🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 5 (17.03 - 02.04) 🌴

• 48 343
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 840
Разговорът между Едис и Благо кога се е случил? Те показаха кадри,от момента когато се срещнаха те да посочат играчи от двете племена. Но не стана ли ясно чак на играта на следващия ден за какво са избрани? Не помня вече просто. Или Едис имаше предивид,че след смяната Благо му го е казал?
Иначе някой беше писал по-горе че Благо не е отрекъл да се е случил този разговор. Благо още не знае,че Едис им е казал. Той го сподели в лагера пред огъня, а не на съвета.
Аз нямам претенции за стратег,но преди обединението според мен е важно да пазят силните играчи,а не лични мотиви. Следователно Дани и Геви трябва да са първите им избори за изгонване

# 841
  • София
Според мен избраха Геви, защото ако паднат втори път, ще трябва вече някой от тях да е срещу първия и Геви е удобен съперник. Те нея да я махнат, после ще са наравно, става по-лесно.

Чефо и Дани трябавше да подадат ръка на Снежана и Божана, те двете биха били верни съюзници, за разлика от Павката.

А на старите сини не мисля, че им пука, че все ще са на съвет, ако изгоноят по-силните жени, защото имат кого да номинират и ще дойде време за обединение. По-важно им е да се държат заедно петимата, ако успее Мария или Тино да оцелеят и тях ще дръпнат.

# 842
Разговорът между Едис и Благо кога се е случил? Те показаха кадри,от момента когато се срещнаха те да посочат играчи от двете племена. Но не стана ли ясно чак на играта на следващия ден за какво са избрани? Не помня вече просто. Или Едис имаше предивид,че след смяната Благо му го е казал?
........
Разговорът между двамата е бил на срещата, когато избраха кои от племето да отидат в другото.
На тази среща, ние зрителите, също разбрахме за какво е (прочетоха писмо, в което се казваше какво трябва да направят). Единствено не разбрахме веднага кои са избраните да сменят племето си, това го разбрахме на играта.

# 843
  • Sunshine state
В Едис не виждам хитрост, а като някоя дребна клюкарка ходи и създава разни конфликти насам натам. Изобщо не ми харесва и мисля, че наред с Мима му е време да е на пангара. На мен Снежана ми е неприятна - уж над нещата, но хич не е и изпада в истерия след номинация.

# 844
Много са упреците към Чефо, че може да е казал на Павел за идола на Дани. Но те нямат много варианти, след като са по-малко хора - единственият начин е да се опитат да привлекат някой от старите "воини" към тях и Стефан е преценил, че това може да бъде Павел. Едва ли е най-добрият вариант, може би трябваше да се насочат към Геви, защото тя ще е първата, която ще изгонят от петимата и би трябвало да го знае и съответно да е най-склонна на такава стъпка. Но понеже ще си бъде доста рискован ход, всъщност едва ли някой би се съгласил. Така че новите в синьото племе ми изглеждат обречени, каквото и да правят - единственото спасение е да печелят игри за имунитет.
С идола, който Дани намери имаха шанс да обърнат вота и да изпратят човек от старото племе. Не им трябваше още един човек, а просто да се обединят, да слушат и да мислят. С малко съобразителност, не Снежана, а Геновева щеше да е номинирана.
Чефо е мега наивен и така подведе й Дани. Идолът беше единствения шанс на новодошлите да обърнат тренда. Дани, ако довечера загубят е пътник, защото Снежана ще го сгъне на битката.
п.п. Малий Снежана колко злобно гледа противника в дуелите?! Ако с поглед можеше да се убива ,щяха да падат възнак в краката й.Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 845
Според мен също Дани сам се е издал за идола. Доволен и щастлив, изведнъж отива да си почива, докато останалите се бъхтят да преравят гората. Че и другарчето си дръпна, да не би и то да се умори. И никой от двамата не заподозря, че сами се издават. Много слабо изпълнение.

На Дани като му гледам физиономията с вечно отворената уста и като му слушам постройката на изреченията... не ми изглежда много умно момче. Нормално да мисли само на момента, вместо с 1-2 крачки напред.
Не знам защо двамата с Чефо не се съюзиха с Божана и Снежана, след като е абсолютно логично техните домакини да са си групичка и да се подкрепят. И четиримата тук показват слабост.
Да видим в днешната игра кой отбор ще победи. Определено не ми допада компанията, дето се е събрала в отбора на Благо - много комплексарски изпълнения и ниско ниво на разсъждения и тактики за играта. В миналия сезон това беше силно застъпено и правеше играта - игра.

# 846
  • София
Не са излъчили разговора между Благо и Едис. Просто трябва да приемем думите на Едис за чиста монета в случая. Аз му вярвам, защото Благо не отрече на съвета, нито пък и се ядоса. Баси и покер фейса.

fanfanito,
В ИВ се играе след гласуването, ама така е много лесно. В Сървайвър най-важното е адаптивността и стратегическата мисъл, хитростта, гъвкавостта. За това и идол се играе само преди преброяването на гласовете, иначе ще е прекалено лесно и безинтересно. 🙂

avicom,
Личния имунитет не може да се преотстъпва, само идола.
Да, ако червените загубят днес ще ходят те на битка за личен имунитет.

Геви, не ГеНи, Дани!

# 847
Да видим в днешната игра кой отбор ще победи.
Който и да е днешния номиниран, шансовете на Снежана да победи в дуел е доста голям. Аз лично щях доста да се притеснявам да излезна срещу нея. А върне ли се в племето след номинация, изпълнена с желания за реванш,  хубаво ще им разклати лагера на Сините.

# 848
Не е точно така. Ако е срещу жена и се изправи срещу Стамилия има шанс да загуби. Ако пък е срещу мъж,на подобен дуел като елиминационния от миналата седмица, пак няма гаранция че ще спечели.

