Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 594
  • 822
  •   2
Отговори
# 495
Проблемът е, че има зелени сополи, които си стичат назад. 🙄🙄

# 496
Здравейте, не съм писала от страшно много време, но пиша, защото съм се видяла в чудо. Голямата изолира мораксела в носа преди около 2м (може и по-малко да е). Пи конски дози зинат и клацид (по антибиограма, по 7 дни) и към днешната дата пак е със зелени сополи. Мисля, че не я е уморила. Направо се виждам в чудо. Някой има ли опит с мораксела? До сега не я е въдила и наистина не знам толкова ли е упорита тази бактерия. Ще се гръмна вече.

В същата ситуация сме. От януари някъде я борим, сега все още е с нея. Толкова аб и локални капки капахме, че вече дори педиатърката не иска да изписва повече аб, че то се предозира детето. Наистина не знам какво да правя. Сега УНГ ни е изписал едни правени капки, но няма подобрение до този момент, даже сякаш повече се разкашля. Всеки казва, че била упорита, ама чак пък толкова. И все по антибиограма лекуваме, а не на сляпо..

# 497
Здравейте, не съм писала от страшно много време, но пиша, защото съм се видяла в чудо. Голямата изолира мораксела в носа преди около 2м (може и по-малко да е). Пи конски дози зинат и клацид (по антибиограма, по 7 дни) и към днешната дата пак е със зелени сополи. Мисля, че не я е уморила. Направо се виждам в чудо. Някой има ли опит с мораксела? До сега не я е въдила и наистина не знам толкова ли е упорита тази бактерия. Ще се гръмна вече.
7 дни ми се струват малко. На малкия винаги по 10 дни му предписват, независимо дали локален антибиотик или за пиене.
Аз вече не мисля, че може да се изчистят тези бактерии. По-скоро усилията трябва да са в насока засилване на имунитета, за да се бори сам, въпреки че това май става само с боледуване. На моя син се отказах да му ровя в носа, откакто се е родил не знам колко секрета са му взимани. И все има нещо.

# 498
Напълно съгласна съм с предното мнение. Бактерии има много, навсякъде и постоянно. Дори ние имаме. Трябва да се работи посока повишаване на имунитета, което е трудната част. Към днешна дата мога да заявя, че при нас помага класическия хомеопат. Миналата година тя ни извади от омагьосания кръг на АБ капките. Аз самата в един момент осъзнах, че какворо и да му капя - след няколко дена пак е същото. Изкара три месеца без сополи, а преди това на ваеки 3 дена беше съв зеленяк. Само че сега след варицелата сме в изходна позиция. И отново започваме борбата.. другата седмица имаме час при хомеопата ни, да обсъдим. 4 дена изкара сега на градината и е със зверски зелени сополи, чак такива гадни не е имал цяла година.

# 499
  • shumen
Тони,след Варицелата много им пада имунитета и лепват всичко.
Павлина,за бактериите наистина всички имаме.

# 500
Тони,след Варицелата много им пада имунитета и лепват всичко.
Павлина,за бактериите наистина всички имаме.

Да , уж било за няколко месеца ама да видим 😃

# 501
  • София
Многооо е опасно с чаршаф. Има голяма вероятност от гърч.
Подкрепям за чершафа,дори изстудяване на челото също е опасно,защото се сваля прекалено бързо.
Моето дете като беше с грип беше с такава неповлияваща се от нищо 40 градусова температура,а той се беше отпуснал като дроб.
С  течен аналгин сваляше до 38.8 за около два часа и сагата се почваше пак отначало ... И така за три дни.

# 502
  • София
Моля за малко помощ. Знам, че не сте лекари, но тези снимки приличат ли ви на розеола?

На 11.04 вдигна 39 градуса, сваляше малко от панадола. На 12.04 бяхме на лекар, каза, че вижда само задна хрема и нито гърлото е червено, нито нищо. Следващите 2 дни пак беше с висока Т. От вчера няма, но забелязах преди лягане тези дребни петънца по гърба, а днес вече има и на гърдите и  зад ушите и малко по лицето. На 1 г и 11 м е.

