Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 224
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, момичета! 😘
Питах във ФБ групата, ама и тук да питам....
Някой знае ли къде (извън онкологията) преглежда д-р Николай Марков?
Дълги години беше в 23 п- ка в Хаджи Димитър. Преди 5 години беше някъде в кв. Стрелбище.
В нета излиза само стара информация.
Моля ако някой има прясна информация да сподели!

# 61
Ани, ако е този доктор, излиза, че приема в онкологията в Дървеница и в клиника Домусчиев. Това старо ли е?

# 62
  • София
Той е, Моlllу! Моят ангел- спасител! ❤️
Гледах го и не знам...
Ще звънна утре там да питам.
Не ми се иска да го безпокоя по телефона (имам го, но гледам да не го притеснявам).
И в онкологията ще звънна.
Питах, ако някой скоро е ходил на контрола при него.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 14:02 от AnyHr

# 63
Добър ден!
Днес взех резултата от мамографията на майка ми, който е обезпокоителен.
Не знам какво ни предстои.
Записах и час за хирург за вторник. Дотогава ще полудея.
Има ли възможност да е фалшива тревога?
При ултразвуково изследване всичко беше в норма, дори доктора каза, че няма нужда от мамография.

# 64
Като начало, не се поддавайте на паниката. Във вторник хирурга ще Ви каже за какво става въпрос и какво предстои( най- добре е  ако е специалист по онкохирургия). Най- вероятно ще иска още образни изследвания и биопсия, която най- добре ще  даде представа за какво става въпрос. Важното е, че каквото и да е- вече знаете и ще предприемете мерки за справяне с него.

# 65
  • Русе
Кити, всички е възможно, но все пак мамографията си е що годе точен инструмент. Според мен написаното  си е точно, за съжаление. Въпросът е от късите клечки мама да е изтеглила най-дългата.
Правилно си записала хирурга. Той ще каже какво що

Сега е време ти да се стегнеш, защото на мама ще й трябва подкрепа, а и ще е време за важни решения на трезва глава. И най-важното: рака е диагноза, не смъртна присъда.

# 66
Гледах го и не знам...
Ще звънна утре там да питам.
Не ми се иска да го безпокоя по телефона (имам го, но гледам да не го притеснявам).
И в онкологията ще звънна.
Питах, ако някой скоро е ходил на контрола при него.
Сега разговарях с моята приятелка, която е оперирирана скоро при Марков. Продължава да преглежда с направление в 23 поликлиника.

# 67
Благадаря Ви, Ели!
И нея се опитах да успокоя, въпреки че аз самата не се намирам място...
Записах я при д-р Вълкан Иванов, Сити Клиник.
Личната не е коментирала резултата, а само и е казала в понеделник да отиде при нея.
Явно не са добре нещата. Какво ни предстои, може би ехография във вторник и преглед?
Биопсията какво показва? В кой стадий е заболяването ли?

# 68
  • София
Сега разговарях с моята приятелка, която е оперирирана скоро при Марков. Продължава да преглежда с направление в 23 поликлиника.

Благодаря, Kasabi! 😘
Значи се е върнал там.
Това инфо ще ми спести лутането и разговорите с други МЦ. 🤗

# 69
  • Русе
Да, ехограф и дата за биопсия, евентуално. И да, биопсията ще покаже какво що е това чудо и въз основа на нея ще се прави план за действие
Биопсиите са три вида: тънкоиглена - най- неточната. Като инжекция е все едно. Неприятно, не болезнено. Може да се направи веднага.
Широкоигленна (шанцова) - с упойка. Гадна е, но по-сигурна.
Отворена - най- точната, но аз не я харесвам. Като операция с всички екстри. И ако излезе кофти резултат, айде пак на операционната маса.

# 70
  • София /Абсурдистан
Е аз бях с отворена биопсия. Не е страшно, слагат местна упойка и нищо не усетих. Веднага стана ясно за какво става дума. Но операцията беше чак след химията, около 8-9 месеца по- късно. Ако можех да върна времето, хич и нямаше да ида на никаква операция.Ама човек като е уплашен и ум патки пасе.

# 71
Аз пък бях на операция за фиброаденом с местна упойка и по време на операцията стана ясно, че е рак. Операцията не продължи веднага, защото бях закусвала и ме дооперираха след 3 дни квадрантектомия.

# 72
Не знам какво ще правим...
Аз още отказвам да приема, че резултатът на изследването е такъв.
Надявам се на грешка и това е. Как се преобръща всичко за миг, всички мечти, стремежи, всичко губи смисъл... осъзнах, че нищо няма значение, ако мама не е добре, толкова млада на 50 е.
Беше ми споделила, че иска да ме види майка и аз от сърце и душа искам да я направя баба.
Много съм се отчаяла, а сега предстои дълъг път...

# 73
  • Бургас
Kitty, дай си 2-3 дни да се паникьосваш и вайкаш. Първоначалния шок е голям, знам, но за да спасиш майка си трябва хладнокръвие. Оттук нататък няма място за бързане - диагностиката е най-важната част от лечението. Ако всичко е правилно диагностицирано и стадирано, шанса да се излекува започва да клони към 100%. Намирате хирург на когото може да се доверите за биопсията. При най-малко съмнение за хистологията - взимате 2ро мнение. Като сте 100% сигурни във резултата тогава отивате на комисия и след година живот и здраве това ще е само лош спомен.
Стегни се! И успех!

# 74
Кити, аз съм малко по-голяма от твоята майка, на 56 съм. Имам 34 год. дъщеря.  И аз искам да имам внуци и ще имам!  Представям си как си играя с тях, как им помагам да научат буквите, как се снимам с тях на абитуриентския им бал, как танцувам на сватбите им....
Така че изобщо не се отписвам, въпреки диагнозата и трудния път, който извървях през 2022 г. И въпреки страховете от тук до края на живота ми.
Тук по-старите "пушки" знаят колко бях ужасена и отчаяна. Никога няма да мога да им се отблагодаря за подкрепата и увереността, които ми вдъхнаха в началото! Поклон, момичета! Обичам ви всички до една!
 Всяка от нас е минала през тихия ужас и отлично те разбираме. Но помни, че на майчицата ти е 100 пъти по-тежко!
 Оставете си няколко дни за асимилиране на това, което ви е споходило. Плачете,  крещете, самосъжалявайте се, изживейте го! Имате нужда от това. След това отупвате прахта от коленете и се стягате за маратон!
Пътят е дълъг и труден, но крайната цел е важна.
Ако искаш препоръки и напътствия относно лечението, винаги ще ги получиш тук.
Може да кажеш на мама, ако иска самата тя да пише тук. Много е полезно! За мен писането тук е по-добро дори от терапия. Знам, че не съм сама и винаги някой се отзовава, ако нещо не ми е ясно или се нуждая от съвет.
Горе главата! Нищо не е загубено!
Животът е прекрасен и ще бъде още по-прекрасен след края на лечението!
Прегръдки на теб и майчето ти и кураж!

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 14:37 от Mollly

Общи условия

Активация на акаунт