От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 86 641
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
А защо тогава искате да си купите друго ароматизорано нещо?

# 556
Джорджия, влизам да обясня вече два пъти, но ми изключи телефона и не можах да коментирам.
Кой е казал, че избирането на матрака е ново? Кога децата почнаха да си избират?
Пълна глупост и лиготия. Не искам да споря със заядливото в теб. Но искам да се изкажа.

Но съм мъж с сколиоза и кифоза от 18, сега съм над 60 и само упражненията и фитнеса, редуцирането на теглото ме спасява.
Ходил съм по доста бани, Павел Баня, Девин, с. Баните, по болници Александровска, при доцент който изправя детски гърбове.
Като дете не ме видяха родителите. Една рускиня, учител по физическо, да е жива и здрава ни видя със сестра ми и направи вечерна група по упражнения за изправяне. Изкривяването се лекува и изправя до 18 г. Аз се хванах на 18, но вече бях с доста изпъкнал гръден кош и лопатки.
Сестра ми се оправи.
Доцент в Горна Баня ми предложи корсет за 220 лв. Нямахме пари и съжалявам до ден днешен за болките.
Хванах едни ластици за 25 лв които са глупост и нищо не помагат.

Ходих 4-5 години (вица там е ходи
се 4 години подред, после се почива, още 4 и след това се ходи докато си жив Confused) на Павел баня за рехабилитация, отделно в Пловдив и района плувах когато мога.
Доктора там ми каза да сменя твърд матрак да си купя.
Едно време бяха дюшеците, през 1990 почнаха да правят дунапренени дюшеци. Купих от тях и доктора каза да слагам шпертплат под него или да спя на диван с пружина, твърд.
Сега вече има.
Щом при бебетата казват, че е хубаво да се спи на твърд матрак докато се формират и вкостяват костите, защо при децата да не е така? Имаш ли деца? Какво разбираш от изкривяванията? Лично аз съм спал на приста с баба ми, да е на твърдо.
До 18 г се формира гръбнака и ме изпуснаха. Сега съм с доста наклон и вече болките са непоносими, но трябва да издържам семейство и работя на доста места където няма накланяне и навеждане. За деца с изкривяване е препоръчително да се спи на гръб.  
Измислица ли са сериите ортопедик според теб? Много обичате да говорите без доказателства.
В мига когато пуснаха матраците съм с най-твърдия.
Много е важно родителите да създават тези задължителни удобства, предписани от ортопед и да налагат, защото от липса на желание и пари за корсети и упражнения, от непостоянство на дечицата, наклона и изкривяванията не се застопоряват, а продължават да се влошават. Сега на едно съседско дете съм дала срок на майка и да купи твърд матрак. Сега ми е благодарна. Дадох и упражненията.
Важно е волята и желанието. От моя гледна точка аз тогава смятах упражненията за глупост и матрака, но преди 28 г като легнах на твърд матрак, не съм се чувствал комфортно, но тялото спря да потъва и да се уврежда. Дори спях без възглавница, която изкривява при някои 7 шиен прешлен.
Ако имате такива знания и опит може да говорите. Всички доценти и лекари ще ви кажат от ключово значение е да купите твърд матрак и да водите детето на упражнения, фитнес вече и плуване. Създаване на повече мускули около гръбнака да държат лопатките добре не като крила при мене.

Ако даваме на децата да избират всичко от легла до рамки и матраци, какви родители сме ние? За да ги глезим и да станат разглезени ли го правиш? Ако детето ти озбере за 1200 лв ще ги плати ли мъжа ви? Wink Прави го у вас, но не насърчавай другите на "новото".
Освен това откакто доцента ми каза да слагам шпертплат, сега фазер под матрака си, почнах да си правя само рамка от дърво през 7-8 см гредички, със шпертплат 4-5 мм, това е здраво да ви издържи двама на спалня по 80-85 кг.
Ако искате ще я снимам. Много по-добре спя отколкото с тези скъпи неудобни рамки за 300 лв. Фазера се надупчва 2.5 см през няколко греди за да диша матрака. Няма запарване, няма нищо.

