🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 5 (17.03 - 02.04) 🌴

• 48 562
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Гледам със закъснение от втория епизод, за да мога да превъртам, иначе времетраенето е кошмар. Дано да се вслушат и в многото мнения за това да има повече, но по- кратки епизоди.
Много ми харесва последните дни. Това разместване много разбуни кошера и играта започна. Надявам се и идолите да допринесат. Интересно ми е Божана и Снежана как ще се наместят, сега емоциите са много пресни, а и побеждават, та не е много ясно каква динамика ще наблюдаваме там. Тино и Станилия сигурно се питат какво са съгрешили, че попаднаха в това обкръжение. Изглеждат не на място между тиквениците.

# 466
Малко размисли за епизода.

1) След Нескафе и Траяна, крайно време е и Ариел да се наместят с продуктово позициониране. Един имунитетен идол съшит с искрящо бели конци и един под/капсула в центъра много ще отива на Татяна. Представям си я като Ю-Ги-О - като си го сложи на шията, лицето ѝ светва, докато душата на картите (или праха за пране) я превзема. Жалка история - човек, чието достойнство се гради основно на това да е слуга в един “алфа” ред от амортизирани търтеи.

2) Мамата на Даньо не успя да спаси мЕчетО, тенджерата и брадвЪтъ. Мноо лошо. Чудя се кога ще спре да “дума” тая жена, че я призовават в лагера по-често от светия дух, божето и цялата абрахамска рода.

3) Пресвети Джизъс Даньов-мамин може да са аудивизуално нелицеприятни, но за мен по-голямото разочарование е Булкин. От първите нищо не очаквах; за него имах някакви надежди. Уви, той се оказа по-верен придворен шут от Светльо. Последният още от началото се изявява като семпъл, дори глуповат, но и злоблив/отмъстителен екземпляр - там изненада в незабележимата адаптация в редиците на по-успелите себеподобни няма.

4) Единственият шанс на Тино и Станилия в момента са огърлици и идоли. Иначе ще вървят към изхода в индианска нишка, а след тях (изпрани, нахранени, опяти и отнесли поне едно покръстване) ще са Светльо и Иван.

Заинтригува ме този сезон на нещо като Сървайвър. Позакрепиха го. Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 02:53 от Hope4C

# 467
Здравейте ! Досега не следях изкъсо сезона, та имам 2 въпроса:
1. Защо толкова много хора на съветите гласуваха против Елина ? Какво толкова не харесваха в нея ? А тя от своя страна сама ли си беше виновна за това ?
2. Много бъркам Цецо и Павел. Трябва да си намеря нещо, с което да свързвам всеки от тях. Доколкото знам Цецо досега се явяваше лидерът на Войните, нали така ? Кой му беше основната опозиция ? А Павел с какво се отличи досега ?

# 468
  • SF
За съжаление двамата ми любимци трябваше да се изправят един срещу друг и единият да отпадне.
Отпадна по-голямата ми любимка. Много красиво и способно момиче.
Сега вече съм за синьото племе изцяло.
На Станилия и на Тино пожелавам много късмет, въпреки че на Тино съм му малко сърдита, защото елиминира Смелата Ваяна.

Елина много, много ще ми липсва в този нищо особено като формат. Заслужаваше да остане до скрития идол.

# 469
1. Защо толкова много хора на съветите гласуваха против Елина ? Какво толкова не харесваха в нея ?
Тромава е. Тези големи безмускулни баджатци едвам ги тътри по трасето.

Сега тя като отпадна червените станаха по-силни. Тино ми харесва, но ако той беше отпаднал червените щяха да станат много слаби, което ми се искаше да стане.

Нискочелестите: "Всеки може да спечели точка от всеки."
Може, всичко може,  но с каква вероятност?

# 470
  • София
Пуснах новата анкета! 😊

ThunderoS,
Добре дошла!
Така и не стана ясно от лошия монтаж (или пълната липса на такъв предвид малкото време) на старта на сезона. Май са я нарочили за нещо случило се преди да започне формата. Набедили са я за опасен стратег и за човек, който се е опитвал да сключва коалиции, може би е била прекалено активна социално, но всичко това са само догадки. Също така се изтъкна, че е имала мнение и си го е казвала винаги и често не е била съгласна с мненията на 'млади сме, силни сме'.

Цецо е лидерът, избраха го за капитан. И все още е. Но лидери в сянка са Павел и Едис (мисля, че Цецо и Ермина не подозират колко гъсти са двамата). Цецо е открит, има профил на герой. Павел уж е герой ама май профилът му е по-скоро за злодей. Едис е категорично злодей.
Цецо не е имал истинска опозиция в племето си.

