За тези, които четат любовни романи № 44

• 78 808
  • 820
  •   1
Отговори
# 585
Прочетох "Скривалището" на П. Дъглас.
Информацията надолу е за спойлер, но пиша от телефона и не зная как да го сложа.

Както знаете меко казано не съм фен на тази й поредица, заради тройката и убийството в първата книга.
Е, затвърдиха се моите впечатления, че не съм й фен.
Кои според мен са недостатъците на тази авторка?
Имам чувството, че нещо не й е наред на тази с главата.
Книгата в никакъв случай не бива да бъде четена от непълнолетни или лабилни пълнолетни, защото според мен толерира:
-убийства и то семейни
-насилие към непълнолетни и то от родители
-сексуален и религиозен разврат
-разтройства на личността.
-влечение към същия пол
За онези хора, които са пълнолетни и все пак могат да разберат, че сюжетът на тази книга си е все пак сюжет на книга и не бива да му подражаваме в реалността, то може би историята ще им се стори интересна.
Лично на мен - признавам, втората книга ми хареса повече от първата. Първо заради психо образа на Диймън и второ, защото според мен беше разказана много по-интересно. А развитието на персонажите на Кай и Банкс бяха структурно много по-добре изградени и издържани от тези на Майкъл и Ерика.
Съответно добре беше, че по време на разкрепостения секс, авторката все пак съумя да запази двойките: Кай с Банкс, и Майкъл с Ерика. Е, лисбийския момент ми беше много труден за поглъщане, но все пак успях да го преглътна, щом не се и четиримата нахакаха заедно.
Но все пак...
Аз жадувах отмъщение.
Исках Ерика да стои и да гледа наказана отстрани, а Банкс да си направи тройка с Майкъл и Кай. В крайна сметка, това заслужаваше Ерика.
Както е казано, щом ще се развращавам, да се развращавам, както трябва. И всеки да си получи заслуженото.
В заключение: понеже съм зачела поредицата, няма смисъл и да не я довърша, независимо какво смятам за писането на този тип книги. Но едно е сигурно - към втора такава поредица, няма да припарвам. И то в никакъв случай. Тази ми е достатъчна.
И последно - имам въпрос към тези, които са чели поредицата на английски.
Лично на мен като персонаж най-интересен ми е Деймън. И наистина бих искала да видя развитието на неговия персонаж.
Бихте ли ми написали резюме за неговата книга? Тоест какво се случва там. Може и на лично, ако някой не иска да знае в подробности какво става нататък.
И коя съответно ще бъде неговата партньорка?
Защото в резюмето на английски не виждам такава. Появява се пак Ерика. Дано само да не е тя, че ще получа бърн аут... Макар че, май ще да е тя.

Но...
Какво да се прави - авторово решение.

# 586
  • Бургас
Не мога да разбера, хем не ви харесва книга на дадена авторка, хем четете следващата.
В третата книга -за Деймън ,Ерика се появява,но главната не е тя, а Уинтър. Обаче пък Деймън се жени за сестрата на Уинтър. Уинтър пък е сляпа и пак има тройки ,само че с други герои. Има и други неща. Мисля че това като резюме е добре за начало.
Допълвам за скрития текст през телефона-става чрез изписване на spoiler през клавиатурата и изглежда така

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 11:16 от lina_bs

# 587
  • Варна

ОЧАКВАЙТЕ НА 25.07.2023

Запознайте се със семейство Шекспир: четири сестри, четири истории, четири начина да откриеш истинската любов.

Безплатна почивка в Италия, в красива вила на езерото Комо. Недостатъкът? Да споделяш къщата с най-големия си враг…

Ческа Шекспир е достигнала дъното. Шест години след провала на пиесата, която е написала, тя не може да се задържи за дълго на нито една работа, няма постоянно жилище и най-лошото от всичко – семейството ѝ не знае колко зле е положението ѝ. Затова, когато кръстникът ѝ предлага да използва италианската вила на негов приятел за лятото, Ческа неохотно се съгласява да отиде и да се опита да напише нова пиеса. Но пристигайки в Италия, тя открива, че къщата принадлежи на най-големия ѝ враг – Сам Карлтън.

Когато холивудската звезда Сам Карлтън вижда името си във всички клюкарски медии, единственото му желание е да се покрие за известно време. Затова решава да замине за Италия и да прекара лятото в семейната вила на езерото Комо. Само че, когато пристига, открива, че къщата не е празна, както се е надявал.

