Банята - тема 43

• 37 821
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Бих махнала този уред (пералня) от банята със сигурност.
Бойлерът може да го равните изцяло с предния ръб на структурата и дори да го скриете в шкафче (страници и врати). Толетната чиния ако трябва да излезе малко напред - имате място.

Мивката срещу вратата, така няма да маневрирате и да заобикаляте и нея и тоалетната, ще Ви е широко и е по-красиво. Направете си банята баня, а не мокро в банята. Тя хем е голяма, хем ще е като склад...
Това бих направила аз. Като цяло аз държа на естетиката, за Вас може да не е приоритет, та в този ред на мисли ме игнорирайте ако имате друго виждане по въпроса Simple Smile

П.П. не знам дали има опция при Вас, но някои хора си слагат сифон под пералнята в коридора или правят там нивото по-ниско, ако ви притеснява теч.
Хоризонталните бойлери са по-лош вариант от вертикалните, правилно са Ви посъветвали.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 15:50 от drago_2008

# 91
Познахте , обединихме мокрото с банята и затова стана голяма , но остава без мокро Simple Smile
Проблема е че преградата за душ зоната се припокрива с бойлера за да може да се опакова в шкаф

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 15:58 от bambam2k

# 92
Ми не намирам много логика в това, ако няма място за пералня другаде в апартамента. Ако мокрото беше отделно натурията остава там, а сега се премества в банята, но сте имали своите съображения Simple Smile.

П.П. Съвсем добронамерено пиша, надявам се да не ме изтълкувате погрешно.

# 93
  • София
Вярно е, че имат много хубави плочки, вярно е и че могат да ти скъсат нервите Simple Smile
Моите не успяха, по-скоро аз скъсах техните. Ако имаше същите плочки на друго място, хич нямаше и да се занимавам с тях, но бяха единствен вносител, аз пък се запънах и не исках други и така се наложи да поработим заедно.
И плочките бяха броили неправилно, та ги коригирах, и си направих сама проекта, техният "проект" беше изготвен противно на указанията ми за разположение на плочки и декорация, които уж "дизайнер" си записа.
Та, ако същите плочки намерите другаде, опитайте се да ги избегнете, наистина.
Заглеждам се, въпреки преживяното, пак на страницата им, че имат и нови хубави, и пак ги няма другаде Simple Smile

Това беше единствената причина да ги изтърпя. Моите плочки не ги продава нито един друг магазин. Но за съжаление счупиха сума ти плочки при транспорта, след това един месец чаках да ми ги възстановят, накрая вдигнах такъв скандал, че ще ме помнят дълго.

# 94
Bambam,не слагай сушилня в дрешник.Пред това,бих предпочела комбиниран уред.

# 95
Ми не намирам много логика в това, ако няма място за пералня другаде в апартамента. Ако мокрото беше отделно натурията остава там, а сега се премества в банята, но сте имали своите съображения Simple Smile.

П.П. Съвсем добронамерено пиша, надявам се да не ме изтълкувате погрешно.
Сегашната баня , беше разделна на две помещения с преход, първото мокро с бойлер върху пералня до мивката, а после влизаш в баня с само за душ, но без тоалетна. Заради добавяне на тоалетна се премахна стена по между за простор и за да може да се случи заедно с отделяне на суха и мокра част. Така че в оригинал е много близо до вариант 1 , с стена през тоалетната, която е няма или по-скоро пак ще е има но скъпа стъклена т.е. май пак е същото, безмислени занимания Wink".

Red soul, какво е лошо на сушилня и пералня в коридора под гардероб, имам доста познати с такива решения , не съм питал за ядове, интересно как се проветряваха коридор без прозорец къде е пълно с влага от сушилня и шум по 3:20ч за сушене в среда на апартамента

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 21:51 от bambam2k

# 96
Аз не бих сложила комбиниран ако имам някаква възможност къде да е из апартамента да имам сушилня.

Кубратова... Чак пък толкова да ги няма... Ако кордоба микс е същата серия за която мисля, има ги и на други места.
Наистина ги нямаше, не са тази серия. Даже търсих точно с цел да се оттърва от тях, но не успях Simple Smile
 Те и сега имат такива, на които са ексклузивен вносител.
Аз не се впечатлявам много, методично и настойчиво си действам, но е дразнещо и губя време.

# 97
Има ли вентилатори, които се включват и изключват автоматично, в зависимост от влагата в помещението? Чудим се как да вържем вентилатора - дали директно, дали към осветление или с отделен ключ.

# 98
Има такива вентилатори.
Обезателно с отделен ключ - не винаги, когато влизаш в банята искаш да ти шуми вентилатор. И много често искаш да работи вентилатор (след къпане), но не и лампата.

# 99
На мен сякаш ми се иска да е директно свързан, без ключ. И да си работи когато той си реши 😄- има влага - работи, няма влага - не работи. Този ключ все някой ще забрави да го включи (децата най-често)
Тези хубави ли са https://airtrade.bg/produkt/pax-norte-%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%82%d … 1%80%d0%b5%d0%bd/

# 100
На мен сякаш ми се иска да е директно свързан, без ключ. И да си работи когато той си реши 😄- има влага - работи, няма влага - не работи. Този ключ все някой ще забрави да го включи (децата най-често)
Тези хубави ли са https://airtrade.bg/produkt/pax-norte-%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%82%d … 1%80%d0%b5%d0%bd/
Ние сме с такъв. Без ключ е, мери влагата и се включва и изключва сам. Както се казва, "сам си преценя" 😀

# 101
Ние сме с такъв. Без ключ е, мери влагата и се включва и изключва сам. Както се казва, "сам си преценя" 😀
Доволни ли сте? Чува ли се като работи?

# 102
Хрумва ми, че може да сложите "умен" датчик за влага и да настроите контакт, който да включва и изключва спрямо датчика. Така ще можете да си сложите и вентилатор от 30 лв.

# 103
Веригата да е датчик - вентилатор, и когато датчика "включи" да подава ток на вентилатора? Нещо такова ли?

# 104
Някъде в банята слагате смарт датчик за влага. Те са на батерии и се свързват по WiFi или блутут със смарт превключвател (on/off), който е по веригата на вентилатора, все едно е с ръчния ключ за лампата, но ще го управлява смарт датчика, а и вие ще можете през телефона.
Само превключвателят е в електрическата мрежа, а датчика си стои на батерия някъде. Датчикът само регистрира събитие, примерно влага над едиколко си процента и пуска сигнал към превключвателя. Но вие ще трябва да си прецените на колко процента е достатъчно влажно, за да се стартира и да ги настроите тези неща.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 09:46 от online

Общи условия

Активация на акаунт