🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 5 (17.03 - 02.04) 🌴

• 48 327
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 1 050
И аз не разбрах мн за Благо и Едис. Благо му казал, че може да го изкара всякакъв пред другите да го обижда, т.н. Явно да заблудят останалите, че Едис му е ядосан и не играят заедно.

# 1 051
В крайна сметка правенето на толкова много промени, които идват от класическата игра, за мен говори най-вече, че Survivor трябва да се прави за тези зрители и фенове, които са запознати с играта и са я следяли в другите държави. От идеята да се направи предаване, което може би би се харесало на масовата публика, изгониха не само нея, но и големите фенове на предаването. В крайна сметка се чудя спечелиха ли много повече БТВ от това, че друг продуцент прави предаването, въпреки преизползването на съоръжения, от които може би доста се пести. Но все пак с тези хонорари на известните + основната награда доста ме съмнява, за другия сезон поне, ако пак го прави Acun medya, би трябвало да преценят, че може би няма чак толкова полза от това да се вкарват такива хора. Ако бяха вкарали нормални хора само поне щяха да спестят от хонорари, а гледаемостта едва ли щеше да е много по-различна, защото не ми се струва да има много хора, които го гледат просто защото някакви известни хора са вътре.

Би било редно следващото, което променят, да бъде това да не отпадат с дуели след номинация, а с директна елиминация, защото островът на отшелника като цяло играе тази роля в Survivor. Това да отпаднеш от дуел, за да отидеш на друг дуел, ми се струва много сбъркано и безсмислено тези две неща да са на едно място (поне за Survivor, ИВ беше различно). Но ме съмнява това да стане, въпреки че този сезон доста неща ни съмняваха, а станаха.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 07:25 от sam001

# 1 052
  • Другата България
Това също, да.
Въпреки, че ролята на този остров все още не е съвсем ясна, надявам се да стане такава в следващия епизод.
Защото наистина писмото на Божана /благодаря на съфорумката/ не дава никаква яснота какво точно ще се случва на него и най-вече, с кого - дали само с нея, или с всеки един от следващите отпаднали. Реално обаче наистина е мега тъпо при все, че самото отпадане мина пред СМС, сега дуел /образно казано/, на острова отново отпадането да е с...дуел/битка. Хаотично се действа, добавят се елементи в движение, някои от които дублират или обезсмислят предходни....както и с имунитета, който важи за два съвета.

# 1 053
Текстът на писмото на Божана ми се струва малко странен.
“Преди сливането на племената ще имаш възможност да се върнеш в Сървайвър! Дотогава ще имаш две задачи- да построиш живота си от нулата на самотен остров и да помислиш защо стигна до тук!”

Малко ми звучи все едно ще я държат на острова докато дойде моментът да я върнат. Не се споменава нищо за битки с другите отпаднали; доста странно е формулирано. Надявам се, че не са решили просто да я държат там. От друга страна ако излъчването остане 2 дена седмично трудно ще сместят и дуел за оцеляване на острова.

Ако Божанка я дотъртулят до Сливането без битки със следващите отпаднали ще е баси резила за предаването.
Двойни стандарти и бутане на тяхно протеже.
Не ми се вярва да изпаднат чак дотам, но от друга страна ката ден сменят правилата, както им оттърва. Така че няма да се изненадам много.
Чак ме е яд, че загледах тази боза. Само заради два трима, които ми станаха интересни продължама да гледам, но съм на кантар. Тази липса на предварителни уточнени правила, по които ще се играе тази игра.Смени в движение, както им оттърва, вече дотежават.

# 1 054
Радвам се, че Божана остава и се надявам по-нататък да разбута кочинката  на кардинала и вярното му ДС куче. Позицията на злодей добре пасна на последния, а аз с нетърпение очаквам момента, в който мазният ще се подхлъзне на собствената си гняс. Първият, от когото би се отървал Благо след едно евентуално сливане,  е именно Едис, та кротко протривам ръце в очакване. Надявам се Снежа да се задържи и порядъчно да му сипва. Тъпото е, че винаги едни изнасят шоуто на плещите си, а накрая други, като Иван и Ермина например, дето са седяли на завет, печелят формата. Все пак, да наредя топ 3 най-противни за мен играчи - Благой, Едис и Светльо.