# 503
Киха сутрин,лека хрема май е задна... кашля сутрин предимно все едно чисти храчки да се изчисти като се е стичало вечерта ...
От преди малко е с онзи обрив като коприва уртикария намазах я с Бочко,сто лекарства взех на село само не и за обриви...

# 504
D!va, реално тя пиеше доза за възрастни, а не за деца. За това и пулмоложката каза, че трябва да в изтребим с тази доза. За съжаление май не! Със стафилококи сме нямали толкова упорито третиране. Какво е това нещо не знам!

Toni, Dana, съгласна съм с вас, но при положение, че създават проблем, просто нямам избор. Сега поръчах пробиотици - да видим. Аз виждам зелен секрет как се стича по гърлото и. Яко не го овладеем - 100% ще направи бронхоспазъм. Sad

# 505
D!va, реално тя пиеше доза за възрастни, а не за деца. За това и пулмоложката каза, че трябва да в изтребим с тази доза. За съжаление май не! Със стафилококи сме нямали толкова упорито третиране. Какво е това нещо не знам!

Toni, Dana, съгласна съм с вас, но при положение, че създават проблем, просто нямам избор. Сега поръчах пробиотици - да видим. Аз виждам зелен секрет как се стича по гърлото и. Яко не го овладеем - 100% ще направи бронхоспазъм. Sad

Абсолютно.. то чоже да стане беля лт тия сополи. Какви пробиотици поръча?

# 506
Павлина_христова, ние много се мъчихме с моракселата. При нас се активираше при всеки вирус, но само със сопол и затова я считаме за по-безобидна от стрептокок пневмониос (който ни докарва бронхити) или хемофилус (който ни води до бактериални ларингити). При нас педиатърката ни изписваше антибиотични капки за по-дълъг период - първия месец 7 дни, втория - 10 дни, третия - 14 дни. Ако не са с гентамицин, реално не дразнят видимо носа и не причиняват дискомфорт. Не знам дали след третия месец я убихме, но пък хванахме стрептокок и спря да излиза в антибиограмата. Стрептокока го убихме с два месеца антибиотични капки + сериозен бактериален ларингит и антибиотик през устата и 2 месеца риноджермина и сега сме на хемофилус. Да видим дали ще го убием с антибиотик в момента.

# 507
  • shumen
Павлина,да,ако създава проблеми трябва да я излекувате.
Мими,Фенистил поне нямаш ли да я намажеш.
Тони,при нас след Варицелата доста му падна имунитета и пак бяхме влезли в един порочен кръг от болести.
Ние днес излязохме и доста се изпоти.Сега взе да киха и се моля само да не се разболее преди училище.

# 508
Христос Воскресе! Пожелавам на всички да нямаме какво да пишем в тази тема.
Аз не знам нашето божие наказание ли е, проклятие ли е, ама няма празник, на който да не се разболее, при положение че не ходи на градина.
Няма Коледа, няма Великден, няма рожден ден, тя си е все зле, лежахме и в болница на един Великден.
Естествено не пропуснахме и сега, на разпети петък вечерта излязоха сополи, вече е с ужасна хрема, температура, болки в гърлото, не може да диша, не се отпушва този нос с нищо.
В сряда направихме изследвания за градината, щяхме да я пускаме след 4 месеца пауза, но ето че пак ударихме на камък. Няма да коментирам и с какво нетърпение чакахме празниците за да се отпуснем, да си починем, да се видим с близки... но нас кучета ни яли. Просто забравих вече какво беше това животно "весели празници".

# 509
Павлина,да,ако създава проблеми трябва да я излекувате.
Мими,Фенистил поне нямаш ли да я намажеш.
Тони,при нас след Варицелата доста му падна имунитета и пак бяхме влезли в един порочен кръг от болести.
Ние днес излязохме и доста се изпоти.Сега взе да киха и се моля само да не се разболее преди училище.

Даа.. четох, че между 1-3 месеца е спада в имунитета след варицелата.
Ние сега сме на село. Като му минат сополите започвам всеки ден сладолед, рецептата на един УНГ за каляване на лигавицата.

Евчето… 😢😢 не знам какво да кажа..

Общи условия

Активация на акаунт