Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, пак съм аз. Днес бях на преглед - всичко изглеждаше супер, видяхме сърце, отговаря си на седмицата. Гледа ме с вагинален ехограф и сега видях, че след избърсване имам зацапване. Страшно ми е притеснено, случвало ли се е на някоя? Трябва ли да търся пак доктора?

В 6г.с. след първия ми преглед, беше с вагинален ехограф - изкървих след като се прибрах. На другия ден беше кафеникаво, повече не се е повтаряло. От тогава пия Дуфастон, но изписан от следващия ме лекар.
Според мен всичко ще е наред, почивай тази вечер, стой легнала повече.

Относно мазането - майка ми прави домашни кремове и сега ми е забъркала кокосово масло, какаово масло, шев, глухарче и лавандула. Миналата бременност се мазах само с базови чисти масла - нямам стрии.

# 451
Аз залагам за на мазане със зехтин вечер и сутрин с Bio oil,пък да видим. Миналата бременност бях само със зехтин,дано имам същия късмет и да нямам стрии. Живот и здраве и след самото раждане е много важно да продължим да се мажем.

# 452
  • Замък сред облаците
Майлита, диаспоралът държи матката спокойна, да не контрахира и да не се увеличава отлепянето. Няма общо с кървенето. По всяка вероятност капките са от вече отделила се кръв.

# 453
Майлита, диаспоралът държи матката спокойна, да не контрахира и да не се увеличава отлепянето. Няма общо с кървенето. По всяка вероятност капките са от вече отделила се кръв.
Имаш предвид,че това не е нова отделила се кръв ли? Дали ако пия но шпа ще спомогне някак? И тези малки съсиречета ме притесниха. 😢

# 454
  • Замък сред облаците
Ами, надяваме се да не е нова ❤ но шпа също е против контракции. Единствено прогестерон ще спре кървенето, но питай утре, не сама да си назначаваш.

# 455
Чета ви активно и ми е съвестно, че не мога да се включа със съвет, всичките теми са ми нови-новенички. 🫣

За стрии си поръчах тъкмо на Lierac Phytastic, чисто от доверие към марката, ще споделя мнения след употреба. Тази възможност с натурални масла също изглежда примамлива, стига да има кой да ти забърка вълшебната рецепта Simple Smile

Аз сега съм в шах - имах записан преглед по ЗК зс утре сутрин и току-що от Superdoc ми изпратиха мейл, че часът е анулиран (докторът вероятно не е доволен, че съм пациент с направление 🫢).

Понеже влизам в 13 г.с., нямам време за губене и по метода на изключването, записах час пак зс утре при една много лъчезарна видимо, но и доста млада докторка, което леко ме смущава. На платената си ЖК ще съм чак в 16 г.с. и се чудя дали за нея да не отложа цитонамазката и микробиологията, понеже това ми е притеснителният момент. Последната ми цитонамазка е от преди година и тогава лекувах уреаплазма парвум (която репродуктивния ми док сподели, че би била опасна след 20 г.с., ако е активна).

Смятате ли, че е възможно да изчакам чак до 16 г.с. за тези изследвания, без значителен риск? 🤔

# 456
  • Замък сред облаците
Мен МБ ми правиха към 15гс предния път, мисля че си ок за 16гс. Цитото пропуснах заради раничката тогава….

# 457
Най-накрая днес и аз се записах за ЖК. Точно в 12 г.с. съм. Цитонамазка имам пускана преди 6 месеца и донесох резултата, та сега няма да ми пускат. За МБ нищо не спомена докторката. Другата седмица ще правим БХС и според резултатите ще преценим дали да правя генетичен тест.
Бебето излезе 5 дни напред отговаря на 12.г.с и 5 д. и малко се притесних дали може да е заради висока захар (имам си страх да не развия ГД), утре ще пускам ПКК, урина и КЗ.

# 458
  • Замък сред облаците
Това може да даде отражение в трети триместър, не сега Simple Smile

# 459
Някой знае ли колко пъти по време на бременността се прави БХС и кога?

# 460
  • Замък сред облаците
1 път между 11 и 13+6гс и втори път към 15-19+3гс, ако първият път е имало много висок риск от синдроми.

# 461
Излязоха ми резултатите. Имам ли повод за притеснение? На лекар съм чак в понеделник.

# 462
Според мен са идеални ☺️

Аз след 3 дни мъки, днес най-накрая успях да измътя 😂
Писах на АГ до кога ще го взимам тоя утрогестан, с надеждата да ми каже, че ще го спирам..ама кой.До 16 г.с каза 🫠

# 463
Идвам с хубави новини. Звъннаха ми от Селена, 1те резултати от хорионбиопсията са  супер, потвърдиха и пола - момче. Сега ще правят по-задълбочените и до 2-3 седмици ще ги получим. Бях и на пулмолог - дишането ми се е оправило. Остава ми прегледа в 19ч за отлепянето на плацентата. Силно се надявам и там да ме окуражат. ❤️

# 464
  • Замък сред облаците
Коконът, супер са. Тия дето са малко нагоре и надолу са ок за бременни, тя бременността предизвиква леки отклонения, ама референтните са общи.

Майлита, да не би биопсията да има общо с отлепянето? В крайна сметка взимат проба от плацентата… дано генетично бебчо е ок!

Общи условия

Активация на акаунт