Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 533
  • 822
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
моля тези от вас, които са се борили с отит да ми пишат.
Колко време се лекува? Кога може  да има облекчение?
От понеделник детето /4г/ е на АБ Сумамед и Отипакс заради отит и бронхит. Ужасни температури от по 40 градуса. Днес след третия прием беше по-добре с малко тонус и апетит, видимо по-добре, пак вдигаше Т, но се повлияваше от Панадол.
Сега през нощта писна, че и другото ухо я боли. Ще се побъркам вече. Как е възможно, нали пие АБ?
Моля кажете ми какво да очакват от този отит...
Панадолът само смъква температура(доста бавно и в доза, която обикновено само лекар изписва, а не тази на листовката) и обезболява, но не намалява възпалението. На нас унг ни каза да даваме нурофен(дори и без температура, за да намали възпалението) първите 3-4 дни при отит, заедно с капки Фуроъалгин (комбинирани - обезболяващи с два вида антибактериални медикамента). Иначе без изписан антибиотик за пиене ни се размина.
https://www.medibank.com.au/livebetter/health-brief/health-check … 0in%20the%20liver.

# 286
Сумамед е азитромицин. Не е слаб, с продължително действие е.

# 287
Отипакс и в двете уши ли го капете още отначало? Капките за уши задължително се капят и в двете уши, независимо дали е имало оплаквания от двете ушета или само едното. Сумамед е добър антибиотик.

# 288
Отипакс + нурофен на 4 часа + антибиотика.
При нас обикновенно изписва зинат Унг.
Ухото не се мокри.

# 289
Нурофен се дава на минимум 6 часа, максимум 3 дози на 24часа.

# 290
Здравейте. Бихте ли споделили от кой спрей за гърло за дете сте доволни? Синът ми е на 4 г и търсим нещо различно от тантум. Благодаря!

# 291
  • Враца
Орофар?  На сина ми най-много му облекчава гърлото, а той винаги започва боледуване с болка в гърлото и винаги болката е много драматична. Не съм сигурна за каква възраст е подходящ, но си мисля, че беше 4+

# 292
Много благодаря,

Състав на орофар: Бензоксониев хлорид и лидокаинов хидрохлорид, глицерол, етанол, хлороводородна киселина, лютива мента, масло, левоментол, пречистена вода.
- за деца над 4г

Състав на тантум: бензидаминов хидрохлорид 0,30 g.

Състав ангал: хлорхексидинов диглюконат/лидокаинов хидрохлорид
- за деца над 6г.
Орофар?  На сина ми най-много му облекчава гърлото, а той винаги започва боледуване с болка в гърлото и винаги болката е много драматична. Не съм сигурна за каква възраст е подходящ, но си мисля, че беше 4+

# 293
Благодаря на всички отзовали се по темата Отит.
За колко време отшумява възпалението, какво да очаквам?
Сумамед четох, че се изписва и за УНГ проблеми, в листовката го има.
Отипакс капах само във възпаленото, не знаех че и в двете трябва. Може би не съм разбрала.

# 294
Секрета излезе и е отрицателна. Но от днес сопол.. вярно вкъщи е ,няма контакт с д-р деца освен с кака си (която също е в къщи) но има 2зъба леко пробили.. тъкмо спря хремата от предните два и сега нови.. поне вече са последни.

# 295
По темата с отита, една докторка каза да пръскаме със спрей(Стеримар) и в носа, да се пречиства дори и да няма сополки.

# 296
По темата с отита, една докторка каза да пръскаме със спрей(Стеримар) и в носа, да се пречиства дори и да няма сополки.
Да, важно е носът да е отпушен през повечето време. За по-големи деца и олинт или ксилогел няколко дни.

# 297
Да, и при нас за малко да се получи отит, заради третата сливица. Детето като писна, че го боли ухото, а няма много хрема, само леко кашляше по 3-4 пъти на ден. Личната я преслуша, ушите са здрави външно, но каза, че диша изцяло през устата и се чува шум, който е от третата сливица, която е уголемена и създава проблеми. Схемата беше 3 x почистване на носа с ФР + Ксилогел + 3 х Нурофен противовъзпалително за 5 дни без значение има ли болка или не. Ако вдигне над 38.5 да взимам антибиотик. Размина се, сега сопола се втечни и започна да излиза. Оставаме само на промивки, но като се пооправи ще я водя на УНГ да я видим тази трета сливица.

# 298
Имам 3 отита опит, обикновено на втория или третия прием на антибиотик при нас температурата спира. Ноо ние го хващаме преди да стане гноен, т. Е. Когато е външен, не гноен. Просто нашата мадама вдига като започне някое ухо над 39.5 и аз си знам - ангина или отит. Отипакс обикновено не слагаме, тъй като реално ги хващаме преди болката. Водещото при отита е да дренирате носа и да изтича оттам течността. На 5-тия ден обикновено няма външни признаци на възпаление, унг обикновено спират антибиотика. Нашата педиатърка го оставя по 7, заради високата температура, с която върви.

# 299
  • shumen
Моя отит е правил два пъти за 10 години и сме били на АБ.На 2 ден Т спада.
Аз днес го водих на гърлен секрет в друга лаборатория.Ще видим там ще излезе ли нещо отново.

Общи условия

Активация на акаунт