Египет /Тема 14/

• 57 325
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Ще бъдем там от 05.09 и имаме включена  екскурзия до пирамидите и музея в Кайро. Чета,че се пътува 6-7 часа....имате ли инфо кога се тръгва ,каква е програмата?
При нашето пътуване миналата година тръгнахме за Кайро късно през нощта-около 1-1,30 часа. На сутринта към 8 бяхме в Кайро.

# 526

Ще бъдем там от 05.09 и имаме включена  екскурзия до пирамидите и музея в Кайро. Чета,че се пътува 6-7 часа....имате ли инфо кога се тръгва ,каква е програмата?
При нашето пътуване миналата година тръгнахме за Кайро късно през нощта-около 1-1,30 часа. На сутринта към 8 бяхме в Кайро.

А в Caves Beach Resort 5*   ли бяхте ?

И още един въпрос - какви лекарства ползвахте за стомашно разтройство и повръщане?

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 17:16 от happy_mama

# 527
Между Magic World Sharm Club By Jaz и Jaz Fanara Resort в Шарм  кой е за предпочитане?

# 528

Ще бъдем там от 05.09 и имаме включена  екскурзия до пирамидите и музея в Кайро. Чета,че се пътува 6-7 часа....имате ли инфо кога се тръгва ,каква е програмата?
И тогава ли бяхте на пирамидите ,сутринта като пристигнахте или на следващ ден? Това вероятно е друга програма при която сте били в Хургада и предпоследен или последен ден сте тръгнали през нощта за Кайро?

# 529
  • Beyond the Frontiers
Между Magic World Sharm Club By Jaz и Jaz Fanara Resort в Шарм  кой е за предпочитане?
Зависи. Меджик уорлд е клубен хотел, т.е. активна анимация, голяма територия, голям плаж пясък.
Джаз Фанара е друга концепция. Там водещо е рифът и гмуркането. Подходящ по-скоро за възрастни. Детски атракции липсват изцяло.

Програмата Кайро и Хургада е в два варианта:
1. Кацане в Хургада. Ставане рано предпоследния ден, път до Кайро, екскурзия в Кайро, нощувка и полет към България.
Понякога, ако полета от Кайро е късен, е възможно да няма ранно ставане, а програмата в Кайро да се раздели на две: първи ден път до Кайро и посещение на едната атракция, втори ден втората и полет до София. Понякога цялата програма в Кайро се изпълнява последния ден, когато полета до България е късен.
2. Кацане в Кайро, нощувка, трансфер до Хургада. Тук също са възможни вариации според час на полета. Може първия ден да е само полет до Кайро, може да е полет плюс пълната програма в Кайро, или полет с едната атракция...
Без значение, какво пише в предварителната програма ПРОМЕНИ са възможни и допустими по закона за туризъм по усмотрение на туроператора. В крайна сметка всички услуги се изпълняват. След пристигане екскурзоводите на място ще уточнят точно как ще се случи вашата програма по вашата дата.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 19:53 от Galactic Voyager

# 530
  • София
Привет!

Обмисляме почивка края на март, началото на април 2024 в Шарм с две деца на 6 и 7 г. Иска ми се да е с агенция. Бихте ли препоръчали такава? Целта е почивка и плаж Simple Smile

# 531
Между Magic World Sharm Club By Jaz и Jaz Fanara Resort в Шарм  кой е за предпочитане?
Зависи. Меджик уорлд е клубен хотел, т.е. активна анимация, голяма територия, голям плаж пясък.
Джаз Фанара е друга концепция. Там водещо е рифът и гмуркането. Подходящ по-скоро за възрастни. Детски атракции липсват изцяло.
Благодаря, Galactic Voyager!

# 532
Привет!

Обмисляме почивка края на март, началото на април 2024 в Шарм с две деца на 6 и 7 г. Иска ми се да е с агенция. Бихте ли препоръчали такава? Целта е почивка и плаж Simple Smile
Алиса турс.

# 533
  • София

А в Caves Beach Resort 5*   ли бяхте ?

И още един въпрос - какви лекарства ползвахте за стомашно разтройство и повръщане?
[/quote]

Не, бяхме в Desert Rose. Носихме български лекарства срещу стомашни разстройства, но не ни се наложи да ги ползваме. Програмата ни беше с отпътуване от Кайро. За целта тръгнахме  към Кайро през нощта на 6-ия ден. На сутринта посетихме историческия музей, а по-късно през деня пирамидите и Сфинска. Пренощувахме в хотел в Кайро и на другия ден се прибрахме в България.

