Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 681
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Който не чете етикети на козметика ,така става.
Моята си намери сама козметичка и си оправи веждите , добре се получи.

# 226
  • София
Навремето като гледах Кати и си виках - брей, това дете бая вежда извади, един ден ще я водя да й ги оформят. Сега си е в тренда. Grinning Дори няма нужда да се пипат, защото няма заблудени косъмчета и са поникнали където трябва. Дано не се върне модата с тънките веждички, че е голяма съсипия.

# 227
  • София
Моето 9-годишно мисли, че е грозно, защото има сключени вежди ( освен дебели, ама това за дебелите с модерния тренд не е драма). Предложих й да  ги оскубем с пинсетата и рязко реши, че не е толкова грозна. Simple Smile Периодично се повтаря гореописаното. Simple Smile

# 228
Във връзка с веждите да ви споделя за една нова за мен чудесия, на която ме светна тийнката, тя го ползва за вежди (става и за други цели) https://www.amazon.de/gp/product/B09L22Z4CF/ref=ppx_yo_dt_b_asin … s00?ie=UTF8&psc=1

Има го и в бг, но не съм сигурна къде точно.
Аз също до 20 годишна възраст бях с "гайтанени вежди", с радост се отървах от тях със скубане, затова съчувствам.

# 229
  • София
Тези неща приличат на ножчета за бръснене...

# 230
И на мен така.

# 231
Да, такива са, тримери за оформяне.

# 232
В ДМ съм го виждала тези ножчета. Чудя се дали да не започнем с конец т.е да я заведа при спец, че аз не умея

# 233
С конец боли.
Поне мен.

# 234
  • София
Нещо не ми се връзва момиче/жена да ползва самобръсначка върху лицето си. Понеже в описанието видях, че може да се третират и други участъци, не само веждите.
Сега козметиците не ползват ли кола маска за оформяне на вежди? За такива малки участъци не вярвам да е голяма драма откъм болка.

# 235
  • Пловдив
Днес има час при козметичка. За втори път ще е. Учим се сама да си записва час. Проблемът при мен е че сега не мога да излизам и да я водя където и да е, трябва да свикне да си записва час и да ходи сама. Намерила съм ѝ къде, от там нататък сама да се оправя. Предния път просто ѝ оформиха веждите, а днес иска и мустачките, за премахнат, да свикне да си казва какво иска, все пак тази година ще стане на 14 няма все мама да я води, голяма е вече.

# 236
Здравейте мили мами! Влизам с един въпрос. Кога се нормализира цикъла при вашите девойки, колко време след като им дойде за първи път? Моята дъщеря има цикъл от юли месец 2022 г. Тази година става на 13 години. Има цикъл от 10 месеца, но като нормален цикъл считам само 3 месеца от тези и то не поредни. Прескача я вече трети месец, има само някакво оскъдно зацапване по хартията. Водила съм я на детски гинеколог още при първия път, прегледа я и каза, че за годините си се развива добре. Матка и яйчници нормални. Сега пак ще я водя, но искам и ваше мнение по въпроса. Ако може и да ми препоръчате за Пловдив детски гинеколог? Благодаря!

# 237
Нормално е да прескача и да не е регулярен като времетраене и количество до 2 години от началото. Така знам аз. Гинеколог при първа менструация ми е малко прекалено, но ако детето не е стресирано... да речем е ОК.

# 238
Пропуснах да кажа, че прегледа след първата менструация беше за продължаващо жълтеникаво течение, не точно заради самия цикъл. Не беше стресирана, всичко и беше обяснено предварително.

# 239
  • Mediterraneo
на голямата й е като по часовник буквално от първите месеци. Малката вече 2 години има цикъл, дойде й сравнително рано( на 11 и 2-3 месеца), но още не се е регулирал напълно, често е по- дълъг и отива към 40 дни. Но пък моят цикъл никога не е бил редовен, едва в последните 2-3 години има някакъв напредък в това отношение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт