🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 5 (17.03 - 02.04) 🌴

• 48 364
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 825
На мен не ми е ясно и моля да ми обясни някой защо идолът се заявява преди оповестяването на гласовете.
Нали целта е да спасиш себе си или някой друг (при твое желание) Как тогава ще го заявяваш преди да знаеш кой е номиниран. Целта вярно може да бъде изхабяването му напразно, както и стана, но как би спасил приятел преди да видиш, че е номиниран. Това би означавало да играеш на тъмно и защитиш човек, който може да искаш да оставиш таен съюзник примерно в бъдеще. Не помня как е било, дори в ИВ не помня как си ползваха бонусите там-томахавки, секири и т.н.
Та това не е ли правилно да прочетат гласовете, ако си номиниран да извадиш идолът и да отиде другият след теб с точките на номинация. В същото време Дани можеше да защити Снежана примерно да отиде с идолът си и така Геви щеше да е номинирана, ако падне силите можеше да са изравнени в синьото племе или...не знам...нещо не ми е ясно как е добре да бъде.

# 826
ТатИяна си е излагация разбира се, но ако трябваше да кажем някоя адвокатска дума в защита, щеше да е, че може да си е правила аналогия с Мариана, Марияна, където излагацията  е  "Маряна".

Това са резултати от писането на латиница.
В Холандия имаше много Катя и Татяна, които се изписват Katya, Tatyana. Може да стане объркване.
Колко бебета се народиха с правописна грешка в името - Лиа, Леа и от сорта.
Никакво объркване не може да стане с изписването на това име, ако човек е грамотен. Елина очевидно не е..

# 827
Друго нещо, което ми направи много силно впечетление снощи и не знам как да тълкувам, е поведението на Едис. Поради какви причини Едис разказа на цялото племе за разговора си с Благой и неговите предложения за бъдеща игра? И то при ясното съзнание, че някой от тях (в случая Божана) ще го изпорти още същата вечер на съвета?
Не мога да разбера. Човек с претенциите на Едис би трябвало да пази този разговор в тайна. Или поне да го сподели само със своята петорка. Целеше ли нещо въобще или ей така си плямпаше?
Може да се е надявал на разединение при "новите". Все пак Благо искал да играе с Чефо и Дани, а да изгонят Божана и Снежана. Едните се оказват по-нежелани от другите. Не съм забелязала Благо да има симпатии към Дани, така че допускам разговора да е малко изменен от Едис.

От Надкаста с Филип останах с впечатление, че Жорката би поддал и могат да го привлекат поне за глас срещу Татяна, ако успеят да намерят подход към него. Макар че след случката Станилия-Светльо, не знам дали изобщо ще пробват. Тино като "равен" с него има най-големи шансове. Така може и да им се наложи на Булкин и Благо да изровят идола (ако Мария не го о е откраднала вече).

Ако довечера паднат червените съвсем ще претупат разговорите преди съвета. Ще трябва да вместят още една игра за имунитет и после дуела за елиминация. Досега не е имало номинирани и от двете племена.

Soney, по втората ти хипотеза и аз имам леки съмнения. Миналата седмица можеше последния дуел да играят неучаствалите мъже, вместо да пускат двойки за финалната точка или поне в началото да обяват какво се случва при равенство.

# 828
  • Буркина Фасо
На мен не ми е ясно и моля да ми обясни някой защо идолът се заявява преди оповестяването на гласовете.
Нали целта е да спасиш себе си или някой друг (при твое желание) Как тогава ще го заявяваш преди да знаеш кой е номиниран. Целта вярно може да бъде изхабяването му напразно, както и стана, но как би спасил приятел преди да видиш, че е номиниран. Това би означавало да играеш на тъмно и защитиш човек, който може да искаш да оставиш таен съюзник примерно в бъдеще.
така е и с тотото. пускаш фиш на тъмно. пълна несправедливост  Smiley
друго си е да знаеш числата и тогава да прецениш да пускаш или не фиша

# 829
Друго нещо, което ми направи много силно впечетление снощи и не знам как да тълкувам, е поведението на Едис. Поради какви причини Едис разказа на цялото племе за разговора си с Благой и неговите предложения за бъдеща игра? И то при ясното съзнание, че някой от тях (в случая Божана) ще го изпорти още същата вечер на съвета?
Не мога да разбера. Човек с претенциите на Едис би трябвало да пази този разговор в тайна. Или поне да го сподели само със своята петорка. Целеше ли нещо въобще или ей така си плямпаше?