# 849
Просто като пример - според мен при играта от миналата седмица една Мария е фаворит срещу Снежана. Снежана няма вид на най-спокойния човек, а игрите за елиминация може би винаги ще са по-статични и изискващи основно здрави нерви.

# 850
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Иначе някой беше писал по-горе че Благо не е отрекъл да се е случил този разговор. Благо още не знае,че Едис им е казал. Той го сподели в лагера пред огъня, а не на съвета.
Е как да не знае Благо? Едис го сподели пред огъня в лагера, а после Божана го разказа на съвета.

Надявам се довечера да ни покажат как сините стигнаха до решението за номинация на Снежана. Мрънкам от самото начало, че не ни показват отношенията вътре в племената и за зрителите динамиката между хората остава скрита. Показват някакви незначителни моменти, в които се говорят общи алабализми и които са съвсем, ама съвсем излишни. Като снощи около огъня на червените - "Днес беше една от най-тежките битки и това ни е заслужената награда". WTF, кого го интересуват празните приказки?! В синхроните също не дават играчите да споделят своя прочит на играта, идеи и стратегии. 
Не харесвам много Снежана, но не ми се иска още да си ходи. Очевидно има проблем с отхвърлянето и е доста рязка, но е силна в игрите и има хляб в нея за някакви по-интересни ходове в бъдеще. Ако паднат червените, биха номинирали Мария като наказателен вот, защото е най-слаба от новите в племето, или Тино като силен играч, който би имал по-голям шанс да победи Снежана евентуално. Разбира се, това е чисто хипотетично, защото много зависи от това каква точно ще е е играта за елиминация.
Но в момента не искам да си ходи и Мария, защото тя май е единствената от малката коалиция на червените, която без никакви скрупули ще прерови багажа на чалгарите за идола.

# 851
Да сверя инфото. На възстановката Дани сам намира идола и после Едис пита дали го е намерил, той се прави на разсеян, но само като глас (не е в синхрон на столчето) казва: "Истината е, че ние с Божана го намерихме и го скрихме" и кадър на подсмихваща се Божана. Та вярно ли и е това или някакъв блъф за Едис? Но на мен ми се струва, че думите са за нас зрителите. Така се оказва, че само Снежана не знае за идола Wink

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 17:03 от Cafelate

# 852
Не са излъчили разговора между Благо и Едис. Просто трябва да приемем думите на Едис за чиста монета в случая. Аз му вярвам, защото Благо не отрече на съвета, нито пък и се ядоса. Баси и покер фейса.
Нали?! Nerd
Мен Благо ме кефи най-много от всички, макар да ми беше в черния списък преди старта на предаването.
Много зрял, улегнал и мега спокоен.Само веднъж изпуши в една битка, иначе просто железен.
Харесвам играта му, играе стратегически,  без да влага излишни емоции. Получава му се, без проблем ще стигне обединението. Вярвам, че бързо ще се нагоди към ситуацията в Обединеното племе и ще намери съюзници.
Не разберам критиките срещу него, защо пазел Таня. Ами защо не, та тя му е лоялна и такава ще остане, а и не му е конкуренция.
Играе си човекът играта и въобще не се напряга, или поне не го показва, от хаплливите приказки на двете Горгони. Satisfied

п.п. Светльо не го харесвам още от самото начало и постъпката му беше нелепа. Но и Станилия вече не харесвам. Как му скочи и грозно му се нахвърли?! Малко ми е мъжкарана, като поведение.
Разбирам я, че не иска да е жертвено агне и се дразни на ситуацията, но влезе последна, картите вече бяха раздадени и всеки си е създал коалиция. Силна е, вярвам че ще стигне обединението.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 16:19 от sineva 1

# 853
Нали?! Nerd
Мен Благо ме кефи най-много от всички, макар да ми беше в черния списък преди старта на предаването.
Много зрял, улегнал и мега спокоен.Само веднъж изпуши в една битка, иначе просто железен.
Харесвам играта му, играе стратегически,  без да влага излишни емоции. Получава му се, без проблем ще стигне обединението. Вярвам, че бързо ще се нагоди със ситуацията в Общото племе и ще намери съюзници.
Не разберам критиките срещу него, защо пазел Таня. Ами защо не, та тя му е лоялна и такава ще остане, а и не му е конкуренция.
Играе си човекът играта и въобще не се напряга, или поне не го показва, от хаплливите приказки на двете Горгони. Satisfied

п.п. Светльо не го харесвам още от самото начало и постъпката му беше нелепа. Но и Станилия вече не харесвам. Как му скочи и грозно му се нахвърли?! Малко ми е мъжкарана, като поведение.
Разбирам я, че не иска да е жертвено агне и се дразни на ситуацията, но влезе последна, картите вече бяха раздадени и всеки си е създал коалиция. Силна е, вярвам че ще стигне обединението.
Аз също не харесвам Светльо, но защо всички нападнаха само него, а не забелязаха, че “добрата” и “готината” Станилия първа му се наежи и му скочи. Според мен тя е много хитра и засега добре се преструва, но и нейното истинско лице ще лъсне, ако продължи по-напред в играта. Тихомълком прави интриги, а после си измива ръцете и излиза невинна от ситуацията. Не й е чиста работата и на нея.

# 854
  • София
Той щото Светльо е невинен и кротко мълчащ. А репликата "Тогава не излизай за победа, бе, приятелко" се е причула и на нея не само на нас
И защо? Защото е поздравила за добрата игра.
Когато противника ти победи с добра игра трябва да го заплюеш вместо да го поздравиш ли? Това ли е новият феърплей?

Общи условия

Активация на акаунт