Любители на кучета - 134

• 33 701
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Засега кипи от енергия и е луда за три кучета. През цялото време тичаше напред-назад, подскачаше, ще помислиш, че още два часа ще катери чукари. В колата поиска да я гушна и... заспа.
Зара в момента е 7 кг. и ми тежи, не си представям да нося 27 кг.! Ама ако се наложи... И мен ме е страх от високо, изпадам в ужас.

# 631
  • под тепетата
Ааа, аз ще се лекувам Laughing, Това лято ще се спускам със зип лайн без куче разбира се. Луда бабичка съм!

# 632
Ааа, аз ще се лекувам Laughing, Това лято ще се спускам със зип лайн без куче разбира се. Луда бабичка съм!

Миналата година само гледах детето как се пуска и как се люлее от една скала над пропаст в Родопите. Аз не можах да се престраша. ‘Шубето е голям страх’, казваше баба ми.

# 633
Случайно да не забравите Тайра как спи 😂

# 634
  • Варна
Кой бил целият мокър? Кой се засилил и пльоснал в кварталния фонтан? Цели два пъти? Кой бил като "турист от Павликени" и "Бай Ганьо в банята"? Кой разсмял и разсънил целия автобус, който минавал току до фонтана?
Как кой бил виновен? А кой знае, че е пълен фонтанът и ме пуска без каишка в градинката?

Ето го същият "Райски" поглед, невинен до доказване на очевидната вина - поредния изяден ляв чехъл. Това куче е "левичар", да знаете - за 10 месеца десен не е пипнало.

# 635
  • sofia
Скици! Joy
Предлагам да се учите да ходите само с десни чехли. Колко да е трудно?!?

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 08:25 от Кришка

# 636
  • Бургас
Трябва ми упътване, за да различа Тайра от дивана Simple Smile
Нямах телефон сутринта, иначе щяхте да видите Бай Ганьо във фонтана в пълния му блясък.
galenaa, не им работят ушите и това е.

# 637
galenaa, това е стратегия. Иначе можете да си направите чифт от другарчета на изядени:))).

# 638
Усмихнахте ми деня, прекрасни хора и кученца!Поздрави от Лори!

# 639
  • София
Аз питах дали да сменя Нексгард Спектра-та с нещо, поради пропуските, споделени тук; и дали да добавям каишка, спрей или нещо такова. Казаха ми щом само веднъж съм виждала кърлеж по нея, да не сменяме нищо. Казаха, че няма продукт със 100% защита и ако кучето ми за толкова време не е имало доказан проблем, да не се втелясвам. А за онзи наш положителен тест за анаплазмоза, се оказва, че можело да излезе такъв дори и ако Буба е приемала антибиотик за нещо друго (приемала е за стомашен проблем доста време преди теста, ама кърлежа пък открихме много преди приема на антибиотик). Определено бяха впечатлени (даже не знам дали ми повярваха), че за 10 години сме намерили само един кърлеж Simple Smile
Аз оставам с моето си мнение, че дори да нямаме 100% защита, все пак Нексгарда би помогнал да боледува по-леко, дори и да я нахапе някой заразен кърлеж. И ще гледаме да не ги лепи по принцип и това е.
Рапорт подаден!

# 640
  • тук-там
С Нексгард спектра и каишка Форесто съм извадила един камион кърлежи от Мокка и Нъки. Все мъртви. Това по-скоро правят препаратите. Убиват гадините. Няма 100% гаранция с нищо за жалост!

# 641
  • София
Според мен най-важното за решаване проблема с кърлежите е нещо, което за жалост не зависи от нас.  Това е редовно обезпаразитяване на местата, където разхождаме своите любимци - градини, паркове, междублокови пространства. Ако на тези места тревата се окосява редовно и се обезпаразитява също редовно и навреме - средствата за защита, които прилагаме на нашите любимци действат, най-много да намерим чат-пат някой заблуден кърлеж или бълха. Ако е обявена обществена поръчка за косене и обезпаразитяване и чакаме някоя фирма да обжалва решението на трета инстанция, а през това време кърлежи и бълхи се множат на воля - кучетата ни ще си ходят бълхясали и овесени с кърлежи, с каквото и да ги тровим за предпазване.
Съвсем лично мнение, не твърдя, че съм права.

# 642
Абсолютно си права.

# 643
Вчера извадих и от кучето и от детето кърлеж. Според мен вторият е отишъл върху детето, защото сложих каишката на кучето, която съсобственикът е свалил при предното къпане. Вторият не е бил забит и е скокнал на лесна жертва.
В междублоковите пространства е редно да се обезпаразитява заради децата поне.

# 644
  • София
Не ми се е налагало, но честно да ви кажа, с такъв проблем не бих чакала на общината/фирма. Взимам Айкън и пръскам точно както сега си пръскаме в двора - евтина работа е, трябват само пръскачка и отровата (все ще има с кой съсед да разделите разходите). Или може да се организират хората от няколко блока да си наемат фирма (то ще трябват примерно 5 човека, за да поделят разхода), която да окоси и напръска междублоковото/детската площадка. Ясно е, че не е наша работа, но като няма кой друг, защо да страдаме?
Ние във вилната зона съвсем не можем да разчитаме някоя такава благинка да ни огрее, затова по съседски си косим по улицата, обезпаразитяваме си кварталните животни (споделяме инфо, че да не обезпаразитим някой два пъти), който може, кастрира някоя котка; кой когато се ядоса прави оборка край кофите за смет... на себе си разчитаме, защото няма на кой друг.

Общи условия

Активация на акаунт