# 1 055
С малко закъснение гледах. И точно се бях разочаровала, че една от най-интересните участнички ще отпадне, и то какво стана. Остров на отшелника. Божана си е най-подходящата за там, тя сама ще си го направи интересно. 😁Колкото и да е нечестно към вече отпадналите, се радвам. Вярно си е, че предаването без Божана щеше да е скучно. Нямам търпение да направи Едис на заготовка за адана кебап! 😁 А Снежана да налива масло в огъня в самото племе. Едис на шиш! 😁

# 1 056
Светльо: Може би НИЕ сме сивите кардинали.

Алоу, единственото сиво в теб е образът ти на камерата за нощно виждане поради липсата на цвят.

# 1 057
Ха, ето още едни познати от преди Сървайвър Smiley  Епизодът с Тино и Стефан Попов-Чефо е заснет в края на януари 2023 г.

# 1 058
Догледах епизода. Битовите проблеми на червените ми дотягат свръх, както и кръстенето на Жорето, който, ако клекне да се кръсти пред Благо, ще се объркам дали го мисли за църква или божество. На този фон и за мой ужас, Мария постепенно се реабилитира с приемливи реплики и съждения, което след сравнението с Левски ми изглеждаше не-въз-мож-но. Тино и Станилия, ако си съхранят психиката в този отбор, заслужават 2х150000, доживотна психотерапия за сметка на продуцента и бонус леене на куршум (laundry service е от Татяна).

Чефо, по някаква странна причина, все повече започва да ми напомня на Къци Вапцаров. Нямам обяснение. Едис...просто чакам момента, в който ще му хванат спатиите и ще го надиграят (или да се окаже в малцинството след сливането и точно Благо да му бие шута). Ще е доста интересен момент на прозрението, в който от велик стратег в представите си разбира, че е просто слънчогледова семка между няколко фасети.

Окей съм с оставането на Божана и Снежана. Има още материал в тези образи, различен от ориз и прах за пране.

# 1 059
Моля оценете епизод 16 (вторник)

# 1 060
Как виждате Божана на острова на отшелника? Тя ще почне да си говори сама.
Иначе добър ход на сините да противопоставят двете дружки една на друга.
На мен почна да ми става интересно.

# 1 061
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Честит ни о-в на отшелника!
Не знам само да плача или да се смея...

Първо два бързи въпроса към драгата продукция.
Защо се изгаврихте така с Александра???
Защо не изпратихте на острова на отшелника Елина???
😠
Все пак да сме принципни... Нали така?

И докога ще променяте регламента?

Прочетох писмото до Божана, никъде не се споменава думичката дуел. Само да не вземете да я държите там без дуели, а другите да напускат, че тогава вече ще станете за посмешище!

Все пак бързам да кажа, че не вярвам да направят такава глупост, не са чак толкова малоумни.

Иначе извън всичките тези нечестни работи, за които съм писал по-горе, това е една нова ''изненада'', към която нямам нищо против. Само че за да сработи истински трябва да премахнат елиминационния дуел и да вкарат директното изгонване на племенен съвет!
Защото дефакто две елиминационни битки ще са много и ще си пречат и просто е безсмислено и тъпо.
В смисъл веднъж да имаме елиминационен дуел и после този, който отпадне отива на острова и там го чака още един дуел?! Е, колко шанса? Имаш идол ; имаш имунитет ; имаш съвет ; имаш елиминационен дуел ; имаш остров на отшелника и нов дуел 😀
Падам!
Гении!

Имам обаче обяснение. Според мен няма да съкращават формата и ще си откарат пълните 90 дни. Така и така всичко е пито-платено!
Освен това имаше инфо, че при турския продуцент, по-малко хора започват формата и повече го завършват!
В смисъл няма да се учудя ако: Върнат вече елиминирани участници ; вкарат още нови хора ; или просто никой няма да отпада вече и всеки ще бъде държан някъде в изолация. Не знам, вече нищо не може да ме учуди, знам само, че за втора седмица нито един епизод на Сървайвър не попада в топ 25 на най-гледаните програми, което е голямо падение!

