Египет /Тема 14/

• 57 274
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • На планетата Земя
Бях обяснила в една от предишните теми как се плащат точно 25 долара на летището в Кайро. Всеки сам си плаща визата и трябва да отиде на вярното гише, а не да се води по "услужливи" служители, които те поемат на входа и те водят на едни масички, където се плаща по-високата цена.
25 долара се плащат само на гише, което е малко по-назад.

Ето оттук се купува за 25 долара:

# 571
ConstructiveDestruction, благодаря много за информацията и съжалявам, че сте стигнали до услугите на лекар там.
Всички а-ла-карт ресторанти ли можем да посетим по веднъж или си избираме само един от тях за 1 посещение? Доста неясно е написано в сайтовете на агенциите.

Прави ми впечатление, че в повечето наши агенции Steigenberger Aqua Magic е на stop sale за абсолютно всички дати и видове стаи до края на януари... Имаше цени преди месец, а сега вече не. Не вярвам всичко да е продадено, по-скоро си мисля дали няма проблем с този хотел и да не го предлагат вече.

Някой, който съвсем скоро е ходил или сега е в Египет, би ли споделил каква е цената на визата? Срещам 2 цени - 25 и 27 долара.

Всеки ресторант по един път, а после ако попитате при мацките от guest relations, ще уредят и по още веднъж. Ама в главния ресторант също има всяка вечер тематични вечери.
Иначе немските оператори си го предлагат хотела за октомври, ноември.

# 572
Някоя агенция предлага ли Desert Rose за средата на септември?
Екватор имат за 12.09 и 26.09
Препоръчвам с 2ръце и хотела и агенцията

# 573
Purpleee, ти щом си била в Desert rose, ще разкажеш ли за ала карт ресторантите в хотела, какво се полага като посещения? Никога не съм посещавала такъв вид ресторанти, дори и да е имало. Как се процедира избираш от стандартно меню и не плащаш или не съвсем?

# 574
  • Beyond the Frontiers
Леле, много активност тук...

Purpleee, има промо за 16.09 и 23.09 Кайро и Хургада, има супер цена за Шарм за октомври...Т.е. има, ама зависи какво и за кога се търси.

Екватор, реално е чист АБАКС.

gabiplus, пратих на лично съобщение налични дати и програми за средата на септември с налични места в Desert rose.

Пред Мирабел е риф.

Настаняването в хотела наистина ли е след 14:00ч? При условие, че пристигаме сутринта.
Хотелът не го касае, кога пристигате. По правило в цял свят настаняването е след 14, а на някои места и след 15 часа. Ако има свободни стаи е възможно и по-ранно настаняване. Чист късмет. Оставяте багажа в стаята за багаж и си ползвате територията на хотела. Сложете бански някъде най-отгоре и се преоблечете на място, а после на плаж...

Хахаха! Много са хитри! И от цял самолет със 140 пътника 280 долара си прибират агентите.... Ние сме 10 човека, ще си подготвим по 25 точно и ще видим какво ще ни обясняват Laughing

Някой, който съвсем скоро е ходил или сега е в Египет, би ли споделил каква е цената на визата? Срещам 2 цени - 25 и 27 долара.
Цената на визата е 25 долара, но ти вземат 27 по неясни причини, ако си с агенция. Пригответе си точно пари. Ако им дадете 30 долара, няма и да ви върнат. 😁

Глупости. Нищо общо нямат българските агенции. Нито издават визи, нито събират такси за визи. Дали пътуваш индивидуално или с агенция визата винаги официално си струва точно 25 долара. Има си официално, държавно гише. Има частни гишета, които таксуват 27, че 28 долара. Всеки може сам да си реши от къде да си купи визата.
Силно препоръчително е да се приготви точна сума.

На м-найсет пътувания всяка година нямам случай да не ми върнат ресто. И предпочитам да си платя на скъпото, защото се минава много по-бързо по мое наблюдение.

# 575
Jaz Makadina с какво превъзхожда Jaz Oazis ,освен че е на -първа линия,демек какви са ме предимствата,ако някой е бил ?

