Египет /Тема 14/

• 57 290
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, през ноември ще сме на почивка в Египет. Съпругът ми има рожден ден. Някои празнувал ли е личен празник и дали можем да разчитаме на помощ от хотела за някаква изненада? Благодаря предварително!
Аз два пъти. Писах на guest relations на хотелите, уточних какво искам и ми го приготвиха ...Ама е хубаво да им напомняте.
За клиенти сме организирали предварително резервация за а-ла-карт и имаха торта...

# 556
  • В полите на Витоша :)
Здравейте,

разглеждаме хотели за почивка в Хургада и се спряхме на Staigenberger Aqua Magic и Jaz Aquamarin.
Бихте ли споделили плюсове и минуси (ако има), както и приемаме препоръки за други изпробвани хотели. Търсим активна анимация, аквапарк, коралов риф и хубав плаж (последните 2 знам, че липсват в Аквамарин). Плюс е, ако вечер можем свободно да се разхождаме извън хотела, затова много ни допадна Щайгенбергер.

# 557
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

разглеждаме хотели за почивка в Хургада и се спряхме на Staigenberger Aqua Magic и Jaz Aquamarin.
Бихте ли споделили плюсове и минуси (ако има), както и приемаме препоръки за други изпробвани хотели. Търсим активна анимация, аквапарк, коралов риф и хубав плаж (последните 2 знам, че липсват в Аквамарин). Плюс е, ако вечер можем свободно да се разхождаме извън хотела, затова много ни допадна Щайгенбергер.

Desert rose и риф, и пясъчен плаж, и активна анимация. Има къде да се разхожда човек.
Не е толкова луксозен обаче.

# 558
  • София
Здравейте,

Моля да споделите дали в JAZ MIRABEL BEACH в Шарм има отлив на морето през септември. Ако някой е бил там, ще е чудесно да сподели актуални впечатления.

Galactic Voyager, Хургада или Шарм би избрала за почивка?

Търся някоя атрактивна last minute оферта за трима възрастни...

# 559
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Моля да споделите дали в JAZ MIRABEL BEACH в Шарм има отлив на морето през септември. Ако някой е бил там, ще е чудесно да сподели актуални впечатления.

Galactic Voyager, Хургада или Шарм би избрала за почивка?

Търся някоя атрактивна last minute оферта за трима възрастни...

През септември полетите са само на Емералд за чиста почивка. Реално места има след 16-17.09, а и те не се славят с last minute офертите си...
Рекламата им за Джаз Мирабел е:
JAZ MIRABEL BEACH
STANDARD ROOM SHOPS VIEW / ALL INCLUSIVE   ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА СТАЯ
  17.09.2023   € 692
  24.09.2023   € 720

Иначе за мен това си е класически 5 звезден хотел от веригата Джаз. Недоволни от него не съм имала.

# 560
  • София
Galactic Voyager, благодаря за споделеното мнение!

Морето до JAZ MIRABEL BEACH има ли същия сериозен отлив както в Хургада?

Искам си нормално море, а не локва... по възможност. Simple Smile

# 561
Galactic Voyager имам въпрос към теб Simple Smile
Родителите ми най-сетне се решиха да посетят Египет, след нашето очарование и 8месеца говорене за там. Само ме е яд, че не казаха преди 10тина дни на онези хубави цени .
Та питането ми е, дали се очаква след нова година цените да са по-ниски от тези към момента за началото на декември, според теб?
Хотелът е избран, залагаме на нашият опит и отиват в Desert rose Simple Smile

# 562
Здравейте,

Мога да коментирам за Щайгенбергер само, понеже бяхме ноември с бебе на 9 месеца.
Има няколко ресторанта, ние с бебето бяхме основно в бюфет-ресторанта, понеже имаше и детски бюфет с неща, които бяха само варени и малкият хапваше от там. Има столчета за бебета достатъчно.
Няколко басейна - детският и още един се отопляват. Има мини аквапарк, също и детски клуб с площадка пред него.
Ако може избягвайте стаите около сцената, понеже е доста шумно. Иначе анимацията за децата е добра и в подходящо за вечеря време.
Имат добри лекари в хотела, както и аптека. Наложи се да ползваме и двете за съжаление (Ковид и при тримата).
От летището се стига много бързо.
Плажът е към съседния хотел, през чийто парк минавате за да стигнете плажа. Няма директно на място хубав риф, иначе плажът е хубав, но не много голям. Ако имате въпроси, питайте Simple Smile

