Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 377
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Замък сред облаците
Нормално, увеличава се от естрогените в организма. Досадно е, но не е проблем, даже сигнализира че нещата са ок хормонално.

# 526
АА, а нормално ли е да мени консистенция? Съжалявам за въпроса.

# 527
  • Замък сред облаците
Мда, понякога е по-слузесто и прозрачно, понякога по-матово бяло и гъсто. Стига да бе е сиво, зелено или жълто (много леко жълтеникаво може да е при забърсване ако сте дехидратирани и се оцвети от урината) е ок. Честно казано това с консистенцията не знам на какво се дължи, аз си го обяснявах с повече и по-малко приети течности или примерно с прием на някои храни (някои храни като млечните стимулират слузоотделянето на организма, примерно за това не се препоръчват при кашлица и хрема или разстройство 😅).

# 528
За мен лично е нормално да го има,аз имам също,мисля че отново се дължи на хормоните

# 529
За мен лично е нормално да го има,аз имам също,мисля че отново се дължи на хормоните

Момичета, и при мен го има.

# 530
И при мен също, даже от няколко седмици и лека миризма. Не като при гъбички например, много по-леко и ненатрапчиво, но все пак я има. Цито и микробиология са чисти.

# 531
И при мен също, даже от няколко седмици и лека миризма. Не като при гъбички например, много по-леко и ненатрапчиво, но все пак я има. Цито и микробиология са чисти.

Добре де, на мен не са ми пускали цито и микробиология?!

# 532
Сега на 13ти,когато ще ми започне ЖК ми казаха,че ще ми вземат и на мен до сега не са ми,всеки май процедира различно

# 533
Добро утро, момичета! Нормално ли е иглата на Фракси вече да влиза по - трудно в кожата на корема? От ден на ден започва все по - трудно да влиза

Иначе и аз в сряда ще се записвам за ЖК. МБ са ме взимали в началото на бременността, не знам сега дали пак ще взимат, цитонамазка задължително

# 534
Добро утро, момичета! Нормално ли е иглата на Фракси вече да влиза по - трудно в кожата на корема? От ден на ден започва все по - трудно да влиза

Иначе и аз в сряда ще се записвам за ЖК. МБ са ме взимали в началото на бременността, не знам сега дали пак ще взимат, цитонамазка задължително

За фраксито не мога да изкажа мнение. Относно ЖК, на частно ли се следите или по каса? Или и двете? Аз засега ходя само на частно в Щерев и се чудя нужна ли ми е ЖК по ЗК ако ще продължа там....

# 535
  • Замък сред облаците
Да, с опъването на кожата и постоянното биене понякога по-трудно влиза иглата. Търси се по-меко място Simple Smile

# 536

За фраксито не мога да изкажа мнение. Относно ЖК, на частно ли се следите или по каса? Или и двете? Аз засега ходя само на частно в Щерев и се чудя нужна ли ми е ЖК по ЗК ако ще продължа там....

На частно ще е, в клиниката в която ходя. Дори не съм се замисляла по ЗК. Екипът е страхотен и съм сигурна, че ще съм спокойна в техните ръце🤗

# 537
Момичета, при вас ПКК даде ли някакви отклонения?

При мен излезе pH урина 8.0 при референтни 4.5-8.0, което четох, че може да е от доста неща и много се надявам едно от тях, което да е причината и при мен, да е дехидратация (като цяло не пия много вода, преди бременноста основното количество вода за деня го изпивах сутрин, но сега заради гаденето, съвсем излязох от ритъм), с опцията да го коригирам. Имаше твърдения, че може и от бременността да се качи, но май не до тези стойности чак.

Другото, което се оказа, е че съм А1 (-) кръвна група (още не знаем мъжът ми коя е) и като прочетох за особеностите при отрицателните резус-фактори, се притесних от късмета си.

Пратила съм на АГ изследванията, ще видя и тя какво ще отсъди.

Започвам да се чувствам силно неподготвена за този етап от живота си, хем искам да направя най-доброто, хем се оказва, че по куп теми нямам и елементарна култура. 🫣

# 538
  • Варна
Аз снощи също усещах разни къркорения в дясно, но съм 13+2 и ми е ясно , че няма как да е това. Супер рано е независимо дали първа или втора Б ни е.
Обаче този път при мен вече става нещо по-различно. Втора Б ми е и от няколко дни взе да ми личи… А снощи сефте обух дънки за бременни иииии направо се оформи корема и си ми пролича и хората около мен потвърдиха. Гледам си корема и сега и да ви кажа такъв корем предния път имах чак към края на 5-ти месец, да не казвам 6-ти.

# 539
Аз снощи също усещах разни къркорения в дясно, но съм 13+2 и ми е ясно , че няма как да е това. Супер рано е независимо дали първа или втора Б ни е.
Обаче този път при мен вече става нещо по-различно. Втора Б ми е и от няколко дни взе да ми личи… А снощи сефте обух дънки за бременни иииии направо се оформи корема и си ми пролича и хората около мен потвърдиха. Гледам си корема и сега и да ви кажа такъв корем предния път имах чак към края на 5-ти месец, да не казвам 6-ти.

Да видиш моя! А съм 11+4. С дънки за бременни съм от две седмици

Общи условия

Активация на акаунт