# 576
  • Beyond the Frontiers
Jaz Makadina с какво превъзхожда Jaz Oazis ,освен че е на -първа линия,демек какви са ме предимствата,ако някой е бил ?
Стаите са еднотипни. Плажът като цяло еднакво близо. Мааалко по-добър е като допълнителни услуги.
Оазис е по-компактен и като територия. Обаче много ми хареса ресторанта му. Не е огромен, тип столова, по-малък, с хубава тераса...Абе като ресторант.

# 577
Благодаря.А кои са му допълнителните услуги?Аз съм била в Оазис и много ми хареса,но приятели настояват за Makadina и за това питал спрямо Оазис в кое е по-добър.

# 578
  • Beyond the Frontiers
Благодаря.А кои са му допълнителните услуги?Аз съм била в Оазис и много ми хареса,но приятели настояват за Makadina и за това питал спрямо Оазис в кое е по-добър.
Съветвам ви да поискате AI концепта и да сравнявате.
Аз лично в самата база на всичките хотели Джаз, Иберотел в Макади някаква фрапираща разлика не намирам - имам предвид самите стаи като обзавеждане и оборудване.
Основно е въпрос, колко близо сте до плажа. И какви допълнителни екстри имате.
https://travcotravel.com/egypt-hotels/madinat-makadi-hotels.aspx

# 579
Благодаря😘Като гледам май основната разлика е в първа линия.А къде е този оживен живот  с магазини,ресторанти в Макади Бей?В Травко  травел  прочетох.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 21:26 от qeq

# 580
Цената на визата е 25 долара, но ти вземат 27 по неясни причини, ако си с агенция. Пригответе си точно пари. Ако им дадете 30 долара, няма и да ви върнат. 😁

Глупости. Нищо общо нямат българските агенции. Нито издават визи, нито събират такси за визи. Дали пътуваш индивидуално или с агенция визата винаги официално си струва точно 25 долара. Има си официално, държавно гише. Има частни гишета, които таксуват 27, че 28 долара. Всеки може сам да си реши от къде да си купи визата.
Силно препоръчително е да се приготви точна сума.

На м-найсет пътувания всяка година нямам случай да не ми върнат ресто. И предпочитам да си платя на скъпото, защото се минава много по-бързо по мое наблюдение.
[/quote]

Квалификацията "глупости" е меко казано некоректна. Не съм казала, че агенциите събират увеличената такса. Преди паспортния контрол стоят едни млади мъже на масички, с табела на българската фирма, която организира чартъра и привикват пристигналите, като казват и името на фирмата. Искат 27 долара кеш за визата. И да, пред очите ми взеха 30 долара и не върнаха ресто. Не съм видяла, а и никой не ни е показал гишето "за 25 долара".

# 581
  • Beyond the Frontiers
Miralex, написаното от вас внушава, че само пътуващите с агенции плащат по-скъпо и че агенциите си прибират разликата. И това е пълна глупост.
Кой какви табелки си слага е едно. Дали наистина са служители на фирмите съвсем друго.
Реакцията на написаното буквално в следващ пост под вас е веднага: агенциите си прибират...Явно не само аз тълкувам написаното от вас по този начин.

Иначе темата е широко коментирана няколко пъти тук.

# 582
Purpleee, ти щом си била в Desert rose, ще разкажеш ли за ала карт ресторантите в хотела, какво се полага като посещения? Никога не съм посещавала такъв вид ресторанти, дори и да е имало. Как се процедира избираш от стандартно меню и не плащаш или не съвсем?
Полага се едно посещение в един от 5те (мисля бяха) ресторанта. Ние резервирахме още 1вата вечер, но до края на престоя ни имаше свободно само в морския ла карт свободно място. В него конкретно си избрахме риби от една количка 😁 и ни ги приготвиха. Всички останали, салати,предястия и десерти бяха на блок маса. Обслужва те сервитьор като в истински ресторант. Напитките също бяха безплатни,но разбира се имаше и по-така напитки които предлагат срещу доплащане

# 583
  • София
Ще ходим до Шарм септември с малко дете.
Какво интересно може да се види там? Някакви идеи за разходки вечер?

# 584
Galactic Voyager, по принцип за след декември имах предвид какви са очакванията ти за цените. Дестинацията и хотела са избрани-Desert rose,  нямат конкретни дати. Просто се чудех дали има смисъл да изчакаме или да резервират за началото на Декември

Общи условия

Активация на акаунт