# 563
Настаняването в хотела наистина ли е след 14:00ч? При условие, че пристигаме сутринта.

# 564
Настаняването в хотела наистина ли е след 14:00ч? При условие, че пристигаме сутринта.

Може и по-рано да ви дадат стая, ако има свободна, но иначе ще е след 14. Но това е нормално, понеже трябва да подготвят стаите, а хотелът не е малък.
Иначе препоръчвам да поискате стаята да не е в блок 3 или 4, понеже са точно до сцената и е доста шумно. Това, ако си лягате рано де, иначе не е проблем.
Пишете на guest relations, че искате стая, която не е в блок 3 или 4, понеже искате да е тихо. Или ако сте с малки деца и искате да сте до детския басейн, пишете, че искате да сте в блок 2. В блок 5 пък се намира главния ресторант, лоби бара и рецепцията.
Иначе като пристигнете още е хубаво да си направите резервация за тематичните ресторанти - прави се на един терминал (голям телевизор просто) до рецепцията.

Ето и мейла на GR: gr@steigenbergeraquamagic.com

# 565
  • София
Някоя агенция предлага ли Desert Rose за средата на септември?

# 566
ConstructiveDestruction, благодаря много за информацията и съжалявам, че сте стигнали до услугите на лекар там.
Всички а-ла-карт ресторанти ли можем да посетим по веднъж или си избираме само един от тях за 1 посещение? Доста неясно е написано в сайтовете на агенциите.

Прави ми впечатление, че в повечето наши агенции Steigenberger Aqua Magic е на stop sale за абсолютно всички дати и видове стаи до края на януари... Имаше цени преди месец, а сега вече не. Не вярвам всичко да е продадено, по-скоро си мисля дали няма проблем с този хотел и да не го предлагат вече.

Някой, който съвсем скоро е ходил или сега е в Египет, би ли споделил каква е цената на визата? Срещам 2 цени - 25 и 27 долара.

# 567

Може и по-рано да ви дадат стая, ако има свободна, но иначе ще е след 14. Но това е нормално, понеже трябва да подготвят стаите, а хотелът не е малък.
Иначе препоръчвам да поискате стаята да не е в блок 3 или 4, понеже са точно до сцената и е доста шумно. Това, ако си лягате рано де, иначе не е проблем.
Пишете на guest relations, че искате стая, която не е в блок 3 или 4, понеже искате да е тихо. Или ако сте с малки деца и искате да сте до детския басейн, пишете, че искате да сте в блок 2. В блок 5 пък се намира главния ресторант, лоби бара и рецепцията.
Иначе като пристигнете още е хубаво да си направите резервация за тематичните ресторанти - прави се на един терминал (голям телевизор просто) до рецепцията.

Ето и мейла на GR: gr@steigenbergeraquamagic.com
Благодаря за инфото. Ние сме в обикновен 4* хотел и нямаме а-ла-карт ресторанти и т.н. Просто се учудвам, че настаняването е толкова късно и дори няма да има обяд, предполагам с трансфера ще сме там около 10ч сутринта или дори 11, но пак няколко часа ще се загубят преди да можем да се настаним.

# 568

Някой, който съвсем скоро е ходил или сега е в Египет, би ли споделил каква е цената на визата? Срещам 2 цени - 25 и 27 долара.
Цената на визата е 25 долара, но ти вземат 27 по неясни причини, ако си с агенция. Пригответе си точно пари. Ако им дадете 30 долара, няма и да ви върнат. 😁

# 569
Хахаха! Много са хитри! И от цял самолет със 140 пътника 280 долара си прибират агентите.... Ние сме 10 човека, ще си подготвим по 25 точно и ще видим какво ще ни обясняват Laughing

Общи условия

Активация на акаунт