Банята - тема 43

• 37 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Bambam, не сте разиграли вариант с хоризонтален бойлер никъде. Аз бих сложила такъв на късата стена между вратата и п/с във височина над сушилнята.
Благодаря за вниманието second
1."Убедиха" ме че принципа на ковекция или затопляне на водата, най добре било/ефективност/ да е вертикален типа бойлера.
2. имам една тъба да скрия по тавана и тавана трябва да падне с 17см, така ми изяжда мястото над врата.
Започнах да търся варианти за таван на две нива или да стърчи малко тая  пуста тръба за канала на съседите от горе, но незнам удачно ли в баня две нива, парат и влагата винаги ще е на по високото ниво
3.Има място за хоризнтален срещу вратата , над П/Сушилня , ама нали уж нещо не било добре да е хоризонтален , бързо свръшвал топлата вода

===

Angel_Dust
"В едно не виждам сушилня... Три? Бойлера е над тоалетната ли? Май ми се струва най-приемливо.
Няма ли място за хоризонтален бойлер, над вратата, над сушилнята?"

Да в Вариант 1 сушилния ще е другаде, в нишата на вградения гардероб пред банята или ще е комбинирана пералня със сушилня
Вариант 3 е с тия по-скъпите правоъгълни бойлери, но душзонта остава леко отворена да зее

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 13:47 от bambam2k

# 76
  • Германия
Вариант 2 твърде не!

# 77
bambam2k, а комбиниран уред сушилня и пералня? Иначе и на мен ми се струва, че бойлер над тоалетната е най-добре в останалите случаи.

С каква програма правихте тези чертежи?

# 78
bambam2k, а комбиниран уред сушилня и пералня? Иначе и на мен ми се струва, че бойлер над тоалетната е най-добре в останалите случаи.

С каква програма правихте тези чертежи?

floorplanner

# 79
  • София
Да изнесеш бойлера във въпросната ниша?
Или пералнята и сушилнята и да оставиш само бойлер в банята?

# 80
Здравейте купихме апартамент в панелен блок, с малка баня - сменихме вик , преместихме вратата разширихме я леко, сменихме местата на душ и мивка...
Скрит текст:

При нас тоалетната беше на същото място и я разменихме с мивката. Вертикалните тръби не е разрешено да се местят, но меката връзка можете да я включите и отстрани. Това беше най-доброто решение, което взехме! Иначе при влизане, трябва едва ли не да се прескочи тоалетната.

# 81
1.бойлера и пералня може да протекат и мислех че по добре да са в баня
2. от друга страна лошо да са в банята че ще ръждясват или опасност за живота контакт вода и ток
пак трявба избор
3. Обмислях ако не е само един уред комбиниран, евентуално сушилнята да е в нишата пред банята и без това има нужда само от ток, изяжда 1/2 от гардероба , но долу и без това трудно се навежда човек Simple Smile,

# 82
Здравейте и от мен, нова съм в темата.
Предстои ни ремонт на баня Simple Smile .
Търсим плочки, които да можем да видим, преди да поръчаме, но за момента, видяното не ни допада много. Може ли да дадете съвети за борси за плочки или места, в които има повече?

Категорично НЕ препоръчвам "Керамо". Скъсаха ми нервите с абсурдното си отношение и неадекватност. Иначе плочките ми са страхотни, обаче ми скъсиха живота с 10 години.
"Сима", "Баня стил", борсата под моста на Подуене - мисля, че Сико се казва, Джесика.

Иначе за срока на ремонта - аз успях за 16 дни да стиковам всички майстори и да се приберем вкъщи.
Вярно е, че имат много хубави плочки, вярно е и че могат да ти скъсат нервите Simple Smile
Моите не успяха, по-скоро аз скъсах техните. Ако имаше същите плочки на друго място, хич нямаше и да се занимавам с тях, но бяха единствен вносител, аз пък се запънах и не исках други и така се наложи да поработим заедно.
И плочките бяха броили неправилно, та ги коригирах, и си направих сама проекта, техният "проект" беше изготвен противно на указанията ми за разположение на плочки и декорация, които уж "дизайнер" си записа.
Та, ако същите плочки намерите другаде, опитайте се да ги избегнете, наистина.
Заглеждам се, въпреки преживяното, пак на страницата им, че имат и нови хубави, и пак ги няма другаде Simple Smile

# 83
  • София
Нашата пералня е пред банята в момента, да бойлерите по-чести могат да покапят, вкл при смяна на налягане, те по_добре да са си на плочки, но за пералня и сушилня по-малко бих се замисляла.

# 84
Честно казано не знам за недостатъци при хоризонталните, не съм се интересувала. Но пък колко ще е точно тази разлика, предвид че някои от тях се водят "мултипозиционни" и могат да се монтират по двата начина...
мен над тоалетната би ме стресирал всеки път като я ползвам.  тоест бих сложила комбиниран уред и бойлер отгоре. но трябва в тоя случай да се предвиди една тръбичка от бойлера която да изтича настрани, не над уреда.

# 85
  • София
Аз не бих сложила комбиниран ако имам някаква възможност къде да е из апартамента да имам сушилня.

Кубратова... Чак пък толкова да ги няма... Ако кордоба микс е същата серия за която мисля, има ги и на други места.

# 86
правоъгълен бойлер над тоалетната си влиза в нишата 20см и ще стърчи само 9 см което няма да се усети, то иначе ще има шкаф там да изправи стената

# 87
  • София
Значи нямате драма 🙈😅

# 88

Кое натиснахте за да излязат така размерите?

# 89
не излизат автоватично , вие си ръчно трябва да си оразмерите

Общи условия

Активация на акаунт