Банята - тема 43

• 37 828
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Друго си мисля аз тук... Дали не може вратата да се премести срещу мивката, да се отваря навън, отдясно да се пуснеедна тънка стеничка, с плъзгаща се врата по средата и така да се отдели "мокро"  в горния ъгъл пералня и сушилня, в долния бойлер и някакви други дом дреболии.

За автономен вентилатор Pax Norte

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 09:52 от Angel_Dust

# 106
Ние сме с такъв. Без ключ е, мери влагата и се включва и изключва сам. Както се казва, "сам си преценя" 😀
Доволни ли сте? Чува ли се като работи?

Да, супер доволни сме. Чувам го само когато се включи на макс в края на къпането, защото аз се къпя с 46-7 градуса и няма вентилатор, който да ми смогне на парата Grinning

# 107
  • София
Здравейте, идвам с молба за мнение: по някаква причина вграденото ни казанче е изнесено 35 см. Все още не е облечено. Идва ми идея да го облечем до горе и да използваме като естествен параван за душ зоната и да добавим 60 см стъклен параван, или завеса. Чуденката ми е дали да направим ниши в ГК за шампоани, или просто да сложим поставки за такива, както е на визуализацията. Ширината на душ зоната е 93 см. От друга страна, чинията толкова близо до паравана, няма ли да е малко тясно. Ширина на куфара 55, дълбочина 35.
Ако поставим завеса сега, после може ли да се монтира параван, и дали трябва да се кърти?
Благодаря за съветите!
Скрит текст:

# 108
При ширина на куфара 55, ако смятам правилно, остават 10 см до паравана от тоалетната чиния. Сложете един стол на 10 см от стената и преценете дали ви е удобно така.

# 109
  • София
По принцип мин е 15см,но и 10ще се преживее, поне от др страна ви е широко😂😂😂може да се завъртате леко натам🤭
Аз успях да наглася при нас да е 18см от стената и... Не ми пречи, по-малко не знам.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 11:32 от Angel_Dust

# 110
Някъде в банята слагате смарт датчик за влага. Те са на батерии и се свързват по WiFi или блутут със смарт превключвател (on/off), който е по веригата на вентилатора, все едно е с ръчния ключ за лампата, но ще го управлява смарт датчика, а и вие ще можете през телефона.
Само превключвателят е в електрическата мрежа, а датчика си стои на батерия някъде. Датчикът само регистрира събитие, примерно влага над едиколко си процента и пуска сигнал към превключвателя. Но вие ще трябва да си прецените на колко процента е достатъчно влажно, за да се стартира и да ги настроите тези неща.

Благодаря, крадвам си го Simple Smile. Много готина споделена идея. Тествана ли е, работи ли надежно и дълго? Ценово как изглежда?

# 111
Струва ли си тая играчка предвид факта че тия вентилатори пакс не са милиони???
Ние сме с intellivent и считам че си заслужават всяка стотинка.

За тоалетната - от едната страна имам 10 см до стъкло и не ме притесняват. Ако е някой широкоплещест човек обаче сигурно ще му е изцяло неудобно.

# 112
Не, само съм го мислила до сега. Опит със смарт датчик имам отскоро - за отворена/затворена врата и лампа, но ми хареса много как се случват нещата и мисля да продължа. Цените може да ги видите в интернет. Аз за сега ползвам broadlink, но има избор и на други. Вижте колко ще ви струва датчик, дали се свързва самостоятелно или му трябва хъб и ключът. Ако купувате от България би трябвало да могат да ви консултират по телефон или мейл.

Като "играчка" не е сложно и със сигурност ще е чувствително по-евтино. У дома сменяме вентилатор на около две години. Всеки сам си преценява Simple Smile Аз само си споделих моята идея.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 11:36 от online

# 113
  • София
И аз просто бих взела пакс или подобен🤷‍♀️

# 114
  • София
....
Да, супер доволни сме. Чувам го само когато се включи на макс в края на къпането, защото аз се къпя с 46-7 градуса и няма вентилатор, който да ми смогне на парата Grinning
Това значи ли, че работи през цялото време докато се къпете?

В момента вентилатърът с осветлението ми е на един ключ. Определено при следващата баня няма де е така.

# 115
....
Това значи ли, че работи през цялото време докато се къпете?

В момента вентилатърът с осветлението ми е на един ключ. Определено при следващата баня няма де е така.
Да, работи през цялото време.

Как сменяте вентилатор на две години? Досега съм сменяла само със смяна на жилището.

# 116
В жилището, в което съм в момента вентилаторът никога не се изключва, защото започва да мирише от канала и вероятно това скъсява живота. Купуваме Cata, защото ни харесва дизайна, но може би като марка не са най-доброто. Те всъщност продължават да работят, но започват да стават много шумни и като се затворя в банята ми се струва, че се каня да излитам Simple Smile

# 117
  • София
Не е ли по-лесно и приятно за ухото да сложите сифони с клапа против миризми.
Иначе пакса си мери всичко, светлини, влага бла-бла и се усилва, намалява според нуждата, май фреш и те така... Кой от вс умни имаше датчик за миризма 😀😅😂, може и през тел да го управляваш...

# 118
Това е като рекламата " от 30 години пия сода и ми помага всеки път"

# 119
Май за сега си избрах разпределение на банята, но моля пак помагайте,
Как да се отводнява банята и Как да се отделя мократа зоната?
Какво мислите за само един линеен сифон/червеното/ и параван с врата/зеленото/
дали ще смогва сифона или ще се завирява и в сухата част към тоалетната Sad?

Общи условия

Активация на акаунт