# 534
belvedere и към другите били в Desert roza имам няколко въпроса.
Трябват ли аква обувки с цел предпазване от морски таралежи и д-р.? Някой ме наплаши, че имало в лагуната някакви риби от, които трябвало да се пазим. Това така ли е?
Разбрах,че хотелът има приложение, изтеглих го, разглеждайки стаите не ми стана ясно как ще ни настанят ние сме 3+1, не съм доплащала за реновирана стая, защото разбрах, че били по далече от плажа.
Видях, че хотела освен на олинкзив работи и на ултра. Всъщност какво включва олинклузива, за яденето ясно, но ползват ли се всички барове и ресторанти на територията или има разделение

# 535
  • Beyond the Frontiers
Всичко ползвате. Ултра all inclusive може да се доплати на място 15$ на ден/човек. Съответно имате право на посещение безплатно на всички a-la-carte мисля даже без ограничение в броя посещения. Има и някой вносни алкохоли в цената.
При 3+1 може да ви дадат 2-ве съседни стаи с междинна врата или една стая с две допълнителни легла. Зависи от натоварването на хотела. Стаите са големи.
Супериор стаите/ реновираните са до аквапарка, веднага след рецепция. На същото разстояние до плаж и ресторант има и стандартни стаи...така че няма гаранция, че ще сте по-близо /не знам до какво сте имали предвид/. При всички положения разликата е 100 метра максимум.
Аква обувки за Египет са винаги силно препоръчително. За лагуната не бих казала, че са нужни, аз в нея риби не съм виждала нито веднъж за цяла седмица. Но им едни раковини, малки, остри, завъртяни, които може да са много неприятни при настъпване. Хората чистят, но все пак море е...няма гаранция.

# 536
Galactic Voyager, имам питане за Jaz Grand Marsa 5* .
Достъпен ли е залива Корая пешеходно от него? Ще можем ли да стигнем по брега до залива от хотела?
Видях в по-стари коментари, че сте го посещавала, а точно тази информация не мога да я открия никъде.

# 537
  • София
Dete2, мисля, че Galactic Voyager е дала много подробен отговор. Ние ползвахме аква обувки на рифа, който е след лагуната . Там определено има нужда. На самата лагуна не ни се е налагало, има и мреже на мостчетата в началото на лагуната. Не зная за какви риби са Ви казвали, но ние не се натъкнахме на такива. На нас ни бяха дали стандартна стая в сградата срещу ресторанта, което е горе долу в средата на комплекса. А той е доста голям. Не мисля, че разстоянията са големи. Ако не се лъжа в Ultra all inclusive се включваха натурални сокове и вносен алкохол. Септември месец пътуваме отново за Египет и съжалявам, че нямаше места в Desert Rose . Много искахме да отседнем отново там. Този път ще сме в Albatros Palace.

# 538
Здравейте, някой да има опит със самоорганизирана екскурзия до Пирамидите? Агенциите предлагат само 8 дни, а ние няма на кого да оставим децата (3 броя) за толкова дълго. А и само слушам каква мизерия е държавата извън курортите. Мечта ми е да видя Пирамидите и нищо друго. От Букурещ има директни полети, 4 часа до Кайро. Ако решим да отидем за 2 нощувки. Кацане, настаняване, гледам много хубави хотели с гледка към тях. Обиколка хубава на Пирамидите и полет обратно. Навсякъде пътуваме самоорганизирано, дори до Щатите с едно от децата, но досега не сме пътували до арабска държава (ако не се брои Турция оттатък Босфора) и само това ме спира. Има ли някакви особености? Някой да е писал пътепис, обяснение за получаване на визите. Хотелите предлагат денонощен трансфер от и до летището. За какво да се внимава, чета за КПП-та. Как стои въпросът с тях при самостоятелно пътуване без агенция? Всякакви насоки и съвети ще ми бъдат полезни. Благодаря.

# 539
  • Sofia
Самостоятелно не мисля че можете до пирамидите да отидете. Но в Get your gide има доста предложения на местни агенции.

Общи условия

Активация на акаунт