Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нежелана бременност след медицински аборт

 • 1 129
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте, правя запитване за пръв път и не знам дали го пиша на правилното място, затова ме извинете ако не съм направила нещо както му е редът.

Ще обясня накратко: януари месец се оказа че съм бременна, тъкмо правех почивка от противозачатъчни и предполагам тогава се е случило (декември ми беше месец за почивка от хапчетата) и след разговор с мъжа ми решихме да се направи аборт.
Направих аборт на 14ти февруари понеже бях доста болна (грип, температура, кашлица и запушен нос) и лекарите казаха когато съм по-добре ще се направи процедурата. И сега идва лошата част и ви моля не ме съдете или нападайте достатъчно съм зле тези седмици.

Бяха ми предписани след аборта противозачатъчни, но точно тези дни около аборта се нанасяхме в нов апартамент и нов град и стреса ми беше много и забравих да ги пия първите дни, исках да не мисля за това което ми се случва. Когато осъзнах че трябва да ги пия реших да изчакам да ми дойде цикъла и тогава да ги почна за да не стават нарушения ако ги почна по средата. Мина се точно месец след аборта и не ми идва и доктора(чухме се по телефона)  каза да направя тест и аз направих и излезе положителен. Понеделник ще ходя до болницата, да направим кръвен тест и видеозон да видим какво ще покаже, но по-мъчното ми е, че ако се окаже така искам да го махна докато е още много рано. Дали някой е бил в подобна ситуация или пък просто да даде съвет, защото това е много кратък период от време и знам, че е вредно, но нямам избор…
 Чакам понеделник и се спуквам да чета по нета, че теста може да лъже и т.н . Направих и дигитален и той показва  + 1-2 седмици.
 Чувствам се единствената на която може да се случи и много виновно…
Благодаря предварително ако някой отговори!

# 1
 • Мнения: 5 850
Не се самобичувайте! Не сте единствената, аз лично познавам човек с подобна случка. Имало е да става…

Възможно е чхг да не се е изчистил от предишната бременност, за това тестът да е фалшиво позитивен. Кръвният тест ще покаже дали стойностите са високи и е нова бременност.

Надявам се да сте добре и спокойна, защото стресът само вреди в този случай. ❤

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 4 614
Пусни ЧХГ през 48ч да видиш дали се удвоява. Ако се покачва - значи е нова бременност. Ако спада, значи е остатъчно ЧХГ след аборта.
Няма ли наблизо лаборатория, която работи днес?

# 3
 • Мнения: 166
Твърде възможно е да е остатъчно повишено ниво на ЧХГ , както е и възможно след аборт да ти закъснее и да не дойде когато обикновено. Проследяване нивата на хормона ще отговорят на въпроса.

# 4
 • Мнения: 5 850
След аборт, цикъл може да няма 40, дори 50 дни. И има голяма възможност да е останало чхг от предишната бременност, която да дава фалшиво позитивен тест.

Кръвният вече ще покаже истината.

Алина, не обръщайте внимание на язвителните коментари. Вие си знаете какво Ви е и ситуацията не е приятна. Надявам се всичко да е наред и в понеделник вече да се успокоите.

Кукумицинка, този тон е напълно излишен. Жената е наясно с рискове и възможни проблеми. Все пак всеки сам отговаря за здравето си. Не е нужно да избухваш толкова и да навлизаш в предсказания как мъжа й ще я зареже, лекарите ще я повредят и какво ли не.

# 5
 • Мнения: 2 851
Първо абортът е правен точно на 14 февруари.
Второ две седмици след него сте отново бременна.
Трето всички отрицателни коментари са изтрити.
Защо? Ако на някой от двама ви пукаше за нещо нямаше са се стигне до тук отново.

# 6
 • Мнения: 2
Първо абортът е правен точно на 14 февруари.
Второ две седмици след него сте отново бременна.
Трето всички отрицателни коментари са изтрити.
Защо? Ако на някой от двама ви пукаше за нещо нямаше са се стигне до тук отново.


Нова съм и не знам кой трие коментари и как става.
Има неща които не ми ясни и затова уточнявам с дати и давам подробни обяснения, защото така може да ми се даде най-адекватен отговор от хората. Разбирам и че всеки човек когато чете има различен мироглед и може да изпита раздразнение или да не е разбрал какво точно искам да обясня и питам. Сега чета кой какво е написал и мисля, че преувеличавам с предположенията и може да е просто нивото на ЧХГ. Ще знам понеделник със сигурност и тогава ще се направи окончателно заключение. Благодаря на всеки които е отделил време да напише своето мнение!

# 7
 • Мнения: 2 851
Ти не можеш да триеш коментари. Явно някоя от участничките във форума не е била достатъчно подкрепяща.
Тогава се намесва модератор и неподкрепящото мнение отива в боклука.
Не знам кой какво е разбрал, всъщност и на никой не му пука за понеделник. Възможностите са две - 1. не е необичайно хормонът да не е намалял все още  и 2. след аборта пак си бременна.
Това, че ти се съмняваш в 2. в такива скоропостижни срокове е, не знам дай си ти сама определението.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 4 614
Е, чак пък скоропостижен срок!
Това си е един месец (= един цикъл). На някои жени М им идва 50 дни след аборта, на други - след 28. Не е изключена бременност в този срок (14.02. - 14.03), именно затова се препоръчва използване на презервативи след аборт до следващата М.

# 9
 • Мнения: 2 851
Добре, не е скоропостижен срок един месец.
А какъв срок е такъв?

# 10
 • Мнения: 5 621
Според мен се касае за остатъчни нива на хормона след първия аборт. Ако сте забременяла отново след аборт и при такъв стрес и нерви, то е някакъв вид чудо. Не стават така лесно тези работи.
Личният ми съвет е да обръщате повече внимание на себе си, стрес и нерви не са извинение, защото заигравки с това могат да ви струват прескъпо в бъдеще.

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 4 614
Ако сте забременяла отново след аборт и при такъв стрес и нерви, то е някакъв вид чудо. Не стават така лесно тези работи.
Много е индивидуално.
Майка ми забременява в първия месец след раждане. Бебето се ражда юни, тя забременява през юли - мислила си е, че е невъзможно толкова скоро след раждане. А юнското бебе умира още в родилното, така че стрес определено е имало.
Аз забременявам 3 пъти още от първия месец опити.
Много зависи от организма и аз не бих лежала на тази кълка, че не стават така лесно тия работи.

# 12
 • Мнения: 5 621
Мнението ми не е с насока "прави си каквото искаш, не става лесно". А да бъде по-сериозна и внимателна.
Раждането е естествен процес, аборта (медицински), не. Създава стрес в тялото, който не е за подценяване. Затова по-вероятно е да отчита остатъчен хормон теста, отколкото нова бременност. Особено след като е нежелана, се надявам да не е нова бременност. Но авторката трябва да е по-отговорна към тялото си.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 4 614
И аз мисля, че е остатъчно ЧХГ. Но все пак трябва да се провери.

# 14
 • Мнения: 152
А кой изобщо ви препоръча да правите "почивка" от хапчетата? Питам, защото риска от тромбоза се увеличава след прекъсване от 4 седмици или повече и повторно започване на хормоналния препарат, колкото е висок през първата година на употребата му, затова е странно да се правят планирани прекъсвания

Общи условия

Активация на акаунт