Ужаси, мистерии, трилъри (29)

• 34 152
  • 397
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Дългата разходка ми е една от любимите книги на Стивън Кинг. Не знам дали ще успея да гледам филма на кино, но определено нямам търпение. Книгата има филмов потенциал, но дали ще го реализират е друга тема. Рядко успяват с Кинг.

Междувременно гледах Weapons и съм изключително разочарована. Идеята ми се стори изключително обещаваща, но филмът изобщо не беше страшен, мистерията се оказа доста разочароваща, а на много моменти събитията бяха по-скоро смехотворни.

# 376
  • sf
Изгледах Заклинанието. Голяма скука. Имаше едни 10мин напрежение и това е, през другото време едва се сдържах да не заспя. А финалните сцени ми бяха като от филм на Холмарк.

# 377
Частично загатват. Всичко във филма на 90% е разходка и отношенията между състезателите..

Явно в книгата има още неща.
Изтеглила съм я вече и ще поправя грешката.

Изгледах филма.
Забавно беше как се оказа, че си забравих протмонето. И се втрещявам. Гледам тъжно служителя и той ме гледа тъжно, ама ми просветва, че от 3-4 дни съм с виртуална карта и мога през телефона и като го казах - абе аз имам виртуална карта от три дни и мога с телефона и той се засмя.
Иначе щеше да е много гадно да не мога да гледам.

Та гледах. Тежък филм. Иначе хубав като цяло.
Ама нищо не се разбира много.
Защо е имало война. Защо са убили баща му, защо не може да говори за нещо от старото време.
Защо е разходката? Особено за нея. С какво допринася група млади мъже да ходят и да измират по пътя.
И защо уж е доброволно, ама не съвсем.
Тук пък нищо не се разбира. Хем доброволно, хем не, хем  можеш да се откажеш.
Много неясноти.
Това не ми допадна.
Финала беше разтърсващ, не очаквах. Не знам дали така е в книгата.
Скрит текст:
И двамата бяха сладури и не знаех кой бих искала да оцелее.
Смъртта на майора поне ме зарадва.

# 378
И аз изгледах Weapons и хем не ми беше тотално безинтересен, хем се надявах да е малко по-зловещ. От самия трейлър бях останала с впечатлението, че ще е по-друг вайбът. А той наистина се оказа на моменти леко комичен.
Скрит текст:
М/д, детето, което разказва в началото и края, нямаше някаква пряка връзка с историята нали?
Иначе не знам дали е споменаван тук, преди няколко месеца гледах един хорър Apartment 7A със същата главна актриса. Не беше нещо нечувано и невиждано като сюжет, но като цяло е интересен. Краят беше добре направен.
Наскоро пък гледахме Together. Аз лично очаквах да е по-различен от това, което се оказа, но пък не беше и толкова зле. Може би повдига малко по-философски въпроси отвъд боди хоръра. Забавно е и че актьорите в главните роли са съпрузи и в живота.

# 379
Здравейте, има ли наистина излязъл филм с преследване, гледах някакъв руски трейлър със семейство, преследвано от кола.

# 380
  • София
Мнима смърт - става за убиване на времето.

# 381
Мнима смърт - става за убиване на времето.

Изгледах го, но не е за хора със слаби сърца честно казано. На моменти беше доста брутален.

# 382
  • Варна
 На мен ми бе забавен, не съм темертут, но точно този филм е доста неубедителен.

# 383
Тези дни гледах "Непознатите: Глава 2" и "Дългата разходка". Първа глава на Непознатите определено ми хареса повече, този вторият ми беше доста скучен. А за "Дългата разходка" съм със смесени чувства и то не толкова как е направен филмът, а заради самата история и някои от главните герои.
Скрит текст:
Аз съм чела доста книги на Стивън Кинг и някои ми харесват, някои не толкова. Тази не съм и даже си мислех преди или след филма да я прочета и нея. Но сега се разколебах, защото историята ми е някак безсмислена. Предполагам, че е алегория донякъде за самия живот и "състезанието" ни в него. Но пак ми беше много неправдоподобно поведението на героите състезатели. Тези двамата главните герои ми бяха досадни и все очаквах да има нещо повече да се случи, освен разговорите им, но така и не последва такова нещо. И това надъхване между участниците един друг на фона на знанието им, че само един ще остане жив накрая, беше странно. Аз в началото помислих, че те не знаят, че отпадналите биват убити. И така повече би имало смисъл цялото нещо със записването и надъхването и тн (естествено до първата смърт). Но те са знаели и преди записването си дори и имайки това предвид поведението им ми беше безкрайно нелогично. Както и смисълът от записването. И краят не ми хареса, защото главният герой не стига, че цял филм, приятелят му го влачеше напред и емоционално и физически, а и накрая той се предаде и едва ли не изнуди приятеля си, заради когото изобщо стигна до финала, да направи каквото там направи... Много неблагодарно и егоцентрично човече.

# 384
Гери, книгата е супер. Поне според мен.... Филмът беше много бледо копие.

# 385
Разходката ми хареса, не бях чела книгата.
Прочетох я. Там пък
Скрит текст:
другия печели, нямаше такъв туист.
И аз мислех, че им е задължително, че са принудени. Ми не, те си кандидатстват някакви келеши 18 годишни за пари. Ама като убиват първия май осъзнават къде са попаднали. В книгата бяха 100 човека.
Но си мисля, че за естествени нужди трябваше повече време да им дадат.
Но ми харесва филма.
Естествено и книгата.

# 386
  • Свети Влас
Тук съм, за да ви препоръчам един тайландски мини-сериал, за ужаси е доста добър според мен.

# 387
  • Варна
Още не съм гледала филма, но книгата си е Класика! Точно житейското ни пътуване. Всички знаем, че сме смъртни, но как преминаваме, как се справяме, живеем ли или чакаме, имаме ли цел, стремеж, мечта...Човечност, гордост, злоба, подчинение, обич, надежда.
  По темата. Загубих си времето с ,,Twits"   https://www.imdb.com/title/tt0498396/   Kak пък нищо не ми хареса??

# 388
Абе, става за едно гледане, ама, ако не беше по Кинг, нямаше да го изгледам до края дори.....(който пък беше странен).

# 389
Тук съм, за да ви препоръчам един тайландски мини-сериал, за ужаси е доста добър според мен.

За какво се разказва? Никъде не откривам инфо.

А видях.

Общи условия

Активация на акаунт