Моето мнение за епизода

Първо, много ме е яд за елиминирането на моята любимка, Елина! Успех в живота, слънчево момиче!🙂
Както писах и преди, обърка сезоните. В миналия би имала далеч по-голям шанс за успех. Жалко.
Разбира се, нищо лошо не питая към Тино. Това е играта, всеки се бори за себе си. Той също ми харесва като участник. Като поведение, мислене и изказ във формата ми допада. По-скоро съм предубеден от някои негови решения/действия/изяви в реалния живот, ама това е друга тема...

За племето на червените и за самата игра като цяло е по-скоро добре, че победи Тино. Въпреки, че стисках палци за Елина. Просто защото този сезон се залага основно на битките, а Елина въпреки, че не е слаба, не се и отличава с нещо и само щеше да си удължи ''агонията''. Тя просто е малко по-добра и подготвена от Маргото, Мария и Татяна и до там.

За скрития идол. Радвам се, че го вкарват в играта, но не ми харесва това непрекъснато променяне на правилата. Този сезон се превърна в някаква разхвърляна работилница, в която отбор чираци започват своя път... Колко пъти смениха дните на излъчване, правилата и концепцията, вече им забравих бройката.
НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА!
НО: След трагичния старт за което вината е изцяло тяхна поне опитват да намерят печелившата формула. Което го адмирирам.
Само че господа продуценти, как ще върнете тези 70, 80% загубена зрителска аудитория след пилотния епизод???
Един съвет за догодина: Много силен каст, добри визитки и излъчени в ефир, ясни правила, добро интро, фокус върху персонажите, само една игра, но много яка. И макс 2 часа епизод! И това е! Не е кой знае каква философия.
А какво гледаме ние? Две години подред едно и също. Много слабо начало и после се започва едно надграждане ама при вече свирен мач както се казва.
Моля ви, осъзнайте се!

За игрите:

Не ми хареса играта за елиминация. Не е сериозно всичко да се решава от едно топче и един змей. Поне да трябваше да вкарват 2 или 3 топчета. И като цяло давайте им по-сложни игри, това не е сериозно!

Играта за награда си е класическа сървайвър игра. Логично победиха червените, защото мъжете им са по-силни.

Играта за племенен имунитет отново много красива като дизайн, обезопасена, но реално на какво се залага? Взривност/бързина. Затруднете ги малко повече. И с това хвърляне накрая пък съвсем се губи смисълът от първата част. Например Иван размаза Цецо по трасето ама после шанс/късмет. При движеща се мишена си е и до шанс. И стига с това целене по дяволите!

За ситуацията в племената:

При сините засега уж е спокойно, но това ще е до съвет. С вкарването на идолите продукцията дава едно рамо на  по-слабите четворки, за да няма едно скучно гонене един по един на останалите. В смисъл видяхме и чухме, че петимата оригинални сини са си ядро и Божана, Снежана, Чефо и Дани нямат никакъв шанс. Те може и да си мислят, че имат, но реално нямат.
Същото е положението и при червените. Там има една силна коалиция и това е положението.
Реално Светльо можеше да промени статуквото. С неговия глас е 5-4 за коалицията на Благо. Светльо явно не осъзнава, че е крайната периферия на тази коалиция. Ако се бе съюзил с останалите можеше да обърне играта и да си даде повече живот във формата. Разбира се това са само догадки, няма как да знаем какво би станало реално. А и няма никаква гаранция, че Елина ще победи Татяна. Ако бе загубила, то Светльо след това ще е първи на пангара като наказание от страна на Благо и останалите. А и самия Светльо бе обиждан и номиниран няколко пъти именно от Мария и Елина. Така че разбирам неговата гледна точка.

Много ми хареса поведението на Станилия. Първо се разграничи от Георги и Благо на съвета относно това какво са имали право и какво са взели Божана и Снежана. Което е добър ход в перспектива при сливането на племената. Но така го направи, че да не засегне ядрото от червените. После след съвета много хубаво си изложи доводите. Спокойно, без да повишава тон, без да се налага излишно, кратко, ясно и точно! Евала!
Георги разбира се омота здраво. Жорка, да всеки може да бие всеки ама колко процентно и константно? Да, Татяна може да бие Снежана в една игра ама ще изгуби в 3/4 други и т.н.
Иван най-накрая проговори. И между другото и той със спокоен тон обясни неговата гледна точка, така се прави. И той, кратко и ясно. Реално в целия този разговор излишните звена бяга Георги и Татяна, които имаха неадекватни включвания. А Благо мълчеше (хм, защо ли...)!

Божана и Снежана ми се струва, че прекалиха. И те не мислят много, много. Играят там за момента, за деня, за емоцията, но не виждам да протича някакъв истински мисловен процес. Или да гледат в перспектива. Специално Снежана имам усещането, че е на наркотици по начина по който се тресе и говори. Като за актриса има доста беден речник и накъсана мисъл! Божана пък е класическа 'драма куин'

Мария изби рибата с магистрала Тракия, хаха.
И май само за Татяна не писах нищо. Е, какво да кажа. Яко е нахранена тук и в социалните мрежи, няма смисъл да и сипвам и аз. Ще кажа само, че се излага с този слугинаж и олеква много. Явно се е вживяла в ролята на 'майка на племето' ама другите по-скоро я използват. Като видях как я навикваха за грешката в играта ми стана ясна работата, а тя е жалка за нея... Когато вожд Благо сглупи в играта, никой не му се скара или повиши тон.
Но ако това я прави щастлива и горда жена, така да бъде!

# 471
Наистина не ни показаха и не се разбра с какво толкова Елина дразнене Воините. Но си спомням, че при първата и' номинация Павел обясни вота си с думите, че гласува за нея, защото е силен играч. Едис също я усети и затова я премести в другото племе. Защо не премести Геновева? Защото тя се командва по-лесно, а Елина отстоява повече своето мнение.
Не съм съгласна, че Елина едва се е мъкнела по трасето. Тя има победи и над Божана. В племето на Воините беше втората по сила жена.
Харесва ми и че винаги с усмивка посрещаше всяка номинация.

Станилия - малко късно се усети да номинира Татяна. Защо се увлече по течението и номинира първия път Елина? Тя като човек, който е отдавна с червените и ги познава, трябваше да привлече Елина, Мария и Тино, за да гласуват за Татяна. Нямаше вероятно да има успех, но поне щеше да е последователна. Сега е много важно да се опита да привлече Иван или Георги към себе си (трябва да прецени кой е по-склонен за преговори и кой е по-малко свързан с вожда).

Бях за Воините, заради Елина стисках палци за червените. Сега съм за сините. В момента още тъжа за Елина и нямам изразен фаворит.
Игрите ми харесват, започна да ми харесва социалната игра.
Не ми харесва, че епизодите са толкова дълги и това непрекъснато прекъсване за реклами. Нека са 3 пъти по два часа.

# 472
  • Разпиляна във въображението
Ако има втори сезон, продуцентите ще са изчистили нещата откъм правила. Ще са изчели мнения и ще имат по-ясна визия. Оправят ли и каста ще е топ.

# 473
Съмнявам се, че ще има следващи сезони.

# 474
  • Стара Загора
Добре е че учат в движение и търсят обратна връзка
  Освен това, сме спокойни, че игрите са честни и няма предварителен сценарий и "подпиране" на определени играчи.
  И на мен вече ми харесва - и игрите ( трасетата са направени професионално , а не аматьорски като нашите ), и Ваня и започнах да се вълнувам от резултатите ( досега ми беше безразлично ).
 Нямам фаворити . Категорично мога да заявя обаче, че физически ( визуално) не мога да понасям Благой заради "нарисуваното " му тяло и Татяна ( извинявам се, но е ужасно грозна в лицето. Позволявам си да го напиша, защото сама е допринесла за това с тези вежди ). Едно дяволче в мен ме кара да споделя, че  случайно погледнах един стар "ЖЪЛТ" и прочетох клюка за отвратителна постъпка на Татяна, преди 5 год., в банята на фитнес е Пловдив и оттогава май кариерата й е провал.

# 475
  • София
E Елина си замина...
Но ме кефи разместването на племената и сега съм твърдо за сините. Горкият Тино , къде попадна.
Единс се очертава злодеят тактик в сянка и очаквам да се разгърне още.
Само се чудя нещо Марчето да не е Манито на ала сървайвърът.
А Дяволо в първият надкаст , Туджаров спомена , че това с целенето е основна част от игрите при другите предавания на тези продуценти. Все се надявах тук да не е така, но уви.
Оф това с постоянотото кръстене и Амин и Бог на всяка 3та дума е бая досадно и дразнещо. Щеше да е интересно, ако имаше и някой много вярваш мюсюлманин, да става шоу.....

# 476
Неудобството да гледаш и пишеш последен - всичко вече е казано и то доста добре. Какво остава за мен:
- Продължава да ми се затвърждава споделеното преди време мнение, че сините имат много по-конструктивни коментари от вече миналият трасето към тези които тепърва ще минават.
- Славата на Бога действително беше извън себе си от издънката на  Данювата.
- Мимето - тотал щета в състезанието, селска пръчка в коментарите.
- Трите предмета - браво, браво - право на избор, шанс за мислене - все неща за които се моля редовно. 

# 477
Все по-интересно става. Много ме е яд, че това слънчево момиче напусна, но харесвам силно и Тино и не исках да си тръгва. Твърдо за сините съм.

# 478
Триото миньори

# 479
Аз да не съм "Магистрала Тракия":

Общи условия

Активация на акаунт