Ческа и Сам ще трябва да се помирят с миналото. И докато и двамата се питат дали колебливото им приятелство, прераснало в силно привличане, ще устои на неочакваните препятствия, едно нещо е сигурно – това лято ще бъде знойно!

# 588
Не мога да разбера, хем не ви харесва книга на дадена авторка, хем четете следващата.
В третата книга -за Деймън ,Ерика се появява,но главната не е тя, а Уинтър. Обаче пък Деймън се жени за сестрата на Уинтър. Уинтър пък е сляпа и пак има тройки ,само че с други герои. Има и други неща. Мисля че това като резюме е добре за начало.
Допълвам за скрития текст през телефона-става чрез изписване на spoiler през клавиатурата и изглежда така
Да си призная и аз също не мога да се разбера, защото като не ми е харесало нещо, после не продължавам да го чета. Така че, отговор на този въпрос и аз нямам.
Благодаря за информацията!
Ако излезе на български, вероятно ще я прочета, за да не ми е напразно четенето до сега .
Благодаря за информацията за спойлер. Да попитам, слагам ли тези скоби, така както сте показали?

# 589
  • Бургас
Да, слагат се скобите, слага се на втория спойлер и наклонената черта

П.С Книгата за Деймън ще излезе на български, през август

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 14:57 от lina_bs

# 590
Цялата серия ли е така разкрепостена ?

# 591
Според мен цялата серия е разкрепостена, съдейки по първите две книги. Чела съм още 2 книги на Пенелъпи, които са самостоятелни и в тях също си имаше описателни интимни сцени. Да го кажа така най-дипломатично. Satisfied

# 592
Мен интимностите в книгите не ме притесняват нещо тези 3ки ми дойдоха в повече при все че имам близка която практикува суинг и какво ли не съм чувала от нея ...и нз защо така съм се запънала за книгите ..

# 593
Мда, на мен историите ми бяха интересни, не са с типичния предвидим сюжет и въобще не се фокусирам върху това, че имало тройка. Еми голяма работа.

# 594
  • в края на града
Devil's Night още не съм чела, ще поизчакам и следващите преводи. Четох "Рожденичката", някак хем блудкава, хем интересна ми беше. Блудкава, защото се очерта някаква уж драма, която не беше реално драма и леко дразнеше, но пък написана интересно, чете се бързо. Преди това четох "Чете те като книга" на Емили Хенри - тип филмите на Холмарк, самата авторка се хвали как ваимствала от сюжетите на Холмарк и леко преиначила героите, не е за хвалби според мен, но както и да е. Става за лятно четиво по време на почивка, спокойно могат да ти прекъсват четенето (семейство, приятели) без неприятното усещане, че си зарязал интересна книжка. Не е лоша, приятна, чете се, но почти от самото начало се разбира какво ще стане накрая. И последно трилогията"Привилигерованите" на Тижан.От доста дълго ми седи в архива и все я подминавам, но изненада - хареса ми. Прочетох ги за отрицателно време (признавам си, аз също не бях фен на предишната книга с припадащата девойка, затова се изненадах).

# 595
  • София
Скрит текст:
Прочетох серията на Ана Хуанг - Порочни истории. Хареса ми. Снощи започнах Игра с огъня на Шен, но за момента не съм обнадеждена. След тези Алфа мъжкари до сега, още ми е трудно да превключа. А и съм едва в началото.
Приключих с Игра с огъня. Въпреки, че нямах силни надежди да ми хареса, определено ме изненада. Една идея по-различна книга, допадна ми. Сега ще се върна да прочета на Ана Хуанг за Данте и Вивиян, докато още ми е прясна историята в главата.
Някой може ли да ми припомни, какви бяха отзивите за Рожденичката и за Лошият Круз? Свалила съм на киндела и поредицата на СЕФ Една американска лейди. Прочетох една от книгите преди време - Бляскаво момиче, но ми се стори доста слаба спрямо Чикаго старс. Имате ли отзив за останалите книги от поредицата?
Тази Ледоразбивачка от поста по-горе, звучи толкова като Кънки с остър връх. Simple Smile

"Рожденичката" не беше лоша, доста различна е като стил обаче от поредицата "Devil's night", но бих казала, че е прекалено разтеглена. Историята можеше да бъде разказана и наполовина по-кратко.
Скрит текст:
"Лошият Круз" пък е много сладка романтична комедия, на мен много си ми хареса. Малък град, главната е черната овца, главният пък е златното момче на града. Двамата уж не се понасят,  но пък ще се сродяват. Доста се забавлявах с нея.
От поредицата за голфърите на СЕФ, единствено "Бляскаво момиче" и "Мис Каприз" се различават като стил от останалите книги на СЕФ. От "По-кротко лейди" нататък, книгите са като тези от поредицата "Чикаго старс" - забавни, леки, ненатоварващи, на мен много си ми харесват, особено любима ми е "Господин Неустоим".
"Ледоразбивачката" я четох миналата година, не е лоша колежанска история, но и тя също можеше да бъде разказана една идея по-кратка, някой моменти от нея бяха излишен пълнеж. Много обичам фигурното пързаляне и очаквах да е нещо от типа на "Огън на леда" на Мариана Запата, но на Запата книгата е в пъти по-добра.
Прочетох я и съм на същото мнение, но книгата определено става.
Дали ще пуснат "Рискът" в ел. вариант от издателството? Не си спомням колко време след пускането на "Преследването" я закупих в ел. вариант, но сякаш нямаше много дълго време между хартията и ел. книга. Чакам и "Той не е моят Ромео" в ел. вариант, дано ни зарадват от Сиела.

Чета "забранено привличане "пенелъпи уорд ..на път съм да я зарязвам...главния ми къса нервите голямо дърпане голяма драма и все не разбрал какво се случва ..
Дакс Муди и на мен ми скъса нервите.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 16:07 от missence

# 596
  • Бургас
Сиела пускат ел книгите, месец-два след хартиените издание

# 597
  • Варна

Само спомените му могат да я опазят…

Велика древна сила се е надигнала. Кралицата от плът и огън се превърна в Древната богиня от кръв и кости – истинската Господарка на живота и смъртта. А битката, която Кастийл, Попи и техните съюзници водеха, едва сега започва. Боговете се пробуждат из Илизеума и земите на смъртните, подготвяйки се за началото на войната. Но когато Попи изпада в стаза, Кас не знае дали това, в което тя ще се превърне след дълбокия сън, няма да му я отнеме завинаги. Тогава получава съвет – нещо, което да прави непрекъснато, докато чака да види красивите ѝ очи, отворени отново:

Говори ѝ.

И той го прави. Припомня на Попи как е започнало всичко, като разкрива неща за себе си, които единствено Киеран знае. Никой обаче не може да предположи как кралството, а и самият Кас, ще бъдат променени, когато тя се събуди.

Книга пета от поредицата КРЪВ И ПЕПЕЛ

Планираната дата на издаване е 29 юли 2023.

# 598
  • София
Сиела пускат ел книгите, месец-два след хартиените издание
Мерси. Значи ще следя на сайта им.

В рулит са качили три книги на Джей Лин, предполагам, че са фен превод. Някой има ли впечатление - и от сюжета, и от превода?
Изтеглих първата, дано ми хареса.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 15:53 от missence

# 599
  • Бургас

Разположено в спокойното усамотение на шотландските планини, имението Арднох е дом на богатите и известните. Точно толкова тайнствено и недостъпно, колкото и собственикът му – бившата холивудска звезда Лаклан Адар – и на границата на мрачен скандал.

След като избягва на косъм смъртта, полицайката Робин Пенхалигън напуска живота си в Бостън, за да потърси отговори. Започвайки с Мак Галбрайт – шотландския баща, изоставил я, за да преследва кариера в частния охранителен бизнес. За да възстанови отношенията си с Мак, Робин най-накрая ще се срещне с Лаклан Адар – мъжа, когото дълго време е ненавиждала. Между Робин и Лаклан веднага се настанява враждебност. Тя смята, че главата на семейство Адар е високомерен и егоцентричен мъж. А разбирателството с Мак изглежда доста по-трудно постижимо, отколкото някога си е представяла. Робин по-скоро би напуснала Арднох, но когато разбира, че Мак е изправен пред заплаха, насочена срещу семейство Адар и звездните обитатели на имението, открива, че все още не е готова да се откаже от баща си.

Решена да осигури безопасността на Мак, тя разследва обезпокоителните престъпления в Арднох, което я принуждава да прекарва повече време с Лаклан. Скоро става ясно, че под враждебността им тлее горещо привличане, и изкушението ги повежда по опасен път.

Щом осъзнават, че ги свързва нещо повече от бурна страст, Лаклан е неспособен да се отърси от болезненото минало: минало, което ще унищожи бъдещето му... ако коварното присъствие на врага, дебнещ в сенките на Арднох, не го изпревари.
Излиза на 29.07.2023

Общи условия

Активация на акаунт