🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 5 (17.03 - 02.04) 🌴

• 48 363
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 525
Вчера си направих труда да наблюдавам Благо. Определено не е за подценяване. Направил си е коалиция и ги е обучил много добре. Погледнете като има пререкание винаги другите го защитават, а той не казва нищо. Знам че е бутафорен със зъбите си и коалицията, но играта му много наподобява тази на Ричърд Хач от първия сезон на оригиналния Survivor. Той е приличен в битките, но не е най-силен, но има коалиция от 5 човека, която е страшно стабилна и чисти племето. До обединението ще си е запазил хората и случи ли се така, че има номинация в другото племе ще има големи сътресения. Не мога да повярвам че го казвам, но имам чувството, че Благо е подготвен за предаването. Дори и продукцията да е на негова страна не се е изложил, а винаги придворните му поемат калта и му водят битките. Той си изчисти племето от хората, които биха му били контрапунктове и му се паднаха по-смирени и възпитани хора, които да гони подред. Като нищо очаквайте играч като Снежана да намери имунитета и при една номинация да го изиграе и да се изравнят силите в другото племе. Така ще имаме primetime и в двете племена. От едната страна ще имаме мразената коалиция и любимците в Тино и Станилия, а в другото племе ще имаме сблъсък Сжената и Божана срещу Едис и Павел, защото "известните" бързо ще загреят, какво са им намислили малките.

# 526
Определено Благо е супер подготвен физически, коалиционно и социално, но по мое мнение е доста далеч от Ричърд Хач, който кажи-речи изобрети социалните статеги и е пионер в Сървайвър.

Благо просто следва вече работещи тактики (най-малкото е бил във ВИП Брадър и там също е видял колко е важно да имаш съюзници и социална игра), което по никакъв начин не му отнема доброто впечатление и отличната подготовка. За сега той си контролира играта и макар и да се сърдят и да има подхвърляния за "чалга коалицията" - той е напълно в правото си.

Единствено не ми се нравят коалиции отвън, но както казахме всички ги имат този сезон, а и темата се изтърква. Просто не спира да ме дразни този факт

# 527
Абсолютно образцова му е коалицията на Благой. Великолепната чалга петорка! Имаме и още една петорка в играта - тази на Едис. Времето ще покаже тя колко образцова ще бъде.
Със сигурност до обединението ще стигнат и някои свободни електрони. Много зависи и правилата до каква степен ще се променят в движение и кой ще открие идола.

# 528
Тъкмо идвах да споделям линк към новото outcast видео 🙂:

# 529
Нещата задобряха и въпреки, че не симпатизирам на семейството, най-вероятно Женя е в основата на нещата, защото положителните промени взеха да се случват щом тя акостира на Доминиканския бряг, което ме кара да мисля, че там е заровен ключа от палатката.
Творческата  немощ и безсилие на другите от екипа бе на път да срине формата. Но  сега последваха добри ходове на продукцията, размесване на племената, отпадането на смс-ите, сега скрит идол. Да определено се върви във вярната посока. Подозирам, че Женя има пръст в това, което пък донякъде прави присъствието на Ваня приемливо за мен. Без да съм във възторг от него, съм склонна да си затворя очите за слабото му водене и безлично присъствие, ако жена му е помогнала да се вдигне на крака тв болника.

За Елина, гласувах, че не съжалявам за отпадането й. Харесвам я много, има някаква топлина в излъчването й. Допада ми и достойния начин, по който приемаше всички номинации. Без да прави драми с усмивка и разбиране, че това е игра.
Дотук обаче с положителното. За мен тя категорично беше най-слабия играч този сезон, да вкарам клишето, което винаги ме разсмива, като го чуя, но  факт "тази игра не беше нейната игра" Stuck Out Tongue Closed Eyes
Чисто физически не беше добре подготвена, но това важи за 90% от жените този сезон, така че не там беше проблема й. Социалната й игра обаче не отлепи от дъното, кръгна нула.
От ден едно тя е черната овца в племето. Всъщност не от ден едно, още преди старта, когато е почвало обратното броене, тя е казала, направила нещо, с което си е  закачила мишената на гърба. Мнозина казаха по време на Съветите и в синхроните, че не са я харесали още преди старта, че й нямат доверие и не биха играли с нея.
Ок, лошо си е постлала в началото, но направи нещо, обърни тренда, потърси съюзници, промени държанието си. Тя не направи нищо то това. Не успя да промени мнението за себе си и дойде логичния край.
Една Геновева ,като разбра, че се набива на очи, рязко се промени. Стана по-тиха, по-обрана, избягваща конфликтите, търси контакт, съюзници.

За Снежана дори няма да коментирам. Номинираха я, само дето не ги изяде. Така се постави, че те тръгнаха да й се обесняват и извиняват.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:02 от sineva 1

# 530
  • София
Павел социално се справя много добре, хем е в голямата коалиция винаги, хем е близък с Едис, единственият, който можеше да завърти нещо. За разлика от Едис обаче, той е тих и прикрит и никой не знае. Вчера ми направи впечатление разговора с Чефо, каза му, че Едис не е с Божана, довери му, че ходи да събира информация. Така спечели доверието на Чефо, от друга страна обаче го насочи към Едис.

Жалко, че е слабичък в игрите. Това същ що е интересен момент, един от слабите е, но никога не се поставя в тази позиция, защото приемеш ли, че заради теб губят, ще го приемат и другите и ще те нарочат.

# 531
outcast визирах че Благо прилича на Ричард Хач от гледна точка развитие на историята на сезона. Аз харесвах Ричард и исках той да спечели, но тяхното племе беше най-мразеното, защото имаше коалиция още от началото на играта. Визирах че смятам, че и тук ще е така. Хората не ги харесват, но тази коалиция от пет човека трудно се бута и ще играе роля в цялостната надпревара доста занапред.

# 532
  • София
Ако някой/нещо разбие коалицията на Благо, то си мисля, че ще е Георги. Защото Жоро е много емоционален и човек на момента. Малко му трябва да подпали, има къс фитил. Ако бях на мястото на Благо с него най-много бих внимавал и държал най-близо до себе си. Не мисля, че и миналото е напълно забравено... Ще ми е много любопитно ако Татяна продължи да се дъни в игрите какво ще каже спортното и моралното в Георги? Нали много се бие в гърдите, че е честен и гледа според игрите.
И с какви очи би номинирал (той спортиста и герой) Станилия една световна шампионка, пред перачката Татяна. Едва ли ще се стигне до такъв момент, защото чалга коалицията е видно, че изпитват респект към Станилия и биха искали да я привлекат към тях, но последната осъзнава, че там ще е на дъното на коалицията и се опитва да промени нещо за разлика от Светльо. Така че сега на преден план за гонене е Мария. След това Тино. Станилия е последна, Но дотогава много неща могат да се променят, а да се правят прогнози в Сървайвър по принцип си е безумие и в повечето случаи води до провал. Особено пък в сезон, който се развива почти едно към едно в реално време.

# 533
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Мисля, че от чалга коалицията само Благо и Светльо имат потенциал да се сетят как да изиграят идола или да сплитнат гласовете, ако не е при тях. Останалите са тотал щета, а тези двамата може да не са много умни, но са хитреци и няма да си оставят магарето в калта.
На кражба без да им мигне окото според мен са способни Божана, Снежана, Едис, Мария, Татяна и Светльо. Иван ми е под въпрос, за останалите не мога да преценя.
Мъчно ми стана за Елина, въпреки че нямаше шанс да остане още много така или иначе. За Тино също ми домъчня. Той в началото така искаше да е при известните, а сега съм сигурна, че горко съжалява за изпълненото си желание.
Кръстя се и им стискам палци - на него и на Станилия, да намерят идола, че няма друг начин да пробият през тъпоглавите.

# 534
  • София
Брей какво прощално видео са и спретнали на Елия. Досега не бяха отделяли 2 минути на отпаднал участник.
Особено използваната музика към видеото показва отношението към нея и как е третирана. Явно Елина е била любимка и на продукцията...

И насочване на вниманието към емоционалната и честна/истинска Геновева. Да видим ще изскочи ли нещо от тази шапка...

# 535
Не успях да догледам снощи епизода, но жалко че Елина отпадна, защото има други хора, които трябваше да са преди нея. Лъчезарна е наистина, но както писа някой по-назад е малко тромава. Не знам какво е тренирала, но и тя и Геновева са много зле в долната част на тялото. Много отпуснати крака и дупета, като за млади момичета.

Радвам се за скритите идоли, и се надявам правилните хора да ги намерят. Като се замисля от сините, може би само Геви не би откраднала. При червените е много сложно с тези божествени хора, но се надявам силно Тино или Станилия да намерят или откраднат идол.
Да се върна малко назад, но за мен взимането на точно тези три предмета от Божана и Снежана си беше чисто отмъщение, много ги заболя и двете. А Божана съвсем доскоро се тресеше и крещеше за "Вип сепарето", когато печелеха битка, сега вече не и изнася.
Надявам се на промяна и пак да се върнат на три излъчвания седмично, понеделник е много далече.

# 536
  • Другата България
.......... Наистина любопитно дали е нямало нещо случило се между Елина и другите преди старта на шоуто. Дано да гостува на Неделчо и Туджаров или на Ники и да разкаже.
Скрит текст:
И да, Цецо едва ли подозира за гъстотата на Павел и Едис. Нека го блайндайднат по-напред в играта, да става шоу. 😀 Макар че той сигурно ще си спечели после битката, де. Впрочем не съм дама, от малцинството ,,колеги по пол" тук съм ти 😀 Гледа ме преди известно време в ,,Голямото преследване", по-специално на 27.02, когато Мъдрецът(и по-точно кой да е преследвач) за първи път отрази 19 стъпки.
Това няма как да се случи. Няма подкасти, Чакалов го разказа в един свой /благодаря на Сони, че ме насочи за времетраенето му - само 10 минути/, та го изгледах. БТВ са забранили на всички участници всякакви такива участия, отговори на въпроси и какво ли не още, цензурата е огромна, информацията се пази като Златното руно. Да се смееш ли, да ревеш ли, да не говорим какви неща са карали Чакалов да “реже“ от вече заснет подкаст, като например отговор на въпрос “познавате ли се с някого от преди Сървайвър“ - това според мен е бил въпрос към Златомира, чието публично познанство и съвместен канал с Божана е обществена тайна и е навсякъде в нета. И още, и още, наистина си струва гледането на онзи подкаст на Чакалов, много полезно инфо дава за десет минути. И доста абсурдно.

За мен след като премине първоначалната /им/ еуфория, Божана и Снежана, ако вкарат мисъл, трябва много внимателно да си пренаредят приоритетите. От една страна да търсят идол, от друга - да се сетят, че колкото и радушно да ги приема новото племе, в него те са и ще си останат “пришълци“, Чефо е готов да им забие нож в гърба, Дани според мен ще се присъедини лесно към Цецо и сие. Та те двете, ако имат намерение да се позадържат и поостанат, може да се опитат да поработят с Геновева като за начало, а после именно с Ермина и Цецко капитанчето, които са като сиамски близнаци. Защото Чефо определено ще компенсира физическата си немощ с опити за стратегии и интрижки, а Божана мисли, че ѝ е верен. Ми не, не е.

# 537
Скрит текст:
.......... Наистина любопитно дали е нямало нещо случило се между Елина и другите преди старта на шоуто. Дано да гостува на Неделчо и Туджаров или на Ники и да разкаже.
Скрит текст:
И да, Цецо едва ли подозира за гъстотата на Павел и Едис. Нека го блайндайднат по-напред в играта, да става шоу. 😀 Макар че той сигурно ще си спечели после битката, де. Впрочем не съм дама, от малцинството ,,колеги по пол" тук съм ти 😀 Гледа ме преди известно време в ,,Голямото преследване", по-специално на 27.02, когато Мъдрецът(и по-точно кой да е преследвач) за първи път отрази 19 стъпки.
Това няма как да се случи. Няма подкасти, Чакалов го разказа в един свой /благодаря на Сони, че ме насочи за времетраенето му - само 10 минути/, та го изгледах. БТВ са забранили на всички участници всякакви такива участия, отговори на въпроси и какво ли не още, цензурата е огромна, информацията се пази като Златното руно. Да се смееш ли, да ревеш ли, да не говорим какви неща са карали Чакалов да “реже“ от вече заснет подкаст, като например отговор на въпрос “познавате ли се с някого от преди Сървайвър“ - това според мен е бил въпрос към Златомира, чието публично познанство и съвместен канал с Божана е обществена тайна и е навсякъде в нета. И още, и още, наистина си струва гледането на онзи подкаст на Чакалов, много полезно инфо дава за десет минути. И доста абсурдно.

За мен след като премине първоначалната /им/ еуфория, Божана и Снежана, ако вкарат мисъл, трябва много внимателно да си пренаредят приоритетите. От една страна да търсят идол, от друга - да се сетят, че колкото и радушно да ги приема новото племе, в него те са и ще си останат “пришълци“, Чефо е готов да им забие нож в гърба, Дани според мен ще се присъедини лесно към Цецо и сие. Та те двете, ако имат намерение да се позадържат и поостанат, може да се опитат да поработят с Геновева като за начало, а после именно с Ермина и Цецко капитанчето, които са като сиамски близнаци. Защото Чефо определено ще компенсира физическата си немощ с опити за стратегии и интрижки, а Божана мисли, че ѝ е верен. Ми не, не е.
Снежана има сериозен проблем при отхвърляне, не съм сигурен, че може да го преодолее.
Напълно възможно е да изтеряса отново, ако получи номинация. Малко прилича на Бети от Фермата5, само че Бети изтерясваше преди номинация, а Снежана след. А това я прави не особено подходящ коалиционен партьор.

Но за момента нямат вариант да не се държат заедно Снежана и Божана.

# 538
  • Другата България
Точно затова казах, че това трябва да се случи “СЛЕД като премине първоначалната им еуфория“.
Сега са “един за друг“. Blush

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:41 от Merri_An

# 539
Точно затова казах, че това трябва да се случи “СЛЕД като премине първоначалната им еуфория“.
Сега са “един за друг“. Blush
Simple Smile
Мхм.
Само че предишния път при номинацията на Снежана "еуфорията" не премина изобщо, държа я до края Simple Smile
Дано вече има закалка и реагира много по-обрано и адекватно втория път. Лично аз имам огромни съмнения, че е способна да се държи овладяно в такова положение.

Общи условия

Активация на акаунт