Да, стана много по-интересно от 2 седмици насам. Браво, че махнахте есемесите и вкарахте идола, но в момента сте на ръба на другата крайност и силно се надявам да се вземете в ръце и да не правите тези тъпотии за които писах. 🙂

Относно Божана
Аз така и не я харесах истински. Да, колоритен участник ама за Биг брадър или Хелс Кичън. Реално какво видяхме от нея? Един хъс в игрите и това беше. Само че и в игрите, започна силно и завърши слабо, от няколко седмици насам не прави разликата така както в началото. Опита се да командва в племето на Известните, не и се получи. Опита се да бъде прекалено хитра. Наигра се. Изгониха я, орева орталъка. В новото племе не направи абсолютно нищо, за да се защити или да се опита да промени нещо генерално в играта и съдбата си. Всъщност тя пак си влезе в ролята на готвач. Каквато беше и при Известните. Браво!
Накрая даже се примири, но в яда си изхвърли храната на съплеменниците си?! Що за простотия беше това?
На играта срещу Снежана изглеждаше паднала духом и сякаш не и пукаше. Не мога да повярвам, че един майстор готвач е толкова смотан в ръцете, че да не може да стегне един прът толкова време.
Но най-голямата излагация беше прегръдката с Георги! Този, който я доведе до рев и я обиждаше с Юда и селска пръчка. И само преди един ден тя се отрече от него като човек след приказките му за жената, че е под мъжа и за сътворението... И сега тя отива и се прегръща с него???
Само да напомня, че същата тази Божана обиждаше най-безпардонно воините в началото на сезона и се държеше като наркоман или алкохолик в абстиненция!
И имам един въпрос към нейните фенове тук:
След всичко това което написах (и всичко това са факти) с какво тя е повече от Алекс или Елина? Не стига, че са и дали един тлъст чек, ами и реално не прави абсолютно нищо интересно що касае самата игра. Ние тук не сме в Биг брадър, не сме в МастърШеф, а сме в играта Сървайвър! И аз не съм видял от нея нищо интересно. Освен онзи път когато не гласува за Снежана, но всъщност така се овъртоли, че я изритаха от племето.

Радвам се, че Цецо намери идола. Така и не ги харесах истински тези петимата като коалиция, но червените доказаха, че не разбират тази игра и не са достойни за нея, така че идола е там, където му е мястото! Лошото е, че няма да се използва и става безсмислен, освен ако не бъде откраднат. Същото важи и при червените.
Там не дават вече как търсят идола, но според мен си го търсят, но няма време (при само 2 епизода и толкова много битки и съвети) и е изрязано при монтажа.

Върнете трите епизода седмично! Защото така е малко претупано. Искам да гледам повече социална игра!

Игрите отново ми харесаха. Особено първата игра бе страхотна. Класическа игра за бързина, издръжливост и бърз ум. Три в едно! И това с катапулта беше интересно. Имаше си цака и там, ама трябва да се мисли.
Елиминационната игра също бе хубава. Тя си е класическа сървайвър игра. Браво!
Що касае игрите, има видимо подобрение от две седмици насам след трагичното начало.

Да, познах, че не Чефо е издал за идола, ами те просто са се сетили. То Дани е толкова наивен и първосигнален. Щом хипер емоционалната Геновева го е разчела като отворена книга няма какво повече да добавя.
Имах големи надежди в Дани, но се оказа голямо разочарование. Поне не е злоблив и някак си е смешно симпатичен.

Според мен Благо и Едис играят една нова игра на друг фронт. Да видим докога и кой-кого ще прецака, ако се стигне до там изобщо. Но определено такъв играч като Благо досега май не е имало. Благо джизъса контролира и двете племена! Все едно гледаме мастър Пъзела (визирам хорър франчайза класика ''Saw'') в действие. 😀
Този човек си е наредил една колода от карти преди да стартира формата, втора колода вътре в своето племето и трета колода - с човек от противниковото племе! 😮

Благо и Едис все повече се набиват на очи обаче, което е интересно за нас зрителите и те двамата ще са нещо като главни герои в сезона. НО, има едно голямо Но, всъщност в много по-изгодна позиция са Иван Булкин и Павел. Че дори и малко подценявания Цецо (и от мен включително), който може да е нещо като Анелия за този сезон. Да се учи на място и в движение как се играе играта.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 13:37 от Diavolo

# 1 062
Наистина това със смяната на правилата е добре за нас зрителите,но ужасно нечестно за участниците,отпадналите основно.
Доволна съм,че Божана остава в играта,но защо за нея има опция,а за Елина такава нямаше?
То не бяха СМС-ти,то не бяха идоли,сега и остров на Отшелника.За едни може,за други не може?

