Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 280
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Дъщеря ми с цикъл на 9г и половина беше диагностицирана с ранен пубертет. Това според признат ендокринолог, професор. Според нея в нета пишело глупости.

# 631
Предполагам правите разлика между начало на пубертета и първи цикъл. Времето между тях е средно 1-2г., което значи при вас начало около 8г. или преди това и е възможно да се класифицира като ранен. И аз още не мога да възприема това изпреварващо нормално, което статистиката показва, но не го окачествявам като глупости защото и моите наблюдения са подобни.

# 632
Написах какво коментира професора, а не какво мисля аз.

# 633
Щом Yahoo има предвид началото на пубертета, а не моментът на идването на цикъла, съм съгласна. Тъй като началото на пубертета е период, често минава незабелязано и е трудно да е определи кога е точно. Докато идването на цикъла е точно определим момент. Между първото и второто може да има 1, 2, 3, понякога и повече години. Познавам дете с добре развити вторични полови белези от преди 13, което проима цикъл на 16. Ендокринолог не намери проблем. Също познавам момичета с цикъл преди видимото развитие на гърди. Те пораснаха в последствие. Пубертетът не е математика и границите са широки.

# 634
Цикълът на моята дъщеря и дойде на 11 г.и два месеца - с изключение на малко окосмяване нямаше никакви други външни белези на съзряване. На есен ще стане на 14 и вече си е девойка и на външен вид, но към момента на първия цикъл, поне външно, нищо не подсказваше идването му.

# 635
  • Немция
Малко ни в клин, ни в ръкав в тази тема(нямам дъщеря, а тийн на 13), но се зачетох за подаръците към учители и реших да споделя какво се подарява на учител в Германия, да направим сравнението, така да го кажем. Smile
Съвсем прясно от моя осмокласник, чиято класна другата учебна година вече няма да им е такава.
От всеки ученик се събра по 1(едно) евро за символичен общ подарък(ваучер за книжарница). Grinning

И това не е изключение- и с класната в основното им училище беше така. Един малък общ подарък и евентуално от касата на класа се купува и цвете. Това е. Подаръкът е поднесен красиво декориран, обикновено по оригинален начин.

Лични подаръци на учител не се правят, не е обичайно.

# 636
  • Mediterraneo
Цикълът на моята дъщеря и дойде на 11 г.и два месеца - с изключение на малко окосмяване нямаше никакви други външни белези на съзряване. На есен ще стане на 14 и вече си е девойка и на външен вид, но към момента на първия цикъл, поне външно, нищо не подсказваше идването му.

И на моята й дойде на същата възраст. Надявах се да се позабави, на кака й дойде на 13 години и няколко месеца, ама не.

# 637
  • София
Моля за мнение за тампони за дете на 13г. Не търся мнение "за" и "против" Blush. Прочела съм всичко, което е необходимо и съм наясно с евентуалните вреди, но вероятно дъщеря  ми ще има нужда да използва няколко дни.
Моля за препоръка за изпитана марка, как децата се справят с поставянето им...мнения от опит, благодаря!

# 638
О.В. мисля че имат точно за тинейджъри.

# 639
Може би сега е моментът да похваля банските за цикъл. Взех много скептична две черни долнища, които девойката да комбинира с наличните горнища. Оказаха се добро качество и вършат добра работа. За тежките дни не стават, но за нормалните и леките са екстра, спасяват ваканцията. Взех ги от тук, но съм срещала и в други сайтове: https://eu.modibodi.com/collections/swimwear

# 640
Аз взех за всеки случай един бански за цикъл, какъвто там се предлага на българския пазар.
Иначе съм попадала на инфо за някакви тампони, които ги водят като подходящи за тийнейдърки. Тогава си спомням, че се намираха само в Ремедиум, но не съм задълбавала. Не бяха от вида на ов. 

# 641
Понеже дълго време си бях девица, ползвала съм o.b. тампони най-малкият размер, нямаше проблем и всичко си беше точно.
Мьос,
Тези бански как се носят? С превръзки или без?

# 642
Без, особено ако ще влиза във вода.

# 643
  • София
мьос, много ценно, благодаря!
рони, моля да кажеш откъде го купи? Намирам го онлайн, но ми се искаше физически магазин.

# 644
Онлайн поръчах.

Общи условия

Активация на акаунт