Египет /Тема 14/

• 57 401
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Има няколко нови програми - Абакс и Бохемия. По- различни са, с различни маршрути, обекти.
Благодаря много. Разгледах Бохемия вчера и останах с впечатлението, че е програмата на Онекс. Сега пак я прочетох, има някои разлики, всъщност само във втория ден в Кайро, което ми хареса,  но като цяло е близка до тази на Онекс. На Абакс съм пропуснала, че вече предлагат и със самолет.   Благодаря още веднъж. Продължавам да разглеждам.

# 436
  • Beyond the Frontiers
Бохемия ползват чартъра на Онекс, но програмата си е абсолютно тяхна. И нямам предвид класическата програма Кайро и Хургада, а новата обиколна програма: западната пустиня и оазисите на Египет - такава няма никой. Съкровищата на Египет също е по-различна.

Ако искате екскурзия - трябва ви обиколна програма и за това съм написала новите, различните и богатите варианти.

Ако говорим за класическата Кайро с Хургада - нещата са прости - Абакс и Онекс.

# 437
  • Dublin
здравейте,
въпрос най-вече към Galactic Voyager, но и всяко друго мнение е добре дошло.
Запазила съм индивидуално пътуване до Египет за началото на Февруари 2024, първо пътуване в Египет, мъжа ми държи на добри хотели.
Подходящо ли е времето за пътуване и евентуално за плаж тогава? Маршрут Кайро - круиз по Нил - Хургада.
Това е категорията на настаняването, добре ли е?
Cairo: Steigenberger Pyramids Hotel or Safir Hotel or Ramses Hilton Hotel
Hurghada: Hilton Hurghada Plaza or Similar
Nile Cruise: M/S Le Terrace or MS Alyssa  or Similar
Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 438
Galactic Voyager, сърдечни благодарности за помощта.
Не бях обърнала внимание на другите предложения на Бохемия, а само на варианта с круиз по Нил, който донякъде припокрива програмата на Онекс, но пак е по-добра за мен от тяхната. Ще ги разгледам внимателно, благодаря още веднъж.
За Абакс - има ли вариант за круиз с полет до Кайро както при Онекс или е само до Хургада (става дума за варианта с вътрешен полет). Аз не го намирам, но може би грешката е моя. Прочетох едно Ваше мнение, че по-добрият вариант е да се започне с Кайро и реших да се придържам към него.
И последно  - доколкото разбрах при тези екскурзии не може да се избира хотел, а Eeriebo1 пише за избор на хотел. Пътуването от България ли е?

# 439
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
здравейте,
въпрос най-вече към Galactic Voyager, но и всяко друго мнение е добре дошло.
Запазила съм индивидуално пътуване до Египет за началото на Февруари 2024, първо пътуване в Египет, мъжа ми държи на добри хотели.
Подходящо ли е времето за пътуване и евентуално за плаж тогава? Маршрут Кайро - круиз по Нил - Хургада.
Това е категорията на настаняването, добре ли е?
Cairo: Steigenberger Pyramids Hotel or Safir Hotel or Ramses Hilton Hotel
Hurghada: Hilton Hurghada Plaza or Similar
Nile Cruise: M/S Le Terrace or MS Alyssa  or Similar
Благодаря предварително на всички отзовали се.

не мисля, че февруари ще е добре за море, но вие и нямате такова Simple Smile само един ден е в Хургада.
за пътуване и особено за обиколките по храмовете и туристическите обекти е идеално.

# 440
  • Dublin

И последно  - доколкото разбрах при тези екскурзии не може да се избира хотел, а Eeriebo1 пише за избор на хотел. Пътуването от България ли е?
Не, не съм запазила с българска агенция.

# 441
Има няколко нови програми - Абакс и Бохемия. По- различни са, с различни маршрути, обекти.
Благодаря много. Разгледах Бохемия вчера и останах с впечатлението, че е програмата на Онекс. Сега пак я прочетох, има някои разлики, всъщност само във втория ден в Кайро, което ми хареса,  но като цяло е близка до тази на Онекс. На Абакс съм пропуснала, че вече предлагат и със самолет.   Благодаря още веднъж. Продължавам да разглеждам.

Мисля че на Онекс програмата беше без пирамиди и ако сте ги посещавали преди това това е вариант освен ако не искате отново да ги видите. Вижте и на Премио програмите .

# 442
  • Варна
CORAL SEA HOLIDAY RESORT е на първа линия и точно под CORAL SEA AQUA CLUB.
Ползва неговия аквапарк, а в HOLIDAY RESORT има само 3 пързалки на единия басейн.
CORAL SEA WATERWORLD е по в страни от тях и има собствен аквапарк(като AQUA CLUB), който е по-екстремен. Също на първа линия.

CHARMILLION CLUB RESORT е на първа линия, няма собствен аквапарк и ползва на CHARMILLION CARDENS AQUAPARK, който е зад него, на втора линия.
CHARMILLION CLUB AQUAPARK има собствен голям аквапарк и е на 2км от морето.

Правилно ли се ориентирам?
От всички излиза, че хотелите на първа линия нямат аквапаркове(не 2 пързалки), а тези на втора имат, но при настаняване в по-скъпите на първа линия ползваш територията и на тези на втора.

# 443
Здравейте! Два пъти не успяме да отидем до Египет с круиз по Нил   с  ММ. Сега имаме възможност в периода 10.12-20.12.2023 - за тогава намерих само две фирми да предлагат : Бохемия и Делта турс или в периода 15.03-30.03.24 г- тогава вече има ровече фирми. Общо взето аз съм за първия период , но ме притеснява времето в Египет- вашето мнение? А за фирмите организаторки? Не са от най често споменаваните тук. Допълнително ми прави впечатление цените на Премио турс и останалите фирми - разликата е 25% . С тях струва ли си да се отиде - това за догодина?

# 444
  • Beyond the Frontiers
Скрит текст:
Здравейте! Два пъти не успяме да отидем до Египет с круиз по Нил   с  ММ. Сега имаме възможност в периода 10.12-20.12.2023 - за тогава намерих само две фирми да предлагат : Бохемия и Делта турс или в периода 15.03-30.03.24 г- тогава вече има ровече фирми. Общо взето аз съм за първия период , но ме притеснява времето в Египет- вашето мнение? А за фирмите организаторки? Не са от най често споменаваните тук. Допълнително ми прави впечатление цените на Премио турс и останалите фирми - разликата е 25% . С тях струва ли си да се отиде - това за догодина?
tky - На 9.12 круиз имат Абакс и най-вероятно това гледате при Делта турс. Те са агент, не са туроператор.
На 13.12 имат Бохемия. Моите клиенти са доволни и от тях.

При Премио четете внимателно какво е вкючено в цената и какво не. При тях обикновено е базов пакет и всичко се доплаща. При другите почти всички екскурзии са вътре в цената, а се доплащат 1-2. Конкретно за круиз говоря.

Скрит текст:

Мисля че на Онекс програмата беше без пирамиди и ако сте ги посещавали преди това това е вариант освен ако не искате отново да ги видите. Вижте и на Премио програмите .
Zoya216, всички програми Кайро и Хургада включват посещение на пирамидите и музея.

Eeriebo1, до колкото виждам това са примерни хотели. Т.е. може и да не сте в тях. Иначе Хилтън Хургада е добър, доста добър - най-евтините стаи са без тераса, с огромни прозорци, които изцяло се отварят. Щайгенбергер в Кайро също е добър.

Скрит текст:
CORAL SEA HOLIDAY RESORT е на първа линия и точно под CORAL SEA AQUA CLUB.
Ползва неговия аквапарк, а в HOLIDAY RESORT има само 3 пързалки на единия басейн.
CORAL SEA WATERWORLD е по в страни от тях и има собствен аквапарк(като AQUA CLUB), който е по-екстремен. Също на първа линия.

CHARMILLION CLUB RESORT е на първа линия, няма собствен аквапарк и ползва на CHARMILLION CARDENS AQUAPARK, който е зад него, на втора линия.
CHARMILLION CLUB AQUAPARK има собствен голям аквапарк и е на 2км от морето.

Правилно ли се ориентирам?
От всички излиза, че хотелите на първа линия нямат аквапаркове(не 2 пързалки), а тези на втора имат, но при настаняване в по-скъпите на първа линия ползваш територията и на тези на втора.
eli70o0, горе долу е така. В момента за някои дати Джаз Маджик и Джаз Мирабел излизат на добри цени. Струва се и тях да погледен човек.

# 445
Благодаря Galactic Voyager ! Всъщност на  Абакс круизите са stop sale ..... Допълнително  от 10.12  ни е малко несигурна дата и остава единствено офертата на Бохемия..А времето средата на декември как е?

# 446
  • Dublin
Eeriebo1, до колкото виждам това са примерни хотели. Т.е. може и да не сте в тях. Иначе Хилтън Хургада е добър, доста добър - най-евтините стаи са без тераса, с огромни прозорци, които изцяло се отварят. Щайгенбергер в Кайро също е добър.

Благодаря!

# 447
Какво е времето края на септември в Египет, много горещо ли е все още?

# 448
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Какво е времето края на септември в Египет, много горещо ли е все още?

за Кайро, но може да се намери и за други места Simple Smile

# 449
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Шарм за края на ноември става ли ,морето топло ли е?Иска ми се на топло за рождения ми ден да бъда някъде.Харесах Риксосите ,дали са добър избор?

Общи условия

Активация на акаунт