А имаше ли такъв разговор? Аз ли съм го пропуснала или Едис си го измисли?
Това също е вариант, но с каква цел? Подобни неща наистина трябва да се доизясняват в интервюта, ако не веднага, то след известно време.

# 830
Според мен също Дани сам се е издал за идола. Доволен и щастлив, изведнъж отива да си почива, докато останалите се бъхтят да преравят гората. Че и другарчето си дръпна, да не би и то да се умори. И никой от двамата не заподозря, че сами се издават. Много слабо изпълнение.

Идолът се играе след гласуване, но преди прочитането на гласовете и в това е цялата красота на играта - ще успееш ли да разчетеш правилно гласовете или ще си изгърмиш хода напразно.
В един от първите аммерикански сезони с идоли условието беше да се играе след прочитането на гласовете. Участникът така и не го игра на съвет, а и никой не посмя да гласува за него. Използва го само в критичен момент, за да обърне гласа на човек от противниковата коалиция. След това продуцентите се усетиха и смениха правилото, с което направиха играта много по-интересна.

# 831
Марето се беше вкопчила като кърлеж в тая платформа.
Интересни битки правят, Снежана само като и видиш погледа
и те хваща страх.
Толкова злобно гледаше тази Снежана.. Аз и преди бях писала в темата, че според мен тя е изключително злобен човек и вчера това си пролича за пореден път. Освен това игра доста грубо. Не харесвам и Станилия, но тя игра най-достойно от жените, а не със злоба като Снежана. Дори подаваше ръка на противниците си, за да им помогне да излязат от водата. Никой друг не го направи.
Не знам за каква се мисли тази Снежана.. Надявам се да си ходи днес, защото не мога да я понасям. Предаването ще стане много по-приятно за гледане без нейното присъствие, както и това на Божана - другият голям дразнител.

# 832
На мен Снежана все повече ми харесва. Показва хъс, мисъл и изобщо е добра в игрите. На този етап е нужна на синьото племе да печелят женските битки, както и Божана-силни са и двете. Преди само Ермина ставаше от жените, сега вече са добре и се вижда срещу червените, че точно те печелят точките и обръщат резултата , особено за номинациите е важно да останат повече сини до сливането. Геви не става-слаба, безлична се оказа. Ермина може да е всякаква в реала, както и  безлична социално в игрите, но пък е най-добрата там може би наравно със Станилия от женския каст.
Снежа гледаше злобно, защото искаше да фиксира и разколебае противника, то си е трик това, а и малко драматизъм (тя все пак е актриса) Божана също ми харесва вече, по-обрана е, чувствителна,  надъхана, раздава се..харесват ми и двете и сините в момента нямаш интерес да ги гонят, но..

# 833
  • sofia
Идолът го оповестиха преди дори да са гласували и според мен е тъпо ... Thinking
Всеки може на момента да си промени гласа , като знае кой е защитен!
Но аз не съм много веща относно формата и само си  говоря.Simple Smile

# 834
Жалко. Трябваше да си запази идола
Този идол трябва да се използва преди да се разбере кой е номиниран ли? Не съм много наясно какви са правилата, но ако е така, то трябва да си сигурен на 100%, че ти ще си номиниран, за да ти свърши работа, иначе го губиш.

# 835
  • София
Не е вярно това, идолът беше обявен след като гласуваха и преди прочитането на гласовете, както се и прави.

# 836
В Сървайвър едно нещо е сигурно и това е, че няма нищо сигурно. 😃

Едис е хитър и наблюдателен. Дори и Чефо да не е споделил за идола на Павел, мисля, че е възможно Дани да се е издал. Той е добродушен, има жива мимика и като нищо се е издал. А това, че преди гласуването спомена, че почти нищо не се знае, не повлия по никакъв начин на гласуването (петимата си бяха решили за кого да гласуват). За толкова кратко време няма как да променят първоначална уговорка, дори и на някой да му е светнала тогава лампичката, че Дани има идол.
Едис си беше опекъл работата много преди това.
Не го харесвам, но засега разсъждава най-правилно, възползва се от грешките на другите и информацията, която има най-добре. Много добър ход да крие от другите, че с Павел са в най-добри отношения и имат уговорка. А Павката е тих, не се набива много на очи и когато говори с някой оставя у събеседника си чувството, че е съгласен с него. Възможно е да е заблудил Чефо, че може да му се довери.

Не знам дали ще дадат разговорите на участниците и договорките. Когато излезе новината, че ще има Сървайвър тази година, масово във фейсбук хората казваха, че искат да е по-добър от предишния сезон, защото не им се гледало как сплетничат в храстите, как се наговарят, лъжат. Освен това искали добри игри. Затова сега имаме такъв сезон. После игрите не се харесаха на никого. Тук, в под-надкаст истинските фенове на Сървайвър искат хубава социална игра. Продуцентите се объркаха кого да слушат. 😁 Дано все пак послушат и нас и да излъчат повече от разговорите на участниците, ако ги имат заснети.

# 837
Много са упреците към Чефо, че може да е казал на Павел за идола на Дани. Но те нямат много варианти, след като са по-малко хора - единственият начин е да се опитат да привлекат някой от старите "воини" към тях и Стефан е преценил, че това може да бъде Павел. Едва ли е най-добрият вариант, може би трябваше да се насочат към Геви, защото тя ще е първата, която ще изгонят от петимата и би трябвало да го знае и съответно да е най-склонна на такава стъпка. Но понеже ще си бъде доста рискован ход, всъщност едва ли някой би се съгласил. Така че новите в синьото племе ми изглеждат обречени, каквото и да правят - единственото спасение е да печелят игри за имунитет.

За разговора между Едис и Благо поне аз си мисля, че не е измислен, защото Благой щеше веднага да каже, че това не е вярно, а той си замълча. Сега каква е играта на Едис да го каже пред всички - поне аз не виждам това да му е полезно, защото просто настрои още повече изгонените срещу Благо, но това какво помага на него...

И на мен Станилия ми харесва все повече - в началото ми изглеждаше тиха и дори безлична, но очевидно е много яка като човек, за физическата форма да не говорим Simple Smile

# 838
Много са упреците към Чефо, че може да е казал на Павел за идола на Дани. Но те нямат много варианти, след като са по-малко хора - единственият начин е да се опитат да привлекат някой от старите "воини" към тях и Стефан е преценил, че това може да бъде Павел. Едва ли е най-добрият вариант, може би трябваше да се насочат към Геви, защото тя ще е първата, която ще изгонят от петимата и би трябвало да го знае и съответно да е най-склонна на такава стъпка. Но понеже ще си бъде доста рискован ход, всъщност едва ли някой би се съгласил. Така че новите в синьото племе ми изглеждат обречени, каквото и да правят - единственото спасение е да печелят игри за имунитет.

С идола, който Дани намери имаха шанс да обърнат вота и да изпратят човек от старото племе. Не им трябваше още един човек, а просто да се обединят, да слушат и да мислят. С малко съобразителност, не Снежана, а Геновева щеше да е номинирана.

# 839
  • София
Тъпо ми е,че развоят на съвета остави усещането за надиграване от страна на оригиналните сини.
Ми не е така.Просто Чефо и Дани са тотал щета.
Събраха се сините и Ермина -Снежа много ме дразни пък,ама хайде без нея все ще сме на съвет-остава Дани.
Започва да се повтаря това име,което неизбежно трябва да каже,че това име няма да е изписано-ама кой е гледал Сървайвър-Едис.
Тук допускам и намеса на продукцията,защото продължавам да твърдя,че при сините  мисъл не тече.
Те не могат да разчетат,че номинирайки Бо и Снежа изпълняват повелята на Благой от една страна,а от друга-си подсигуряват постоянно присъствие на съвет.
Чефо и Дани-думи нямам-в идеална позиция.Бо и Снежа пък изобщо ги нямаше.Ами съберете се поне за един съвет,извикайте Геви,стреляйте по Едис примерно...
За чий им беше да слагат Геви,като старите сами ще си я номинират в даден момент?
Сега не знам,ако червените паднат,и те ли ще имат игра за имунитет?
А този личен имунитет може ли да се предостъпва?
Друго,което забелязвам е,че когато гласуват и не дават вота,показват лицето на номинирания.Снощи често в кадър беше Снежа.

Общи условия

Активация на акаунт