Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 352
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
При моята ЖК си нося само кръв и урина директно при АГ-ми, тя вече оттам ги праща в лаборатория. Предполагам са стандартните, които се правят - не се шашкай излишно и без причина. При мен в урината имаше глюкоза +\- и ме пратиха за натоварване с глюкоза, бях си изкарала акъла, но в крайна сметка всичко се оказа наред Слава Богу.
Така, че бъди спокойна и не се напрягай излишно

# 571
Добро утро, момичета! От сряда започвам ЖК. Преди малко ми изпратиха какви изследвания трябва да си направя утре и съм лееко притеснена, защото съм сигурна, че все нещо ще е не както трябва. Някоя от вас правила ли е вече всичко това?

Аз ги правих, няма за какво да се притесняваш. Това са рутинни изследвания, всичко ще бъде наред 😊

# 572
Ох, знаете ли, извинявам се, че прескачам от тема на тема, но някой друг с проблеми в тоалетната?
Значи аз цял живот от както се помня .. ходя до 4 пъти на ден по нужда, а сега с 300 зора само сутрин.. с какво ли не опитах в началото, по-добре е, но имам все още проблем.. прибягвам понякога до мелилакс, защото имам чувството, че ще се гръмна. Чета за храни богати на фибри, повече течности, ами старая се, но резултат липсва …

Добро утро. И аз съм така. Пиши ако намериш нещо, което да помогне.

Ами поръчах чая Блевит, започнах да го пия сутрин и вечер .. да видим

# 573
Добро утро, момичета! От сряда започвам ЖК. Преди малко ми изпратиха какви изследвания трябва да си направя утре и съм лееко притеснена, защото съм сигурна, че все нещо ще е не както трябва. Някоя от вас правила ли е вече всичко това?

Аз ги правих, няма за какво да се притесняваш. Това са рутинни изследвания, всичко ще бъде наред 😊

Добро утро 🌷 ПКК, урина и кръвна група правих веднъж, сега ми предстоят кажи речи същите изследвания като на Паола и аз се притеснявам общо взето.

Момичета, някоя от вас има ли идея какво ще рече "умерено количество левкоцити" във влагалищен секрет ? Няма изолирани бактерии или гъбички, нормална микрофлора, с две думи всичко е нормално. По принцип знам, че левкоцитите индикират възпаление, обаче няма открито такова и се чудя защо тогава ги има 😒

# 574
Това са си стандартните изследвания, които се правят при записване за ЖК.
При мен всичко беше наред с изключение на бактериите в урината.
Днес излезе и резултата от стерилната и пише "   Несигнификантно к-во батктерии < 10^3 KOE /cfu/   " Доколкото разбирам това означава, че няма значително количество бактерии и няма да се налага лечение, но ще видя утре АГ какво ще каже.

# 575
  • Замък сред облаците
Изследванията за хив, сифилис (васерман), хепатит важат 6 месеца, да не вземете да ги пуснете повече от 6 месеца преди термин. С оглед на потенциално преносване типично за 1ва бременност, най-рано 16 седмица ги правете.

# 576
  • Варна
На мен целия пакет ми ги пуснаха точно м 10гс. с генетичния тест.
Предния път ми ги пуснаха в 13гс и определено накрая не съм пускала нови за ХИВ, Сифилис и тн.

# 577
На мен миналата седмица (13+5) ми пусна всички изследвания , кръвна група, пълна кръвна, Васерман, урина. И лекарят ме записа вече на ЖК. Искам да ви попитам имате ли болка в кръста, има моменти , в които не мога да стана, ужасно ме боли и някой път болката слиза чак до бедрото. Будя се през нощта от болка..

# 578

Току що излезли. Какво мислите?

# 579
Здравейте Дами,
утре ми  предстои преглед при аг (9г.с.) ще видим дали расте малкото вързопче,
поръчах си и тази възглавничка, (АА я беше препоръчала) https://detetovteb.com/vazglavnitsi-za-karmene-i-bremennost/u-ob … ni-u-obrazna-siva

Имам и час за женска консултация- нямам представа какво да питам (1ва бременост), от към изследвания,почти вече всичко съм пускала.Ако може някой да ми изкара един примерен списък за въпроси Flushed

# 580

Привет,  аз ги правих същите

# 581
Миналата бременност ВАсерман, ХИв, СИфилис, всичко ми го пуснаха в 12 г.с. Не са ми правили нови до раждането, а си преносих стабилно Grinning Grinning Grinning
Днес съм на първа женска консултация и да ви кажа малко се притеснявам. ЩЕ ми взимат бикробиология и цитонамазка. От тях се притеснявам всъщност, въпреки, че не съм имала кървене от 6 месеца. Предния път ми взеха чак в 7-ми месец и сега направо съм изпаднала в паника. Кажете, че няма от какво да се притеснявам, че малко да ми мине Grinning

# 582
  • Замък сред облаците
На мен целия пакет ми ги пуснаха точно м 10гс. с генетичния тест.
Предния път ми ги пуснаха в 13гс и определено накрая не съм пускала нови за ХИВ, Сифилис и тн.

Предполагам зависи колко са стриктни в болницата и следящия лекар (ако е същия който те изражда). Аз бях питала АГ в 12гс и изрично ми обясни за давността и да пускам най-рано в 4 месец, реално в 7 ги изследвах.

# 583
Момичета, с предната бременност за запек много ми помагаше сладко от рози, препоръчвала съм го след това и на приятелки и всички са доволни.
Пълният пакет изследвания от ЖК и преди и сега ми ги пуснаха при първоначалната регистрация, не са ме карали да ги повтарям, надявам се и сега да е така.

# 584

Аз вече си ги правих, те са първите изследвания. При мен само при урината излезе че имам бактерии, повторих със стерилна урина и се оказа че нямам. Било е замърсена проба. Най добре е урината да я носиш от вкъщи след измиване с вода и сапун /душ/, без да допираш директно пишкаш в стерилен  контейнер от аптеката. Пробата се дава до 2ч. Забелязх че при първото ми дване, чашката която ми дадоха на място си седят подредени една в друга и явно не са стерилни. Така е при всички, трябва да се види дали всичко е ок с теб, така че не се притеснявай за резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт