Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 418
  • 822
  •   1
Отговори
# 720
Изпих си аз антибиотика и съм пушка вече, но дъщеря ми продължава със зелените сополи вече един месец. Не можем да я уморим тази мораксела и това е! Отчаяна съм! Приемам всякакви съвети. Пи два антибиотика през устата, сега е на два вида капки и не се мори това нещо и това е! Помагайте!

Изобщо ли не спират? Или спират за малко и се появяват пак? 😭
Класически хомеопат.. аз друго не виждам. Не, че те правят чудеса, ама да пробвате. И Даниел е с Мораксела, беше със зелена хрема по Великден, след това му изписа едно нещо и му спря хремата за два дена. Но то е лекарство за организма му като цяло, да се бори. Та, очаквам скоро пак да цъфне, ама и при нас с капки не става.

# 721
Изобщо не спират. Зелени, огромни, гъсти мазни тапи. Такова нещо не е било никога! Оказа се, че е изкарала скарлатина "на крак" и явно и това допринесе.

# 722
При нас температурата продължава през деня, та' ще взема един тест за грип и ковид следобед. Все пак вече 10-тина часа има температура, до 39. Няма налепи по гърлото, няма сопол, само температура засега. Няма Малинов или ягодов език.

# 723
  • София
Нашето дете поддържаше висока температура 36ч. Направиха му тестове за ковид, грип, скарлатина, микробиология и кръвни изследвания. Тестовете отрацителни црп 8. След 36ч температурата изведнъж падна и повече не вдигна. Това беше . Докторът обясни , че в момента е такъв вирусът. Дано и при вашето дете е това. Витамин Ц с оксилоскокциум. Само то му беше лечението.

# 724
И нашата след 4 дни на градина пак е със сополи, задна хрема, хъркане... А в групата нали имат и случай на варицела, та и това чакам. Ако се насложат двете болести? Някой имал ли е подобен случай? Много се притеснявам, племенника кара много тежко варицелата, а хем е по-голям и с по-силен имунитет. Моята не се храни добре и постоянно е болна, притеснявам се че тази шарка ще я съсипе... Sad

# 725
  • shumen
Димитрова,дано не е нещо сериозно.Твоята мома изкара ли варицела?Да не би да е прихванала нещо.
Мими,значи имало как да я приемат.
Павлина,тези бактерии са ужас.Нямат умаряне.Моя що АБ изпи и чак тогава се изчисти.

# 726
Изпих си аз антибиотика и съм пушка вече, но дъщеря ми продължава със зелените сополи вече един месец. Не можем да я уморим тази мораксела и това е! Отчаяна съм! Приемам всякакви съвети. Пи два антибиотика през устата, сега е на два вида капки и не се мори това нещо и това е! Помагайте!
Д-р Кирова УнГ преди години ни помагаше за дългите хреми на големия (тогава на 4-5). Беше ни изписала Макситрол смесен с Низита и сутрин и вечер да вкараме в нослето по малко от сместа. Така по-дълго стои антибиотика на място и не позволява развитието на бактериите. Сега има по-модерни други такива антибиотици за нос под форма на маз.

# 727
И нашата след 4 дни на градина пак е със сополи, задна хрема, хъркане... А в групата нали имат и случай на варицела, та и това чакам. Ако се насложат двете болести? Някой имал ли е подобен случай? Много се притеснявам, племенника кара много тежко варицелата, а хем е по-голям и с по-силен имунитет. Моята не се храни добре и постоянно е болна, притеснявам се че тази шарка ще я съсипе... Sad
При нас по-болнавото дете изкара доста леко варицелата. Сестра й, която по принцип не боледува, пипна нещо друго  докато караше варицела, също леко, но направи ангина и се наложи прием на АБ.

# 728
Преди малко повърна. Казва, че я боли врата. Аз наистина не разбирам постоянно ли водят болни деца в тия групи, какво е това безочие. Не може всеки път като я пусна да се разболява ужасно след няколко дни. И не е само при мен това, виждам че и при всички вас е същото.

# 729
  • Пловдив
Аз имам подозрения, че като са навряни толкова деца в малки помещения просто няма как да не се разболяват. Разменят всякакви бацили, а те не ги вадят навън почти…
За мен, ако са навън през по- голямата част от време, няма да се разболяват толкова, ама….

# 730

Варицелата често върви с подобни симптоми. Не ти ти го пиша, за да те плаша. Просто да го знавш. Моето дете кашляше като беше с варицела.
Най-често варицелата се проявява 14 дена след контакта с болния.

# 731

Варицелата често върви с подобни симптоми. Не ти ти го пиша, за да те плаша. Просто да го знавш. Моето дете кашляше като беше с варицела.
Най-често варицелата се проявява 14 дена след контакта с болния.

Точно това е, че тя е имала контакт с болния преди около пет дни, а като чета инкубационният период е по-дълъг. Страх ме е да не се насложат две инфекции, че и без това имунитета и е много зле... Цяла нощ хърка и се дави от секрети. Повече не е повръщала, а си мисля, че повръщането беше в резултат от задавяне със сополи. За момента няма температура, но със сигурност се разболява от нещо. Както казах и на Великден, когато пак беше болна- за нас спокойни празници няма как да има, прокълнати сме.

# 732
Здравейте. Детето ми се влоши, няма глас ...Sad
Трябва да отидем в  спешен кабинет.
Бихте ли споделили къде най добре да отидем днес - Вита 2, Токуда, Пирогов или Александровска?
 Мисля, че му трябва антибиотик спешно.

# 733
Danaeka, не сме карали нито варицела, нито скарлатина. Имаше в групата март скарлатина, но не бяхме контактни.
Иначе днес ще ходим към лабораторията на Сердика (цибалаб). В зависимост от резултата ще посетим дежурния в София мед в Люлин. За съжаление в лечебницата няма часове днес (имат дежурен), както и за близките дни (чак на 18 - ти първи възможен) и ще трябва да се спасяваме по друг начин.

# 734
Моето тъкмо изкара такава комбинация варицела с респираторен 4 дни поддържаше температура след това носа потече и започна ужасна денонощна кашлица и след това избиха и пъпките изписаха му и антибиотик заради падането на имунитета от варицелата и невъзможността да се бори с другата болест ..

Общи условия

Активация на акаунт