Любители на кучета - 134

• 33 694
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Аз си мислех, че само при нас в Ст.Загора е буренясало и не пръскат 😂😂 Миналата година започнаха да пръскат чак края на май месец, тази година може би ще е същото, защото сега чакат да "спре дъжда" 😂 ....А аз съм чела, че още на 5° външна температура трябва да започне обработката с/у кърлежи, но ние чакаме явно да стане над 25° и тогава 🤷

# 646
Здравейте!
Вчера минаха Шелболак на рентген, няма нищо обезпокоително и било нормално. Не питах ще се оправи ли това, но щом тя е добре, дори да остане като козметичен дЕФЕКТ - не е проблем.

Исках да закупя Адвантикс Спот он (много съм доволна) и ме посъветваха да и дам Нексгард Спектра (за първи път ще давам, заради комара).Шелби е с къс косъм, гледаме се обстойно след всяка разходка. Да поплюя не е имало проблем досега, дано така да си минем сезона.

# 647
Тони, пред блока, където играеха децата и ние сме си косили едно време, ама за разходката на кучето няма как да окося плюс обезпаразитя в радиус 3 км., защото горе-долу това ни е периметърът за разходки, като сме си в България.

# 648
При нас айкънът нищо не направи. Взех едно индустриално миналата година и оттогава в двора не са хващали кърлеж.

# 649
Може ли да споделиш наименованието му? Благодаря Simple Smile

# 650
  • София
I_Love_Tose, ако досега не сте правили профилактика срещу дирофилариоза, добре е преди Нексгарда да пуснете тест.  
Poppy, разбира се, че няма как да обработим километри - и ние тук не пръскаме и не косим в гората Simple Smile Но поне в "обитаемите" междублокови може хората да се органзиират, както сте правили вие - то иначе е да не смееш да излезеш с децата си... Ако повече хора го правят, може би ще има ефект и в по-голям периметър (в населени места).
При нас Айкън си работи, стига да не се пръска преди дъжд (отмива го). Трета година с това ще обработваме. Когато лисиците бяха целите в кърлежи и ги лекувах от краста, ни един не сме прихванали или видели по нас след игра/косене/газене на тревата. Аз пръскам и край къщата, за да не влизат паяци - има чудесен ефект Simple Smile

# 651
  • под тепетата
Оф, и ние на вилата виждаме тази година зор с кърлежите. Свалих един пъплещ от брадата на мъжа ми. Сега само да ме засърби малко и моментално се събличам да се огледам. Ще пръска и той с Айкън, но не може навсякъде около нас, много голяма площ е.

# 652
  • тук-там
Ние ги разхождаме само по планини, поляни и чукари. Няма как да разчитаме на обезпаразитяване от общината. Редовно проверяваме и взимаме всякакви мерки и теглилки Wink

# 653
  • Пловдив
Кърлеж и "скачане". Те не скачат и се движат супер бавно ,с изключение на един вид "спринтьори".Те обаче не се забиват по кучета ,само по плъхове и котки бебета.
Аз от както слагам каишка кърлеж забит не съм намирал(чат пат зашеметени в козината) ,с пипетите се случваше често ,с хапчетата е същата история. Има ли "хранене" има и вероятност за пренасяне на векторна инфекция,в листовките си го пише.

# 654
  • под тепетата
В друга тема има въпрос дали има денонощна ветеринарна клиника в Пловдив? Случаят бил спешен.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1511632.msg46405651#new

# 655
Тъп въпрос, ама по-добре да питам.
Нексгард може ли на гладно да се дава?

# 656
  • София
Нексгард Спектра е нашето - винаги на гладно, поне 2 часа преди ядене. Аз давам по обяд или следобед, а Буба яде сутрин и вечер. първия път си го изяде с охота, като лакомство. После реши, че вече не й харесва, та бутахме в гърлото (на 4 парченца, мъка). Сега го пробутвам със съвсем малко пастетче - обвивам всяка четвъртинка с пастетче колкото да не усеща, че има нещо твърдо вътре.

Аз пък си мислех тези дни дали има денонощна в София. Сега проверих и Син Кръст пак са денонощни за спешни случаи (поне така разбирам от сайта им) - супер!

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 14:39 от ToniShu

# 657
  • София
Чакам мама да се прибере от работа.

# 658
Може ли да споделиш наименованието му? Благодаря Simple Smile

не мога за се сетя как се казва. Дадоха го в бриколож от заключения шкаф. Ще търся доли те е останала опаковката

# 659
  • София
Като спи е ангелче

но с гризалката е звяр Grinning

Общи условия

Активация на акаунт