяхме първи клиенти на лабораторията, теста за ковид излезе положителен и след няколко часа сме на лекар. Има ли още карантина за тая гад?

# 156
  • shumen
Анелия,не съм сигурна има ли карантина все още за ковид.Дано го изкара леко и не зарази и вас.

# 157
Мисля, че и двете се причинявт от Ебщайн вирус, но не съм сигурна. Пуснете изследване за мононуклеоза и ще излезе.
Ние днес бяхме първи клиенти на лабораторията, теста за ковид излезе положителен и след няколко часа сме на лекар. Има ли още карантина за тая гад?
Мисля че е 7дни само.
Намерих това
https://www.standartnews.com/zarazata/sksyavat-karantinata-za-ko … poved-501207.html

# 158
При нас снощи стана един красив ларингит по учебник, 24 часа от първите симптоми. Днес педиатърката пусна изследвания - црп 90, левкоцити 14 и естествено антибиотик 7 дни. Явно ларингита ни, не е само вирусен.
За ковид мисля, че карантината е само за доказания с лабораторен тест, контактните не подлежат вече.
Casa_del_sol, коксакито е с клинична картина за антибиотик и самия антибиотик не го спира, т. Е. Ако беше това щяхте да имате пъпките на ден 3-4, независимо от антибиотика. За имунодулатора, стандартно така го изписват. А при нас дори и заедно с антибиотика.

# 159
  • shumen
Димитрова,ужас.Вече чуя ли кашлица и косата ми се изправя.
Нашия гърлен секрет излезе.Има си стафилокок ериус пак,но на количеството пише вече умерено,а не масово.Утре като го взема ще мина през педи да го погледне и да я питам и за Риноджермината дали може да продължим с нея лечението.

# 160
Димитрова а какви са първите симптоми на ларингита ?

# 161
И ние сме с ларингит при нас- лаеща такава гадна кашлица ама постоянно....кихане пак такова и лека т следобед и вечер до 37 и малко....

# 162
здравейте момичета,
От много време ви чета. Едва сега се осмелих да пиша. На сина ми на 2,8г му излезе бактерия Стафилок ериус. Не пише количество. Отдолу са посочени, на кой антибиотик  е чувствителен и ресистентен. До сега не са му взимали гърлен секрет, въпреки, че от 6 месеца през седмица е с хрема. На градина ходи 1ва група. На своя глава пуснах изследване, с надежда че ще е чисто. Сега незнам и аз и баща му ли трябва да се лекуваме, аз съм със сополи от месец почти. И бременна в 4 месец.
Бързо оздравяване на всички дечица ❤️

# 163
Likeawind, лека суха кашлица, вдигане на температура и до 24-тия час става лаеща (докато спи). Може да има сополи, може и да няма. При нас беше с всички екстри, започна кашлица и хрема посреднощ, през деня температура еднократна до 38.8 и вечерта в 23 часа лаеща кашлица.
Smile_to_live, обикновено не се лекуват на големите, ако са само сопол и не ходи на никъде (бронхит, ангина).
Mimi, при вас не мина ли? Обикновено тази лаеща кашлица е макс 2 дни, след това от кашлят като стар пушач.

# 164
  • shumen
Smile,при моя излиза няколко пъти.Лекуваме само него,че му създава проблеми.Възрастните не сме се лекували.
Мими,не е ли по добре вече твоята мома?

Общи условия

Активация на акаунт