Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Аз лично като се обадих за час, те по ПРМ ми изчислиха кога да отида.При теб не е ли така?

При мен доцента, който ме преглежда по принцип е сметнал, че в понеделник няма да е рано, но тези втори мнения ме объркват. Ако кажат, че е рано в крайна сметка ще запиша друг ден час, няма как иначе

# 211
Момичета, от няколко дни ме боли лявата половина на д*упето. Болката ми се струва сякаш мускулно, или като схващане. Не знам как точно да го обясня. Не е постоянна, но при определени пози и движения. Възможно ли е да се подготвят мускули/стави/кости толкова рано?

# 212
  • Замък сред облаците
Натиск върху седалищния нерв. Ще мине към 4 месец.

# 213
АА, ти си енциклопедия ❤️

# 214
  • Замък сред облаците
А, не, просто и аз ги имах. Ужаснаааа досада.

# 215
Здравейте, дами, включвам се и аз!
По МЦ съм 13г.с., но бебчо се води 11 г.с. Заради късна овулация. Термин 1 Октомври. При мен вече 5 седмици постоянно ми се вие свят и нищо не помага и 80% от времето прекарвам в лежане. Някакви съвети? Също бих искала да ви попитам какво мислите за вземане на цитонамазка в 4 месец? Да или не?

Прилича ми на анемия. Поискайте от ЛЛ или от АГ по ЖК  където сте да ви пусне изследвания за анемия.
Иначе мисля на всички се пуска цитонамазка. Не е приятно но те са доста внимателни в този период .Успех

# 216
На мен попринцип октомври м.г преди лапарото ми взимаха цито, а на мен винаги ми е било адски некомфортно и много се стягам.И сега при регистрирането за ЖК, АГ се отказа да ме мъчи и вика като родиш ще вземем-И аз:Най-добре! 😂 Това винаги ми е било най-омразното при прегледите.Добре, че е веднъж годишно 😃
Иначе с МБ няма проблем, ама цитото ... 😫

# 217
На мен предната бременност не бих казала, че ми тежеше корема, но не можеш да се изправя, защото много ми опъваше и веднага получавах контракции. Бих се замислила и аз за такъв колан да пробвам и този път, ако съм по същия начин.
Някой пие ли Алеракт? Честно казано предния път и това не съм приемала, а сега ми го изписаха и го пия.

На мен ми го изписаха от 6г.с и до сега продължавам да си приемам по 1 на ден.

# 218
На мен АГ ми каза, че той не правил цитонамазка на бременни, тъй като има вероятност малко да прокървят и оттам ще дойдат притеснения от зацапването.

# 219
На мен АГ ми каза, че той не правил цитонамазка на бременни, тъй като има вероятност малко да прокървят и оттам ще дойдат притеснения от зацапването.
В 11г.с ми взеха проба за цито намазка, но аз си имам раничка от много време и док.ме предупреди, че лекото зацапване при мен ще е неизбежно. Не за друго, а заради тъпата раничка, която при цито винаги ми кърви... Точно ден и половина имах много, ама много леко зацапване и това беше. Simple Smile

# 220
  • Варна
Мисля, че цитонамазката даже е задължителна при регистрацията за женска консултация. Нищо страшно няма при взимането й в ранна бременност. Аз имам такава месеца на забременяването. Бях на преглед, взе ми цитонамазка и каза тея дни си в овулация действайте. И то взе, че стана, така че сега при мен няма да се наложи нова.
На моя приятелка дъщеря й роди преди дни и се оказа, че никой не й е взимал и в началото, а ситуацията не е розова и накрая Айде секцио и сега ще мислят тая шийка с кървяща рана как ще я оправят след раждането.
Предната бременност пиех някакви добавки и витамини заради шийката и високорисково НРV, а да не говорим че така или иначе заради самото скъсяване на шийката АГ ме проследяваше с ръка отвреме на време за отваряне и дали е твърда. Израждащата заради високо рисковото HPV ми отказа естествено раждане ( и за един куп други причини също).

# 221
  • Замък сред облаците
Раничката не е”рана”, а атипични клетки, които прокървяват от хормоналните флуктуации Simple Smile

Принципно ако имате актуална цитонамазка от последните 6-12 месеца може да не ви взимат.

# 222
Аз затова не се притеснявам, защото моята реално е от преди 5 месеца.Така, че изобщо не я мисля 😁 Тази седмица си взех отпуск, за да се наспя..Е няма такова спане момичета, не знам вие как сте 🫠
Сутрин се събуждам, хапвам нещо, пия си витамините и след 20 минути отново си лягам.Доспивам си още поне час-два и после цял ден съм като мърда 😃
Вдругиден не знам как ще изкарам на работа 😂

# 223
  • Варна
АА, това с раната не знам как съм го написала 😂 Звучи странно наистина ама в бързината въобще не съм погледнала какво съм написала накрая. Права си за раничката.
Но аз не бих била спокойна с цитонамазка от преди 5-6месеца, но си имам своите проблеми и за мен 6 месеца е нормалното време за цитонамазка , колпоскопия.
На мен май ми мина времето със спането, но определено още месо не искам да ям.
Снощи бяхме на гости и се отвратих на тоновете месо, което изсипаха на масата 🤪 Пих си разредената с много лед чаша вино и хич никой не се и усети.
Трети ден ми е нещо странно, защото нямам никакви спазми и дискомфорти ниско долу.
Чудя се дали този алеракт може да е помогнал само за седмица прием? Все пак има някакъв магнезии…
Обикновенно имам разни стягания , дискомфорти при ходене , а тези дни все едно нищо !

# 224
Аз затова не се притеснявам, защото моята реално е от преди 5 месеца.Така, че изобщо не я мисля 😁 Тази седмица си взех отпуск, за да се наспя..Е няма такова спане момичета, не знам вие как сте 🫠
Сутрин се събуждам, хапвам нещо, пия си витамините и след 20 минути отново си лягам.Доспивам си още поне час-два и после цял ден съм като мърда 😃
Вдругиден не знам как ще изкарам на работа 😂
Аз съм така почивните дни, нооо адски много се отпускам така и после съм замаяна цял ден. Колкото и да искам да си поспа , по-добре се чувствам на работа да върша нещо 🙂

Общи условия

Активация на акаунт