От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 78 568
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте и от мен отново …. Някой с матрак на магнифлекс silvercare … моля нека сподели мнение.

# 721
  • София
Здравейте и от мен отново …. Някой с матрак на магнифлекс silvercare … моля нека сподели мнение.
Много е трудно да се даде мнение, за мен моя матрак е рай, а майка ми казва, че я боли кръста от него.

# 722
  • Sofia
Здравейте, някой ползвал ли е матрак с марка Dorelan?
Представиха ми ги в един шоурум, сториха ми се доста удобни, особено тези с хибридна система.

# 723
Здравейте, преди два дни сменихме матрака, но на мен ми е много твърд, до степен, че се будя с изтръпнали ръце. Мисля като решение да купя мек топ матрак, ще съм благодарна, ако препоръчате модели.

# 724
Само да не е на Ted. Поръчах от тях най-скъпият и след два месеца го изхвърлих. И дори не го ползвах аз. Ако го ползвах аз, щях да го хвърля след два дни.

# 725
Здравейте!
Купих си преди 10 дни матрак на НАНИ Сирена Мемори Дуо Флекс.
Обаче нямам баш хубав сън. Не зная дали има период на свикване, дали е възможно и възглавницата да има роля.
Може ли някой да помогне да сподели къде мога да го продам и да търся евентуално Magniflex.
Мисля да пробвам в OLX.
Благодаря!

# 726
  • София
Някой скоро купувал ли си е матрак на Екон? Имам такъв и искам да си купя нов, защото съм много доволна, но не знам как е сега качеството?

# 727
За съжаление съм решила да дам антиреклама на MATTRO NET (МАТТРО), макар че не обичам да правя такива неща.
Поръчах от тях легло (модел SENA 180/200 с дамаска MARS 12) в началото на март 2025 г. и, за съжаление, продуктът не може да бъде внесен в спалнята ми, защото не минава през тесния коридор. Според ЗЗП имам право да върна стоката в рамките на 14 дни, но след като изпратих искане за връщане, получих отказ с обяснение, че продуктът бил изработен по индивидуални изисквания. Angry

От МАТТРО (Естрея 8 ООД) твърдят, че изборът на дамаска е достатъчно основание да не може да се върне продукта, но за мен това е обикновен избор от каталог, а не индивидуализиран продукт. И в крайна сметка, леглото може да бъде продадено на друг клиент, така че не разбирам защо ми отказват връщане.

Потърсих правата си, като подадох жалба в КЗП и ако не получа решение в моя полза, ще се обърна и към съдебните органи. Ще споделя опита си и на други платформи като Google Maps, Facebook и форуми, защото мисля, че потребителските права трябва да се защитават.

Съветвам всички да внимават, ако решат да пазаруват от тях. Това беше моят опит и не искам и друг да премине през нещо подобно.

# 728
Някой скоро купувал ли си е матрак на Екон? Имам такъв и искам да си купя нов, защото съм много доволна, но не знам как е сега качеството?
При мен две ядра на Екон се деформираха в рамките на месец-два след употреба. Модел Комбо. Първото го ползвах деформирано (хлътнало) около 6 години. Направих рекламация. Замениха без проблем. Второто отново хлътна след месец — направо изхвърлих и купих други матраци. Не се занимавах с повече рекламации.

Явно старото качество се е променило към лошо.

ПП — аз съм около 67 кг, а съпругът ми — 82. Имам предвид, че не сме с наднормено тегло.

# 729
Здравейте! И ние сме в търсене на матрак. До сега сме на еднолицев, пружинен от най-смотаните (вървеше си с леглото преди 12 години) и решихме сега да си купим подматрачна рамка и да вземем двулицев. Сякаш клоня към Isleep, но тепърва ще ходим да пробваме. В тази връзка ще съм благодарна да чуя мнението ви по няколко чуденки:
1. При разглеждане на съставите на матраците ми направи впечатление, че на снимките на състава се вижда, че обикновено горната част на матрака не е същата като долната (напр. от долу нагоре: калъф, 1 слой нещо си, основна пяна, а нагоре слой 1, слой 2 и калъф) Четох обаче, че за да не се скапят (грубо казано) трябва да се обръщат. Под обръщане аз си представям да завъртам лицето, на което спим към подматрачната през някакви периоди от време. А от там и въпроса - ако действително така се завъртат, то от долната страна матрака няма ли да е с по-различна твърдост спрямо лицевата (демек, както в примера съм дала излиза, че в единия случай с два слоя нещо върху основния, би трябвало да е по-меко, от долната страна с единия слой нещо)?
2. Разглеждайки сайтовете, попаднах на матрак Захир на Блян. Имате ли опит с тази марка и този модел, че на доста изгодна цена излиза в момента?
3. Загледах и матраците в Метро (основно Магнифлекс и Айслийп), но ми направи впечатление, че там гаранцията е 16 г, а моделите ги няма в други сайтове освен в Практикер и то само някои от моделите. Възможно ли е да са някакви преоценени предвид значително по-ниската цена? Ако някой използва закупен от там, моля да сподели опита си
4. Ще се радвам на препоръки за матрак със средна твърдост (размера ни е 164/190), двулицев, без пружини, в рамките на 900-1000 лв. и с гаранция над 15 години.
Извинявам се за многословието, но за първи път ще купувам матрак и всеки съвет ми е от полза. Знам, че пробата е в основата и ще обикаляме, но и от изчетеното виждам и научавам доста насоки Simple Smile За сега ходихме преди 2 седмици да гледаме, но буквално ми стана лошо (зави ми се свят и ми се догади, та и главоболие последва) още в момента на лягане на първия матрак, който се оказа мега мек и явно вестибуларния ми апарат се възпротиви жестоко (матрака е Боди рест на Айслийп) и пропаднаха останалите проби. Не съм очаквала от матрак да ми стане лошо Grinning

# 730
Има матраци от пяна които се водят еднолицеви, тоест не се обръщат, повечето са си двулицеви, обръщат се, еднакви са слоевите от двете им срани.
Вероятно сте гледали някакъв от първият вид, мисля в юск са така матраците им от пяна, водят се еднолицеви без обръщане.

Много малко са, да не кажа че хич ги няма случаите, в които търговец е уважил рекламация в рамките на 15годишния срок който е дал. Та гаранцията си я имате на хартия, но на практика едва ли ще я ползвате. Чела съм забравих за кой матрак беше, че мерят с линия хлътването и само ако е над определени сантиметри, уважават гаранцията.

Съветът ми е хубаво да си прочетете условията на гаранцията, защото много вероятно е да описана така ,че на практика да нямам как да я ползвате. Още повече всяка гаранция ,която е над двугодишната която се дава по закон, КЗП нямат механизъм да ви помагат, ако търговецът се запъне.
Та за мен е излишно залитането в посока изборът да се свежда до годините давана гаранция.

# 731
Има и матраци с двойна твърдост - от едната страна по-меки, от другата потвърди. Моят Магнифлекс е такъв - с две ядра и може и единият да спи на меката страна, а другият на твърдата.

# 732
Някой с мнение за матраците на Дормео и по-специално Dormeo Imemories S+ Propolis?

# 733
Има матраци от пяна които се водят еднолицеви, тоест не се обръщат, повечето са си двулицеви, обръщат се, еднакви са слоевите от двете им срани.
Вероятно сте гледали някакъв от първият вид, мисля в юск са така матраците им от пяна, водят се еднолицеви без обръщане.

Много малко са, да не кажа че хич ги няма случаите, в които търговец е уважил рекламация в рамките на 15годишния срок който е дал. Та гаранцията си я имате на хартия, но на практика едва ли ще я ползвате. Чела съм забравих за кой матрак беше, че мерят с линия хлътването и само ако е над определени сантиметри, уважават гаранцията.

Съветът ми е хубаво да си прочетете условията на гаранцията, защото много вероятно е да описана така ,че на практика да нямам как да я ползвате. Още повече всяка гаранция ,която е над двугодишната която се дава по закон, КЗП нямат механизъм да ви помагат, ако търговецът се запъне.
Та за мен е излишно залитането в посока изборът да се свежда до годините давана гаранция.
Благодаря за насоките, които се оказват много ценни! Бях се спряла (поне по описание) на два матрака на Isleep - Memocare и Silver black с по-малка гаранция, както писах в поста преди, но се отказах заради по-късия срок, а след четене се върнаха в листата с "евентуални". За сега изчетох гаранционните условия на тези марки и на Блян (като за да се докопам до последните, се наложи да им ги поискам, понеже ги няма на сайта) та Блян ми отпадна като идея.

# 734
На мен за Нани ми уважиха 15 г. гаранция 2 мес. преди да изтече Grin. Дойдоха, гледаха, взеха матрака и за 10 дни му смениха меморито и  ми го донесоха. Вече карам 7-ма година със сменено то Wink. Но това се случи преди 7 години... Не знам дали са толкова коректни и към момента.

Общи условия

Активация на акаунт