Като две капки вода - сезон 11 - НЕДЕЛЯ, тема 3

• 43 112
  • 970
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Аз пък искам да кажа друго. Голямо величаене и на Фреди и на М. Джексън, недостижими, неповторими, най-великите и тн. Съгласна, но! .. и двамата са след Елвис. Той е първата супер мега звезда, предизвиквала масова истерия всичо друго е след него, моля. Grinning

Всъщност, в световен мащаб, по света съществуват едни имитатори, които ги докарват едно към едно. Да, те не ходят по такива точно шоута телевизиони.

И последно - никой не очаква образ покриващ на 100% реалния. Но все пак гледаме някакви критерии да се покрият. Те включват често гласови данни, които много участници е ясно,ч е нямат. Там трябва да се компенсира ударно с визия, ама куца. Или извинявам се, че пак с Яна пример, той ми е пресен просто-да успееш да докараш пеенето близко и да ти съсипят образа пак с липсата на визия. И на Тома-Шакирата по същия начин.
А Владо пя добре. И повечето хора защото са УаУ по Куин и Фреди ги е докоснало, па развълнувало, защото обичат самата песен в изпълнение на Фреди. Аз понеже не си припадам по тях, но пък имам музикално образование - мога да оценя изпълнението като прилично, и просто да не ме докосне чак до разреваване.

Не мисля. Поне при мен не се получи така. Фен съм на Куин и Фреди от над 25 години, те са ми най-голямата музикална любов. И Владо много го харесвам, от Братя съм му фенка.
Но не ме докосна, не ме развълнува. Даже гледах много недоумяващо всички подсмърчащи хора в залата. Наистина не разбирам кое ги разчувства чак толкова, освен самата песен, де.
Беше пренавит, пренапрегнат, пеенето не ми хареса.

# 571
Само дето не беше гримиран като Меркюри. На мен ми е чудно как Халваджиян още не е направил забележка на Фънки, да спре да обижда гримьорите му. Все пак за него работят топ специалисти, сам се похвали, пък Фънки им се подиграва. Joy
Ааа, нье, той Фънки ги поФали даже, каза, че за пръв път Фреди Меркюри не приличал на Милко Калайджиев. Smile

Ха ха, специално пуснах пак изпълнението, наистина казва, че не прилича на Калайджиев. Пък аз съм пропуснала "не"-то и си викам, браво, мислим еднакво с Фънки. Joy

# 572
Да обобщим:
тези, които са с музикално образование и разбират в детайли кога се пее фалшиво, не са харесали Владо;
тези, които не разбират много от музика, Владо ги е докоснал и са го харесали.
Има обаче изключение: Веско Маринов се разплака на изпълнението на Владо...

И пак да кажа, да не дават в това предаване да се имитират великите: Фреди Меркюри, Майкъл Джексън и както някой допълни Елвис Пресли.

# 573
Понякога се справят, недей така. Ето разни опити на Славин и Рафи, където според мен доста се получи.

Даже и на жена и се получи доволно задоволително.

# 574
Оооо, Рафи! Много добър! И много по-добър Фреди от Владо.

# 575
Може би в самата зала емоцията, която пресъздава Владо е по-различна от на екрана и затова всички се разчустваха. Не  е едно към едно, но се вижда, че е работил по образа.
Фики който имитира Шакира, Бионсе ли беше, си беше пародия, спечели, защото бил смешен и не бил виновен, че се изложил.
Очевидно е въпрос на настроение и възприятие са изпълненията, не толкова на умения.

# 576
Dara888, викаш таман реши да го похвалиш Фънки и той взе, че се изложи... Laughing

Аз съм забравила, че и Галка прави Фреди. Simple Smile Движенията му добре ги е докарала наистина.

Малко оф-топик
Скрит текст:
Юлия Иванова в един от руските х-фактори се беше явила точно с Шоу мъст гоу он и е страхотно изпълнение за жена, а тези от журито страшно я оплюха, чак не ми се повярва, че едно и също гледам с тях. Ето това е изпълнението, около 2:10 мин. започва

# 577
Да обобщим:
тези, които са с музикално образование и разбират в детайли кога се пее фалшиво, не са харесали Владо;
тези, които не разбират много от музика, Владо ги е докоснал и са го харесали.
Има обаче изключение: Веско Маринов се разплака на изпълнението на Владо...

И пак да кажа, да не дават в това предаване да се имитират великите: Фреди Меркюри, Майкъл Джексън и както някой допълни Елвис Пресли.

Ааа, нека не обобщаваме. Аз съм музикален инвалид и Влади не ме докосна. Joy

Рафи ми хареса много повече.

# 578
Така. Да обобщя. Владовата имитация не беше добра. Менторите и журито нищо не разбират, затова го сложиха на първо място. И колегите му не разбират,нищо че са актьори и певци. За публиката да не говорим. А пък тези които се просълзиха- позьори.
Фреди е велик и неповторим. Който и да го имитира, все ще му се намерят кусури и това е обяснимо. Нека уважаваме труда и постиженията на хората. Владо се беше постарал максимално - жестове, мимики, стойки с микрофона. Днес в интервюто коментираха, че  е гледал до най-малките подробности - дори чашите с вода /или нещо друго/върху рояла. Ама някой си бил по- добър някога си. Кому е нужно.

# 579
Понеже аз дадох примерите с по-добре справилите се да взема да поясня, че тези примери не бяха упрек или критика към Владо. Той се е постарал и се е справил колкото може, за което е получил оценка. Адекватна или не, това е субективна работа.

Аз дадох линковете към добре представили се (според мен) участници в отговор на друг пост, а именно:

Цитат

Тоест, аз само казах, че такова ограничение ще е прекалено, защото макар и въпросните изпълнители да са висока топка, все пак се случва да имаме и успешни имитации. И толкова,  няма нищо общо с Владо.

# 580
  • Бургас
И аз бих искала да се имитират великите певци, въпреки някой гротески. Спомням си че Рафи много ми беше харесал като Фреди. Славин също.

# 581
  • София
Малко встрани, но за пореден път виждам изписано погрешно името на изпълнителя на големите екрани в залата. При Рафи пишеше Merqury... А когато Дара натисна предния път бутона, изписаха Right Sad Fred. Rolling Eyes Толкова ли е сложно, да му се не види...

# 582
Много харесвам Владо като актьор и като човек. Един такъв фин, скромен, доброодушен, нищо общо с героя му в Братя.
Но като Фреди, едно голямо НЕ. Особено на пианото. Преекспонира движенията, прекалено резки бяха и леко ми биеше на пародия, не че той не се е постарал. Даже се учудих, тъй като е добър актьор. Видът му беше като на Пабло Ескобар от Столипиново.
Явно му беше ред да спечели. Имал е много по-добри образи.

Най-добър беше Тома, нищо че аз повече симпатизирам на  Владо.

В интерес на обективността, на базата на видяното. до момента, абстрахирайки се от пристрастията си към Владо, смятам, че Тома би трябвало да спечели формата.

# 583
Като стана дума за имената... На Стивън Тайлър май нито един път не са му казали правилно името в предаването, все го казват Тейлър. "Тейлър" и "Тайлър" са различни имена – Елизабет Тейлър, но Бони Тайлър и Стивън Тайлър .

# 584
Значи Владо се е постарал и вече е велик. Дара и Гърбов като се стараха, те не стават, а?! Ами не. Уважавам му труда на Владо, вложил е емоция и глас. Но не беше толкова добра имитацията. И това е. Иначе човекът си пя чудесно.
Нито Владо го знам от преди Капките, нито Тома или Дара. Съвсем непредубедено гледам, слушам и коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт