Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 479
  • 822
  •   1
Отговори
# 195
Като чета, явно вируса е ларингитен, явно не е само моето с ларингит. Не че се успокоявам, ама нали знаете, като станат повече ларингитите и се замисляш дали че няма проблем.

# 196
Аз от обсъждането тук в групата го очаквах да е точно това ..на колежките ми пък със скарлатина горе долу това се върти в момента

# 197
Изписвали ли са на децата ви какпки с ксилометазолин под 2 години? Днес изписаха на бебка, с температура и запушен нос правени какпки с ксилометазолин но е на 1 год и 2 месеца. Докторката каза,че над 1 година може?

# 198
Нехе, слагали сме, може би веднъж преди 2г. Очудена съм от правени с ксилометазолин, това е някаква нова рецепта. Ние слагахме готови.

# 199
  • shumen
Явно в момента се върти ларингитен вирус.
Нехе,слагали сме готови.Аз съм доволна от тях.

# 200
Ние към варицелата имаме и бонус - кашлица влажна и хрема 😅 Доктора каза, че и така се случва да протича. Давам му едно от хомеопата и го мажа с пудра. Голяма забава е 😭😅😅😅

# 201
И ние изкарахме нещо тип ларингит, или поне така започна, само че на ден 2 кашлицата стана влажна, на ден 3 мина на суха и така 2 седмици. Сопол много навътре с готин цвят. Кашляше често денем, като спи не. Голям зор видяхме с този вирус. Отдавна не е боледувал толкова дълго - нещо средно беше нито здрав, нито болен. Трета седмица вечер издухва по някой сопол. Какво беше това чудо, не знам 🤷‍♀️

# 202
Влажна и на често и сопол до устата безцветен ,гласът му дрезгавее...спа на обяд 30 минути уви при него не важи ще легне по рано ..енергия до небето но кривее реве за всичко ...

# 203
Ефизол от колко години може да се дава?

# 204
  • shumen
Пийк,мисля че от 6 години.

# 205
Ефизол от колко години може да се дава?
Ефизола е след 1 година. Давала съм го на дете на 2 и малко, въпроса е дали ше помогне. Доволна съм от близалките за гърло.

# 206
Аз съм доволна от Джуниър Ангин за смучене. Като близалките са, но повече на брой и са по- изгодни

# 207
Аз сега за първи път взех близалки, заради сухата кашлица заради заден сопол, по препоръка на колежка. Питах за пастили в аптеката, ама ми казаха, че има само за над 6г, а той е на 4 - явно или наистина е нямало или съм случила на кофти фармацефт. От ефизола ефект сякаш не съм видяла, то и по мое време беше като бонбонче.

# 208
Малкият кашля дрезгаво от два дни, има и сополи, не много обилни. А в началото на април има реимунизация.
Каката е с минаващи обриви. Педиатърката, както й погледна обрива преди дни,  отхвърли скарлатината( бяхме правили тест 10 дни преди това) и каза инфекциозна мононуклеоза.
За нея от вената ли се взима кръв?
Знам за деца, уж с диагноза скарлатина, а тестът я отхвърля.
Може ли да споделите симптомите при ларингита на децата? Може ли да хване и възрастните?
От месец, хем се оправям, на другия ден дрезгава кашлица, която се  засилва от смяна на въздуха, плюс лека хрема, дразнене в гърлото. А пих и антибиотик скоро. Вчера ме прегледаха, всичко беше наред.

# 209
Casa del sol, най-характерното при възрастните за ларингита е - пада ми глас, става дрезгав. Нали си го чувала това. Как както си говориш и гласа се променя, пада и т. Н. Ето това е ларингит при възрастни. Има и по - тежките случаи, при които съвсем нямат глас възрастните и шептят. Аз лично не бих сложила реимунизация на такова дете. Нашата педиатърка имаше правило 2 седмици, откакто няма симптоми. И да, позабавихме някоя друга ваксина, но си ги сложихме. И да забавите със седмица, две, месец, важното е всички вкъщи да са здрави. След ваксина имунитета пада допълнително. Монуноклеозата (или теста за антитела, което ще правите) само от вена.
На ефизола пише на листовката от 4 годишна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт