Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 335
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Риалъти, да си карала Ковид? На пневмония прилича това, но най-сигурно доктор да каже какви са.

Ели, не мога да помогна за лекарствата. Аз съм на други.

# 616
Почти година съм на него нямам никакви странични ефекти освен диария, която се контролира с препарати и правилно хранене.
Косата пада, но поносимо. Но досега дава много добри резултати
Здравейте, майка ми е с РМЖ 3ти стадий, (инвазивен дуктуален карцином) с разсейки в лимфни възли. Премина операция, химиотерапия и лъчетерапия, сега предстои хормонална. Предписаха Летрозол и Верзениос.  Летрозола ми е ясен, а за Верзениоса онколожката каза, че  е ново лекарство, ще го пие 2 години или до проява на някаква сериозна непоносимост. Има ли някой от Вас опит с това лекарство? Притесняват ме страничните ефекти, ще е необходимото всеки месец следене на ПКК, АСАТ и АЛАТ, тъй като може да доведе до хематологична токсичност и какво ли още не. Всякаква информацията би била полезна!

# 617
Olive, означава скрит, но според мен много ниска стойност на вит. Д3 според резултата на лабораторията, нормата е  30-80, а при мама е 15. След консултация започва прием за поне 3 месеца и пак ще се изследва, за да се проследи заедно с костната плътност.

Как ви изписват Летрозол по ЗК? Какво е необходимо? Трябва ли е да е минала изцяло ЛТ?

До колкото аз се запознах по време на онко лечения не се приемат препарати за повишаване на желязото и хемоглобина. И наистина препоръката е за червено вино, червено месо и цвекло, като последното е задължително и помага със сигурност под формата на сокове /но беше за друг подобен случай/. Мама също пи Маоло, Герисан - но нищо от тях не ѝ помогна.
При мама нищо не помогна като прием, за кратко само преливане на кръв. Но сега вече е добри показатели след края на химията. Сега очаквам от лъчето отново спад на някои кръвни показатели, дано само не е така драматично.

Билковата кръв при мен по време на бременност не помогна за повишаване на хемоглобина, а изпих доста шишета и все се въртях около 90-100 хемоглобин.

# 618
Почти година съм на него нямам никакви странични ефекти освен диария, която се контролира с препарати и правилно хранене.
Скрит текст:
Здравейте, майка ми е с РМЖ 3ти стадий, (инвазивен дуктуален карцином) с разсейки в лимфни възли. Премина операция, химиотерапия и лъчетерапия, сега предстои хормонална. Предписаха Летрозол и Верзениос.  Летрозола ми е ясен, а за Верзениоса онколожката каза, че  е ново лекарство, ще го пие 2 години или до проява на някаква сериозна непоносимост. Има ли някой от Вас опит с това лекарство? Притесняват ме страничните ефекти, ще е необходимото всеки месец следене на ПКК, АСАТ и АЛАТ, тъй като може да доведе до хематологична токсичност и какво ли още не. Всякаква информацията би била полезна!
Здравейте и аз съм с нов протокол за лечение, до момента бях само на Летрозол, за съжаление се появи мета в прешлен L4. Другата седмица съм на три процедури радиохирургия, сменят ми Летрозола с Фулвестрант (инжекция) и Верзениос и аз моля за малко повече информация, успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 619
  • Русе
Посестрима е на Верзениос. Ново, от тази година го изписват като прицелна терапия. При нея няма странични ефекти освен диария, но с хапчета я контролира.

# 620
Някой друг правил ли е радиохирургия на кости да сподели резултати?

Скрит текст:
Здравейте и аз съм с нов протокол за лечение, до момента бях само на Летрозол, за съжаление се появи мета в прешлен L4. Другата седмица съм на три процедури радиохирургия, сменят ми Летрозола с Фулвестрант (инжекция) и Верзениос и аз моля за малко повече информация, успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 621
Здравейте, майка ми е с РМЖ 3ти стадий, (инвазивен дуктуален карцином) с разсейки в лимфни възли. Премина операция, химиотерапия и лъчетерапия, сега предстои хормонална. Предписаха Летрозол и Верзениос.  Летрозола ми е ясен, а за Верзениоса онколожката каза, че  е ново лекарство, ще го пие 2 години или до проява на някаква сериозна непоносимост. Има ли някой от Вас опит с това лекарство? Притесняват ме страничните ефекти, ще е необходимото всеки месец следене на ПКК, АСАТ и АЛАТ, тъй като може да доведе до хематологична токсичност и какво ли още не. Всякаква информацията би била полезна!                                                                                                                                   
[Здравейте,пия Верзениус от 1г.и 3м. и нямам никакви странични ефекти,не се притеснявайте толкова от лекарството:smile:При всяко положение ползите от него са по-големи от евентуалните вреди.Най-често срещания страничен ефект от лекарството е силна диария,състоние,което може да се овладее с подходяща храна или медикаментозно.

# 622
  • София
Момичета в паника съм. На резултата от ПЕТ ми излиза това. В долния белодробен дял вляво, периферно и субплеврално, се визуализират две нодуларни находки с аксиален диаметър до 3-4мм с поствъзпалителен характер. Какво означава? Разсейки ли?
Какво казват лекарите? Не прилича точно на разсейки, но най-добре онколог да даде мнение.

# 623
  • Добрич
Момичета, искам да ви помоля, ако имате успешна техника за подобряване на психическото състояние при мастектомията, да я споделите.

Съвсем ясно ми е, че има и по-лоши случаи. Благодарна съм, че имам здрави ръце, крака, очи и пр! Зная, че млечните жлези са си изпълнили предназначението и въпреки това....
Винаги съм била с подчертана талия и едър бюст и сега ми е много трудно  (разбирам, че през деня имплантите няма да си личат, но трябва съзнанието ми да свикне с тази мисъл).

Затова, ще бъда много благодарна, ако мога да ползвам работеща позитивна техника, която да ми помогне, по-леко да извървя пътя, който ми предстои!

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 23:59 от Вела

# 624
Няма техника. Слагай импланти. Това е единствената възможност, според мен.

# 625
  • Добрич
Няма техника. Слагай импланти. Това е единствената възможност, според мен.

Точно това имам намерение да направя, но сутрин се будя преди алармата и с "много хубави мисли", въпреки успокоителния чай...

# 626
Не очаквай чудеса. Трябва си време. И хора, на които да им е по-важно че си до тях...с цици, без цици...ти да си там!

# 627
  • София /Абсурдистан
Момичета в паника съм. На резултата от ПЕТ ми излиза това. В долния белодробен дял вляво, периферно и субплеврално, се визуализират две нодуларни находки с аксиален диаметър до 3-4мм с поствъзпалителен характер. Какво означава? Разсейки ли?
Какво казват лекарите? Не прилича точно на разсейки, но най-добре онколог да даде мнение.
И аз имам същото. Питах и ми казаха, че това са само  нещо като “ белези” след възпаления.

# 628
Момичета, утре съм на Пет скенер. След колко време да очаквам резултат?

# 629
Във Варна е готов резултата след 4 раб.дни

Общи условия

Активация на акаунт