Относно ВЪЗГЛАВНИЦАТА екон, може би се рони , защото е малка част, а цял матрак не би остарял толкова бързо. Много хора ги отричат. Дори в мебелния Рум и магазин Ирим в Пловдив ме отказаха за латексов матрак още 2018 г, казаха че е стара технология, като има повече видове и ме насочиха заради проблемите ми към HR пяна. Самите консултанти ме отказаха.
 Дори екон възглавницата години след избора на мой матрак я поръчах за баба ми, но тя не я хареса. Тя искаше плътна възглавница да не изпотява. А изпотяваше доста преди да махна калъфа. Миришеше първия месец, после като остаря мирише на намокрен и сушен дунапрен.
Дори самия факт че пишеше изстудяваща възглавница, а беше сложена във ватиран калъф със вата ми говори че тези Екон не знаят как се правят тези работи. Joy

Не съм реклама на Ай слийп, но тази русенска фирма дори не се поинтересува когато написах рекламация, че не спира да мирише. Исках да ги смъмеям за ватираната калъфка.  Дори не се обадиха за обратна връзка. Иначе на баба и харесваше като структура и тежест, защото си слагаше ръцете под нея.

Ъпдейт, олекотената завивка на Виденов и падна копчето на 2 ден като ги откопчвах. Ядосах се, не стига, че е микрофибър, със една лента като сто пранета, не са искали да дадат пари за обточване, ами и шантави копчета. Иначе топли и лесно се пере. Не като онази 5 кг която искам да я режа за да я изпера.
Доста приятна е лятната, зимната е по-дебела.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 19:34 от pisnami42

# 557
Трябва да купя матрак за приста 120/190 за дете. Ходих, гледах, лягах, ставах, спрях се на Нани каспия покет и Тед Фаворит Нова. Лошото е, че ги гледах в два различни магазина, в различни дни и не мога да ги съпоставя много. Сигурно ще отида още веднъж, дано в Матро в Пловдив ги има и двата. Иначе кой от двата би следвало да е по-добър и качествен?  А Тед е с около 150 лв по-скъп, а съм останала с впечатлението, че Нани са по-добри. Нашият в спалнята е Нани, но не помня кой модел, ще търся документите. Доволна съм, на 7 години е вече.
Точно между тия два матрака се колебая, само, че еднолицеви, вие избрахте ли?

# 558
Еднолицев ще е и нашия. Не съм решила още, но клоня към Нани. До края на месеца ще трябва да реша.

# 559
Аз поръчах от сайта на Нани -  Каспия мемори покет, еднолицев. Минаха три седмици, още го чакам...Rolling Eyes.
Тези дни ще звъня да видя какво се случва.

# 560
Не знаете от къде да поръчвате. Миналата година поръчах от взех.бг матрак Тирена за сина ми за Пловдив, дойде на другия ден. Около 3-4 м е миришел при тях.  Води се борса за матраци.
И от матраци.бг е по-бърза доставката от на нани, сутрешна поръчка до 3 да кажем, на другия ден са дошли. И комуникацията е супер от втория сайт. Първия само ти казват кое е по-евтино при тях.  Антонио наблегни на ортопедичен или среден към твърд матрак за младежа.
Нани са слепени и са от много части и ще ви миришат, именно затова избирам айслийп.

# 561
  • Пловдив
Аз все пак взех Нани

https://matracinani.bg/double-faces/king-line

На нищо не ми мирише. Аз съм изключителен нос, надушвам миризми от километри. Доволна съм, удобен ми е. Съпругът ми даже е по-доволен от мен. Имаше наличен, но не в Пловдив, дойде за 3-4 дни.

# 562
Честито. Все пак опакованите пружини с по-хубави от обикновените дето скачат и се забиват в ребрата.

# 563
  • Пловдив
Да не съм цитирала грешният модел, няма пружини този матрак. 🙄 Латексов е. С някакъв Latex like foam, каквото и да означава. Пружинен изхвърлих, покет-мокет, мемори....потъвах в него.

# 564
  • оттам, откъдето започва България
И аз за пружини не искам да чуя. (изкърти ме пружинен матрак на почивката Scream)
Моят матрак е Нани Каспия полифлекс, но въобще не е имал миризма, когато го купихме през 2012 г. и е без забележки и до момента.

# 565
Аз може и да съм писала как мъкнахме Нани каспия седем етажа надолу, защото категорично отказах да го оставя в стария апартамент. Това беше много мъдро запъване, занесохме го на село и сега ще му купуваме легло.

# 566
  • оттам, откъдето започва България
Не разбрах кое е мъдрото,т.е. ви харесва?

# 567
Да, отказах да го оставя, макар че е с малко нестандартен размер, правен по поръчка.

# 568
  • София
Как са матрацте на Екон? Имам техен от 15 години и искам да го сменя. Много съм доволна, единственият недостатък беше, че имаше миризма, която дълго време не се махна.

# 569

Здравейте виждам този матрак на доста добра цена в метро .Има ли някой впечатления от него?Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт