Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 276
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не питах конкретно за този вид тампони, а като цяло. Blush
Като увеличи обема, не е ли трудно да се измъкне навън през малкия отвор? Защото все пак говорим за девствени момичета, но вярно е и че при всяко е различно...

# 661
  • На морето!
Мисля, че при всяка възраст не е добре да се оставя тампонът да се напои толкова. По принцип знам, че трябва да е краен вариант и то за последните дни от цикъла, сменя че често и не би трябвало да увеличи размера си много. Но поставянето и махането са си неприятни така или иначе

# 662
Детето тампони не е ползвало. Аз повече от два часа с тампон не съм стояла и съответно никога не е бил с обем, който да е проблем при изваждането. Реално ползвам само когато ходя на плуване и никога в дните с обилно кръвотечение.

# 663
Тя попита за тампони,при едно събитие,включващо и плуване в морето.Аз не и позволих.За мен,това е ужасно.Ползвала съм навремето и винаги съм получавала токсичен шок.За мен е по-добре да пропусна/пропусне събитие за ден,отколкото да изживее това.

# 664
  • Mediterraneo
Може да не са най- изумителното нещо на света, но тампоните са необходими. Не за момичета обаче. На голямата разреших да ползва, когато започна да води полов живот, на 17 и половина. На малката отказвам засега категорично. Аз ползвам тампони, в първите 3 дни съм с тампон и нощна превръзка, налага се просто.

# 665
  • София
Аз нямам никакво намерение да предлагам тампони на дъщеря ми. Просто ми беше любопитен механизмът на рекламираните тампони за девойки.
Цял живот ползвам само тампони и когато се наложи да купувам превръзки за дъщеря ми, бях в шок от разнообразието им и висях цял час докато избера подходящи.

# 666
Е, все пак и девствената ципа си има някаква разтегливост и тампонът си минава, дори напоен. Все пак не става дебел колкото... сещаш се. Аз ползвах от време на време като малка, но ми беше много трудно да ги слагам, защото се притеснявах, че правя нещо ново и необичайно, паникьосвах се и се стягах отвътре. Изваждането беше доста по-лесно. А онези с апликатор се слагат много лесно. Самата пластмаса е заоблена и доста по-гладка от самия тампон, не започва да набъбва от влагата в момента, в който те докосне и просто си се плъзга до обозначеното място. След това просто натискаш буталото, тампонът застава където трябва, а апликатора си го вадиш. Но пак си е неприятно занимание това с тампоните, особено като си малка.

# 667
Малко да сменя темата... При първото излизане на момиче и момче кой плаща, ако седнат на заведение - момчето или всеки сметката си? Да си сверя "часовника" според днешните порядки.

# 668
Момчето Grinning

# 669
Всеки си плаща май, сега така е вече 😅

# 670
Уча дъщеря ми, че трябва да си поръчва толкова, колкото може да плати. Ако някой държи да я почерпи, тя трябва да реши дали да позволи. Всяко едно плащане на сметката води след себе си някакво продължение - дали да върне почерпка, дали следваща среща или друго. От нея трябва да зависи дали иска продължението.

# 671
Малко да сменя темата... При първото излизане на момиче и момче кой плаща, ако седнат на заведение - момчето или всеки сметката си? Да си сверя "часовника" според днешните порядки.
предпочитам дъщеря ми да плати, отколкото после да се чувства длъжна, а най-добре всеки сам

# 672
  • На морето!
Докато са на издръжка на мама и тате е честно всеки да си плаща, но то и къде толкова ще са им срещите, та да имат големи сметки?

# 673
  • Mediterraneo
Винаги съм казвала да си поръчват това, което могат да си платят в момента! Това момчето да плаща сметката е някаква отживелица за мен, нали искаме равноправие, ето.

# 674
Докато са ученици може да си ги делят, защото все пак са още деца. Иначе мъжът трябва да плаща, много ясно. 😀

Общи условия

Активация на акаунт