За мен този сезон е един ОГРОМЕН провал и колкото да замазват грешките си,факт е,че 1 месец и нещо гледаме пародия и променлив регламент,с участници тотално прецакани от турците. Какви са тези аматьори продуценти,какво е това чудо?!

# 1 063
Бяхме против смс-ите, махнаха ги. Искахме скрит идол, вкараха го в играта. Искахме остров на отшелника, имаме го. 😃
Сега искам да върнат Елина и Алекс. 😁

Няма да е честно да държат Божана до обединението без двубои на този остров. Вероятно ще отпадне двубоя след елиминация и ще има такъв само на острова.
Божана не ми харесва, но с оставането и' има повече шанс да се натрият носовете на Едис и Благой.
Вече нямам фаворит за спечелване, имам такива за НЕ спечелване на формата.

# 1 064
Гледам последните епизоди в движение в кухнята и слушам, но не виждам всичко.
Та...да се изкажа все пак.
Мария и на мен отчасти се реабилитира в онова нещо наречено племе червено. Обаче каква палатка или там какво се води са си направили...впечатлих се от материалите също. Не е само от острова взимано, но...браво, не знам кой е помагал обаче.
Божана, също и мен ме дразнеше в първите епизоди. Прекипяла ми изглеждаше, без контрол и т.н. Но, ако някой може да бутне Благо и Едис , това са Снежана и Божана. Другите нямат потенциал.
Геновева ми говори глупости и лъжи от екрана. Никога няма да повярвам, че се е сетила за идола. Нито пък, че е видяла и свързала нещо си. Но пък достатъчно ми стана неприятна с тези блеснали очи да се фука и обяснява лъжи. Просто са решили да запазят Чефо и пробутват лъжи за досещане и навързване. Дани обаче мисля се сети, колкото и да е наивен и добряк.
Чефо не мога да го разгадая, но нещо ми е неприятен още при червените, като беше.
Едис направо подари победата на червените, това беше саботаж за мен. Той е троянския кон при сините, предател пълен, някакво човече дето се мисли за повече от другите, само защото няма чувство за принадлежност, лоялност, та той е съвсем различен откакто го изпратиха на среща с Благо за размяна на хора от племената. Напери се, наду се и почна да се има за още повече нещо, преди пак се правеше на голям стратег, ама сега вече...
Благо е имал стратегия преди влизането и е нормално. Но той не я е изградил, мрази да се напъва човека. Пък и другите му имат респект-хем по-възрастен, хем уж известен, хем толкова нашарен, че...
Стана ми мъчно за Снежа и Божка. Играят добре, помагат, но никъде не са желани. Червените ги изгониха и предпочетоха слабите жени да останат, сините ги нарочиха за бушони и не признават взети точки от тях, нито нищо.
Как смята Едис големият стратег да оцелее не знам
1. Изгонвайки силни сини ще ходят повече на съвети, повече хора техни отпадат. Мястото му е уж запазено и има за гонене хора, но ще отидат по-малко сини в обединения отбор. Съответно няма да имат мнозинство после, ако се гласува нещо.
2. Ако в обединението няма гласуване за отпадане, то тогава Едис няма шанс да бие повечето хора. Тогава за какво става предател не знам и само да издрапа напред и отпадне по-късно .
3. Благо никога няма да предпочете Едис дори пред Татяна, какво остава за Булкин, Георги и т.н. Колкото и да ми е неприятен Благо тук, то нали е набожен, та Юдите никой не обича. Няма шанс Едис с Благо, ама толкова е умен, че чак е неприятно да го гледаш.
Вчерашният епизод беше неприятен за гледане, не ми хареса, дори се натоварих и ядосах.
За синьото племе съм, ама толкова отнесени и ...бе сините направо ...
Червените...само Тино и Станилия са нормални и достойни хора за сега.

Общи условия

Активация на акаунт