Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 344
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Момичета някоя от вас правила ли си е генен тест? Наследствен рак на гърдата и на яйчника – 26 гена
При мен излезе един позитивен ген.

# 556
  • Варна
Аз да. BRCA 1 и 2.
Заради майка ми.
 Излезе "отрицателен".

# 557
Да, правила съм. Аз съм с BRCA1 мутация. Затова съм се разболяла.

# 558
  • София /Абсурдистан
Аз не съм правила. Какво би показало, ако го направя сега?

# 559
Аз също съм правила само за BRCA1 и BRCA2. Имам мутация на BRCA1.

# 560
  • Варна
Тези, които имате мутация, хормонозависим ли е рака и какъв ви е хер, положителен или отрицателен?

# 561
  • Бургас
Аз съм BRCA1+ и моя е тройно-негативен.
Статистически погледнато:
BRCA1+ по-често са тройно негативни.
BRCA2+ по-често са Er+ … и едва около 2-6% от раците възникнали от тези мутации са Хер2 позитивни.

# 562
  • София /Абсурдистан
Къде ги правите и колко струва?

# 563
  • Варна
На мен Консулова ми каза да го направя, защото уж бях с тройно негативен.

Тя ми даде ми телефона на доктора от Трансхеликс, за да говорим как да го направя без да ходя до София, само за да ми вземат кръв.

Докато чаках резултата, направих ПЕТ скенер и според този, който го разчете, нещо свети там из оперираната гърда.

Изпратих разчитането на Трансхеликс и заради това, че бях с тройно негативен и разсейки, не платих изследването.

В последствие се оказа, че не е тройно негативен и че нямам разсейки.

# 564

1200лв в Геника.

Иначе, аз съм с хормонопозитивен. Еr- отрицателен. Но при мен излезе положителен друг ген. Те са общо 26 гена не са само BRCA 1 и 2.

Мен ме ръсят да плащам за всичко. Сега ще си платя и 2300лв за 5 скенера. Здравно осигурена съм, но датите за 5 са ограничени и можело по здравна каса юли месец. Минаха 2 месеца от операцията и трябва да започвам лъчето. А пък 5 скенера трябва да се направи преди това. Абсурдна държава. И за операцията доплати 1500лв. Лекарите все нямат свободни часове с направление и трябва да плащам. Всички генетични тестове си платих сама- от здравната каса нищо не поемат. До сега съм платила на 15к. Да бях отишла да се лекувам в Турция по-добре или някъде другаде.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 20:06 от Different_Reality

# 565
  • София /Абсурдистан
Ами така е, навсякъде се плаща. За какво се събират осигуровки, не е ясно.
И аз чакам за пет скенер от февруари. Нищо няма да им плащам, да спрат да извиват ръцете на болните хора.
За генетичните изследвания - всичко ли изследват, или само определени неща? И ако излезе нещо положително, какво следва, има ли превенция?

# 566
Така е, по правило BRCA1 са тройно негативен, но аз съм от изключенията и съм хормонално зависим. Хер2- отрицателен.

# 567
  • София /Абсурдистан
От лабораторията искат ли някой да ви е пратил при тях? Някаква бележка например, нещо като направление? А иначе е ясно, че касата не поема генетични изследвания. То какво ли поема.

# 568
Във Варна ставало по бързо с ПЕТ скенера и е нов, са споделяли момичета от темата.
В Турция е повече.

# 569
  • София /Абсурдистан
Ама то само в Сити е такова висене. Аз за първи път чакам чак толкова. За следващ път ще си искам направлението и ще се запиша в Онкологията. Там до месец минаваш. В Сити ти извиват ръцете да плащаш за всичко, което то се полага по каса. Не знам как е в Токуда, но май там не е чак такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт