Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 269
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Колко да е ясно, че мъжът трябва да плаща...
На първа среща, ако момчето изяви желание да плати сметката, бива. Оттам насетне или да се редуват, или всеки да си плаща консумацията, като лично аз предпочитам втория вариант.
Вече такива като мен с 22 годишен брак могат да си позволят мъжът да плаща. Grin

# 676
Момчето/ мъжът трябва да плаща сметката.

# 677
Ся аз ако бех един младеж и много си харесвам някое момиче и съм я ухажвал да кажем няколко месеца и тя вземе, че се съгласи да излезем бих почерпил- фрапе, сладолед или там където сме. Но аз съм си от старата генерация и старомодна по принцип😅🤣😂 За първа среща . После при двама учащи без доходи е нормално всеки да си плаща, по скоро майка му и татко му де😅😂😂

# 678
Говорила съм с дъщеря ми относно това кой да плаща сметката, когато е на среща. И двете сме на едно мнение - всеки плаща, което е поръчал.

# 679
На дъщеря ми една приятелка си хванала гадже от класа. Гадже силно казано, защото са на по 10-11 години. Младежът поканил девойката на кино, че даже и подарък донесъл. Ами, така трябва. 😀
Иначе моите са си дечковци и са много далеч от гаджета и такива неща. Даже е по-вероятно малката да си хване гадже преди голямата, че е по-отракана. 😅

# 680
Класиката е,който кани,плаща.Поканения не се изхвърля с поръчки.
Аз правя-веднъж аз плащам,веднъж другия.Като винаги поръчвам това,което мога да си платя и сама.
Нея я уча,че винаги трябва да има сума за поръчка и такси в резерва,за да е сигурна и да не зависи.
Дъщеря ми и гаджето и имат тези и различни опитности,които нямам намерение да споделям😊

# 681
  • Mars Hotel
И аз уча дъщеря ми, че щом е навън, трябва да има достатъчно пари да си плати всичко - храна, такси, каквото е там. Ако я поканят, според мен задължително трябва да предложи да си плати своята част, пък ако отсреща настояват - да благодари и да плати следващия път. Никога не бих допуснала да изгради манталитет на държанка, това ми е много гнусно.

# 682
Който кани, той плаща - това смятат моите момчета. Обикновено девойката плаща пуканките, ако са я поканили на кино. Или десертите, ако са на пица. Когато са гаджета вече, редуват плащанията или всеки си плаща.

# 683
Аз имам син. Счупвам му главата, ако разбера, че на първа среща е допуснал момиче да плаща.
Всъщност той е имал една първа среща и то по настояване на момата. Първия път отказал, защото нямал пари(това го казал само на баба си, че е причина) Но после почерпи момичето, то пък едно черпене на тези години, един фреш в пицерия до училището.

Извън почерпка на гадже, научила съм го, че при първи контакт с дама, без да става въпрос за, среща, контактът може да е частен урок, музикална школа, зъболекар и тн, както и при каквато и да е среща срещу празник(Баба Марта, Коледа, 24 май и тн) се носи или цвете или бонбони, или нещо символично(мартеничка, коледна играчка и тн)

Наскоро се събира с деца(тийн) за "Джулай", освен каквото беше разпределено кой какво да купи, носи, му връчих и пакет десертчета. Той е най-голям, редно ми се видя да носи нещо допълнително(не че много са, яли)

Еманципация, добре, но аз съм старомодна донякъде и съм научена, че един мъж трябва, да умее да проявява (поне) малки жестове.

# 684
  • София
Странно усещане. Уча момичетата ми да са независими и да разчитат само на себе си. Но ако имах момче, щях да го уча да е кавалер и момичето винаги да може да разчита на него. Simple Smile

# 685
  • при палмите и алигаторите,FL
Това по долу е и моето мнение, на 100%.

Странно усещане. Уча момичетата ми да са независими и да разчитат само на себе си. Но ако имах момче, щях да го уча да е кавалер и момичето винаги да може да разчита на него. Simple Smile

# 686
  • София
Самата аз на първа среща очаквам мъжът да плати сметката, така че това бих казала и на дъщеря ми. Но винаги поръчвам колкото мога да си позволя да платя, предлагам да се включа в плащането и не настоявам ако ми откаже. Ако срещата е минала зле и нямам намерение да се виждам отново с този човек си плащам моята половина. Можем да сме независими без да убиваме кавалерството.

# 687
Благодаря, момичета за мненията. И моето се припокрива с вашите като цяло. Винаги съм предлагала да платя моята сметка, ако ми откажат тогава оставям да ме почерпят, но пак с едно притеснение.

# 688
То хубаво ги учим девойките да са самостоятелни и независими, ама накрая, като пораснат, си правят всичко сами, плащат си сметките сами, раждат, гледат си децата сами, а мъжете си клатят краката. 😀 Масово го наблюдавам. Аз ги уча, че господата трябва да са кавалери с тях.
Пак уточнявам, че докато са ученици и нямат собствени средства, донякъде е нормално всеки да си плаща.

# 689
  • София
Калина, едно е тийн увлечение и почерпки, друго е сериозна връзка при зрели хора, водеща до дете/деца, или да кажем и без деца, че не всички примират да имат. Нали правим разлика? Дъщеря ми също трябва да умее да прави разлика - кой може да я черпи и кой - не. Когато заживее с мъж, да си се черпят както и колкото искат.

Общи условия

Активация на акаунт