Египет /Тема 14/

• 57 494
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
В момента сме в марса алам веригата джаз, тук има рифове идеални за шнорхелинг, достатъчно място за всички желаещи , страхотен аквапарк за всички останали които не са фенове на гмурканията.

# 316
Ще се радвам, ко споделите за хотел с чудесен достъпен собствен риф.
За Шарм конкретно ли питаш или по принцип?

Истината е, че предпочитаме Шарм.
Благодаря!

# 317

Здравейте, закупихме от Египет тези три неща .Казаха ни че са за семейството но не знаем точно какво означават.
Ако някой може да помогне?

# 318
  • На планетата Земя
Това е свещеният ключ Анкх. Ние получихме няколко такива подарък от едно чудно магазинче за алабастър (и не само) на път за Долината на царете.

Повече за ключа:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%85

# 319
Кога е добре да се направи резервация за перлите на Египет за ноември месец? Струва ми се, че сега пуснаха есенните цени, дали ще има някакво намалиние?

# 320
Здравейте Simple Smile Какво ви е мнението за JAZ Aquamarine и има ли някой тук, който скоро е почивал там? Отзивите за него са доста добри, но някъде попаднах на коментар, че има голям отлив и море почти няма, прегледах някои от последните отзиви на чужденци и масово са 5/5 без да споменават този факт.

# 321
Здравейте Simple Smile Какво ви е мнението за JAZ Aquamarine и има ли някой тук, който скоро е почивал там? Отзивите за него са доста добри, но някъде попаднах на коментар, че има голям отлив и море почти няма, прегледах някои от последните отзиви на чужденци и масово са 5/5 без да споменават този факт.
Здравейте, априлската ваканция бяхме там, писах отзив няколко страници по- назад. Отливът ще ви е най- малкия проблем, защото такъв няма, поне при нас не е имало. Но като цяло за мен не е 5*. В смисъл не очаквайте уау, просто нормален 4* хотел, с храна 3 от 6, обслужване 0, басейни и плаж 3 от 6, територия и  градини 6/6

# 322
  • София
Бяхме в Jaz Aquamarine началото на май. Хотела е доста голям, има разнообразна храна, почистването и обслужването е на ниво. На втория ден ни звъняха от рецепция да ни питат всичко наред ли е имаме ли нужда от нещо.
В баровете, басейните и ресторантите постоянно минаваше някой да ни пита имаме ли нужда от нещо. Единия ден около басейна мина една жена, която също записваше мнения и препоръки от гостите. Имат хубави програми/партита.
По време на нашата почивка, наистина отлива беше голям, но следобед морето се връщаше.
Като цяло бих се върнала отново там.

Искам да благодаря на Galactic Voyager за съдействието при организирането! Препоръчвам на всички да се възползват от услугите и при планиране на почивка в Египет!

# 323
  • На топло в неговото сърце.
Ще се радвам, ко споделите за хотел с чудесен достъпен собствен риф.
За Шарм конкретно ли питаш или по принцип?
След кратно проучване, се информирах, че хотели с наистина хубав house reef са:
– за Хургада: тези, разположени в заливите Makadi и Sahl Hasheesh (въпреки че Хургада не я водят най-подходящото място точно за шнорхелинг);
– за Шарм: хотелите, намиращи се в Ras Um Sid (където е и Jaz Fanara);
– и за Марса Алам: тези, разположени в Brayka Bay и Marsa Mubarak.

Ако някой се сеща за други предложения, да свирка. Simple Smile
Джаз фанара има страхотен риф!
Аз се оглеждам за друг някой хотел с подобен,че вече сме били там.Съседният на него Рийф оазис бийч също е добър, но за да влезете минавате по понтон.

# 324
  • Beyond the Frontiers
Stella di mare в Шарм. Иберотел Марса в Марса Алам - като тук е в комбинация с истински пясъчен плаж.

# 325
Галактик,наистина ли можем да сравним като сходни рифовете пред Стела ди маре и джаз фанара?
Питам защото Стела ми беше сред фаворитите за шарм,но заради плажа се спрях на Рийф оазис бийч.

# 326
  • Beyond the Frontiers
Галактик,наистина ли можем да сравним като сходни рифовете пред Стела ди маре и джаз фанара?
Питам защото Стела ми беше сред фаворитите за шарм,но заради плажа се спрях на Рийф оазис бийч.
Различни са, но също е много добър риф. Плюсът на този при Фанара е, че закътан залив.
Ще пратя снимки.

# 327
Здравейте, априлската ваканция бяхме там, писах отзив няколко страници по- назад.
Вашият отзив е относно Jaz Makadina.

Като цяло бих се върнала отново там.
Спряхме се на него и се надявам да се върнем със същите добри впечатления Relaxed

# 328
  • Гражданин на света
Дано не се счете за спам, но искам тук да благодаря на pampinela. Няколко пъти молих тук във форума някой пътуваш до Египет да ми вземе картуш /съпруга ми си загуби неговия и беше много нещастен Simple Smile/. Бях се отказала, когато тя се съгласи. Нека всички бъдем по добри и си помагаме. Благодаря ти pampinela.
Бъдете здрави всички.

# 329
Здравейте!
Най-накрая дойде времето отново да посетим Египет в началото на ноември. Насочили сме към Хургада. Предният път, през далечната 2018, бяхме отседнали в Desert rose и останахме доволни. Можете ли да ни дадете препоръка за друг хотел, подобен на него. Буквално се изгубих в огромното предлагане, всеки туроператор споделя различни мнения.
Ще бъдем с приятелско семейство, което ще е с дете на 4г., ние все още се чудим за нашето, защото ми се искаше да посетим Луксор, а с 3г. детенце е невъзможно май.
Извинявам се и за може би глупавия въпрос, но отливите трябва ли да ни притесняват? В кои хотели са проблем?
Ще се радвам много на Вашите препоръки, благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт