Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 48 696
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, да ви питам ЯМР без контраст надежден ли е? След малко имам час, но нещо се панирах, защото направих грешката да прочета за контраста. Аз още нямам диагноза, но съм с промени в зърното и още хубости няколко месеца вече. На ултразвук нищо не се вижда, а симптоми - бол. Голям страх ме тресе...😩

# 151
Момичета, да ви питам ЯМР без контраст надежден ли е? След малко имам час, но нещо се панирах, защото направих грешката да прочета за контраста. Аз още нямам диагноза, но съм с промени в зърното и още хубости няколко месеца вече. На ултразвук нищо не се вижда, а симптоми - бол. Голям страх ме тресе...😩
Няма нищо страшно, не се притеснявайте, успех и дано се окаже фалшива тревога Flowers Four Leaf Clover
Ако са назначили да бъде с контраст, не го отказвайте.

# 152
  • Русе
Не го отказвай. Преживява се, а е важен в диагностиката.

# 153
Лекарят, при когото бях миналата седмица, ми каза, че на място щяли да преценят дали да слагат...Платен ще е ямр. Ще пиша после и аз, благодаря! 🌷🌷🌷

# 154
  • Русе
Винаги така казват, но ако съмненията са големи, не би трябвало да го откажат.
Не е приятно изследване, но в случая стисни зъби и си повтаряй, че е за твое добро. Едно от най-добрите изследвания е и след него диагностиката значително ще бъде улеснена.
Стискам палци за хубав резултат Hug

# 155
Аз вече се радвам, като ми сложат контраст...така и така ме облъчват, поне да е максимално ефективно изследването...
А, за разследването на Валя Ахчиева ще кажа само, че много се надявам да има възмездие за тези, които са  го направили и за мен те са убийци, та и възмездието трябва да е като за убийци!

# 156
  • София
Контрастът при ЯМР почти не се усеща, за разлика от този при КТ, където е гадно преживяването.

# 157
Минах, момичета, нищо не усетих. Сложиха ми контраст. С две породени деца съм и ЯМР ми се стори като почивка, полегнала на шезлонг на плажа 😅😅😅. Еххх, и резултатите да са добри...
Желая здраве и късмет на всички! ❤

# 158
Здравейте!
Днес водих майка ми при Хинев и той като Янчева е за операция без предварително биопсия.
Каза, че вероятността да вземе материал от друго място е огромна. И така може да се стигне до фалшив резултат.
Наговори куп благоприятни неща от рода това, че находката вероятно е в ранен стадий, не му изглежда, че има разсейки и че най-вероятно няма да се стигне до рязане на гърда. Каза, че я очаква малка операция и  ден след това мама ще си е вкъщи.
След това ще се чака биопсия, минава се комисия и продължава лечението. Според Хинев мама ще се възстанови напълно след лечението и няма да се наложи да махат гърдата.
Такъв път ни начерта Хинев.
НО! По препоръка на близък посетихме и Ненков(но не професора, а този, който работи в Аспарухово. Той каза първо биопсия, при която е твърде вероятно, предвид размерите да премине в пълно премахване на тумора.
А след това задължително нова операция за премахване на лимфни възли и гърдата(твърде вероятно).
Тук е моментът да попитам, жените с тумор близо до зърното, има ли такова "правило" да се махне цялата гърда, заради това, че зърното е центъра на четирите квадранта и има вероятност да останат още ракови клетки, ако се изреже само частта с образованието?Ох, не мога да обяснявам добре, не знам дали ме разбрахте....
Освен това, опроверга Хинев и каза, че той в нито един учебник не бил прочел и не може да даде гаранция, че мама ще се възстанови напълно. Била възможно да си имаме работа с агресивен рак и размерите изобщо не били решаващи.
Тъкмо си бях взела глътчица въздух и сега отново се отчаях след прегледа при Ненков...

# 159
Здравейте!
Днес водих майка ми при Хинев и той като Янчева е за операция без предварително биопсия.
Каза, че вероятността да вземе материал от друго място е огромна. И така може да се стигне до фалшив резултат.
Наговори куп благоприятни неща от рода това, че находката вероятно е в ранен стадий, не му изглежда, че има разсейки и че най-вероятно няма да се стигне до рязане на гърда. Каза, че я очаква малка операция и  ден след това мама ще си е вкъщи.
След това ще се чака биопсия, минава се комисия и продължава лечението. Според Хинев мама ще се възстанови напълно след лечението и няма да се наложи да махат гърдата.
Такъв път ни начерта Хинев.
НО! По препоръка на близък посетихме и Ненков(но не професора, а този, който работи в Аспарухово. Той каза първо биопсия, при която е твърде вероятно, предвид размерите да премине в пълно премахване на тумора.
А след това задължително нова операция за премахване на лимфни възли и гърдата(твърде вероятно).
Тук е моментът да попитам, жените с тумор близо до зърното, има ли такова "правило" да се махне цялата гърда, заради това, че зърното е центъра на четирите квадранта и има вероятност да останат още ракови клетки, ако се изреже само частта с образованието?Ох, не мога да обяснявам добре, не знам дали ме разбрахте....
Освен това, опроверга Хинев и каза, че той в нито един учебник не бил прочел и не може да даде гаранция, че мама ще се възстанови напълно. Била възможно да си имаме работа с агресивен рак и размерите изобщо не били решаващи.
Тъкмо си бях взела глътчица въздух и сега отново се отчаях след прегледа при Ненков...
  Докато не се изследва никой няма да може да ви каже срещу какво се изправяте.Според мен направете първо биопсия,нека излезе хистологията и тогава комисията ще реши.Не губете твърде много време в размотаване и мнения.100 доктора 100 мнения.Подхода не е като едно време ,първо режем после мислим.Моите бяха 3,взеха биопсия оказа се злокачествено и решиха първо химия,операция,химия,сега лъче и хормонална.Действайте времето си върви.

# 160
Кити,
Вторият ми се вижда по-адекватен.
Биопсията не е операция. Поне кор биопсията не е.
Прав е и за "гаранциите". Де да можеха да дават гарнации!
Какво значи "вероятно няма разсейки" и "вероятно е в ранен стадии"? Тоя да не е врачка?
Няма как да не се вземе материал от правилното място, защото кор биопсията се прави под ехографски контрол и трябва да е много некадърен оператора, за да сбърка мястото.
Ако й се назначи неоадювантна химия има вероятност образуванието да се стопи напълно. Това се нарича 100% отговор и се случва. След това ще оперират само леглото на тумора, за да постигнат чисти резекционни линии и може даже да не се наложи лъчетерапия. Варианти много, но без да е ясен фенотипа на тумора, може само да се гадае.
По време на лечението се запознах с една млада жена  с размер на тумора 0,5 см. Нищожна работа, обаче се оказа, че вече си е пуснал пипалата в лимфните възли и си мина жената пълната програма, вкл. и лимфна дисекция.
Тук коментирахме преди време едни образователни филмчета, които Нана прави. На първа страница в темата е "закован" линк към едно много, много полезно. Говорят за правилната диагностика и пътя, който следва да се извърви за правилното лечение. Не е лошо да го изгледаш и ще разбереш какво имат предвид повечето от нас, които са на мнение, че трябва първо да се направи биопсия.
В крайна сметка решенията ще си ги вземете сами, но е хубаво човек да е информиран, за да минимизира грешките по пътя на лечението.

# 161
  • Русе
Подкрепям мнението на Моли на 100%

# 162
Покрай чуденките на Кити да припомня моя случай и че никога нищо не е сигурно

Мамографията открива микрокалцификати от ляво
Потвърдено от вакуумна биопсия и ЯМР с контраст
Участък от около 9 см, близо до зърното
На ЯМР се вижда и нещо съмнително в другата, дясната гърда, корбиопсията нищо не намери

Операция с премахване на участъка от ляво и намаляване за симетрия от дясно
Материалът от дясно не показва ракови клетки
Докато този отляво дава и тумор от 7 ММ, който не беше хванат на нито едно изследване
Взета е и биопсия от зърното и не дава отклонения
Следва пълно премахване в ляво - с доста находки в зърното, което уж беше чисто
Поне отстранените гранични лимфни възли бяха чисти

Та така
Нищо не се знае докато не се премахне всичко и не мина хистологията
За мен лично тези частични операции са опасни защото създават измамна сигурност и може да се изгуби ценно време
От самото начало исках да се махнат и двете гърди, но ми отказаха, а това само причини повече проблеми

И новините
Имам дата за ЯМР след 3 седмици
Вие се радвате на чисти скенери
Мен това хич няма да ме радва като знам как не видяха тумора
Гледам да не го мисля за да не лудна иначе

Прегръдки на всички амазонки

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 18:48 от valkyrian

# 163
  • Варна
Кити, ако се решите на биопсия и тук има значение кой я прави.
Има пълни некадърници, които не знам дали я правят и под ехограф.

Знам, че Вълкан Иванов прави биопсии.
Molly, той правил ли ти е кор биопсия?

# 164
Не, Мис. Виктор Йорданов от Сити ме биопсира. Вълкан ме оперира след химията. Категорично ми отказа мастектомия. Каза да вървя при Регина Хатър, ако настоявам, но за него би било престъпно .

Общи условия

Активация на акаунт