Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Покупка на електроуреди - със стоков кредит/кредитна карта?

  • 123
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 27
Здравейте,
За ново жилище имам нужда от електроуреди за сума от рода на 3 000 лв. Още тече ремонт и тепърва предстои обзавеждане, така че със сигурност няма как да ги спестя, а искам да се нанеса вече, така че ще трябва да ги закупя на кредит.
Въпросът ми е кой вариант е най-логичен. Да ги закупя с кредитна карта, която вече имам като част от ипотечения ми кредит, или да използвам стоковите кредити в големите вериги. Така и не съм ползвала кредитната карта и не съм сигурна за двата типа ползване - едното е да купя стоката на вноски, които заявявам в магазина и ползвам лихвения процент на картата, който е 18%, другият е да купя стоките и през кол център да искам разсрочено пазаруване срещу такса, която е процент от сумата на стоките. Аз ще смятам проценти, но по-скоро чисто административно кое е най-просто и логично. Стоковите кредити от друга страна са с лихви на 20%,така че вероятно те са по-лош избор така или иначе

# 1
  • Мнения: 23 145
Разгледай промоциите по разните магазини. Много често пускат стоки на разсрочено плащане без оскъпяване, т.е. с 0% лихва. Сравняваш цените с другите магазини и виждаш дали наистина си струва. Повечето ми неща, купени на изплащане, са точно от такива промоции.
Успех!

# 2
  • Мнения: 429
Ако стоковият кредит е с 0% лихва, бих избрала него. Ако не е, и разликата в процента лихва между стоковия и кредитната карта е малка, бих избрала кредитната карта - сигурно имаш някаква програма за кешбек, дори и малък, или нещо от сорта (моята май има безплатна годишна такса за следващата година при оборот от около 7000 лв. през настоящата, нещо такова).

# 3
  • Мнения: 5 850
Ами зависи от условията. Провери и потребителски директно към банката, а не през агентите в технополис или там който магазин ползваш.

Може да е по-изгодно. Виж дали имаш някаква отстъпка от работодател към банката, с която работите. Ако си в голяма фирма може да има такова нещо.

# 4
  • Мнения: 1 221
Големите магазини често предлагат стоков кредит без оскъпяване само и само да си пробутат стоките, особено по-скъпите.
Кредитните карти имат изключително лоши лихви, те има смисъл да се ползват, само когато ще върнеш сумата в гратисният период, преди да почне лихвата. Те и затова ги пробутват насила заедно с ипотеките. Ако не си я искала, то виж си договора дали можеш да я закриеш без такси.

Общи условия

Активация на акаунт