Отговори
# 240
  • Sofia
Аз се появявам за кратко да ви се отчета Mr. Green При нас има развитие, но отрицателно. Вече е и с диагноза АБКМ. Бяхме при доц. Маринова и тя е категорична. Аз по време на прегледа дадох едно- две мнения по въпроса, основно че се съмнявам в диагнозата. Тя чак ми се поскара и каза, че е много опасно да се остави това нелекувано, особено след като е направил вече и ларингитен пристъп - това бил втория етап от признаците за АБКМ. С безлактозното мляко само съм поддтискала симптомите, а не съм лекувала болестта. И се закани да се обади на педиатърката на малкия за за я скастри, че не ни е пратила по- рано на специалист. Та накратко - почвам пак да стимулирам кърма, спазвам и диета - много сериозна. За дохранване - Фризопеп. И да продължа с хомеопатията, която между другото започнах от вчера. Захранването на малкия ще си върви постепенно - сега след 2 седмици почваме със зеленчуково пюре, а после ще прецени доцентката.  Ще сме при нея през 2 месеца, ако всичко е ок, за контроли.

Аквасорс - и аз съм дистрибутор, но се допитвам за ползването на продуктите от жената, която ме заведе и ме записа. За бебето ми препоръчват освен Бифидус и Есенциални масни киселини. Другата седмица мисля да отида за да се въоръжа и с Коластра, която давам на баткото. Ако имате нужда - пишете и ще се организирам.

Денис, стискам палци на малчо да се оправя по- скоро.

Ави, аз кошарката още я ползвам с второто ниво. Мисля като започна Марти да се хваща и изправя, тогава да го местя по надолу Peace

За накрайника на Авент - купих си само мекия накрайник, пасва на шишетата. Пробвах вече да дам да пие бебко, но се дави. Нали е кърмено бебе, не може да свикне с шишетата по принцип, а камо ли с толкова бързо течащо нещо. Но е много практична джаджа и като поотрасне още малко ще го ползваме.

И да се похваля - вече месец и половина ходя редовно на Тае-бо и съм много доволна. Тонизира ме, чувствам се по- стегната и ми действа положително на психиката Mr. Green А и вече доста съм надобряла - в началото не можех крака да си повдигна Grinning

# 241
Здравейте!
Ирини,доколкото си спомням ти беше давала сок от сливи,на коя марка и по колко?
Аз давам сок от 4-5 дена-ябълка,сама го правя.Днес купих няколко сока-на Хипп-моркови,сливи.Но отвътре пише само по 1-2 лъжички за 4 месец,а педиатърката ми каза сока да е общо 40мл за 4 месец.А акто го отворя мога да го съхранявам само 3 дена и доста сок ще иде на вятъра,пък не беше стотинки..Сама засега не ми се прави,още нямаме сокоизстисквачка.Може да пробвам да стържа моркови,но незнам колко сок ще се изцеди,абе играчка си е.Та се чудя за количеството,ти колко сок от сливи даваш?

# 242
весселка, аз давам сок сутрин в 10 и следобед в 16 някъде по около 15 лъжички. На ден отива по около 1/5 от шишето на Хип. Другите сокове определено не са вкусни и повече не смятам да купувам различна марка от Хип.

Сега се сещам да ви питам - само моето човече ли стои седнало вече? Аз си го държа и седнал в скута обикновено...
Ави   Hug Hug Hug
Бон Есперанс, Мерци, Доникая, Зия... никакви ви няма!!! Rolling Eyes

# 243
Здравейте и от нас!
Тези дни от работа не мога да си надигна главата.Успявам само да ви изчета и не ми остава време за коментари.А и на последък Дария започна да се буди през нощта и се свършиха спокойните нощи.До сега си спеше от вечерта до към 7-8 сутринта ,а сега вече трети ден се буди в 2 или 3 и иска да яде.Спомням си ,че някои мами бяха писали за подобни среднощни будения.Премина ли тази фаза при вас?
Vesselka - и на мен педито ми каза за сока дневно количество 40 мл.Аз откакто започнах да и давам пюренца намалих сока.Иначе си го приготвях сама ,не си заслужава да цапаш цяла сокоизстисквачка за това малко количество.Аз и правех 1/2 малка ябълка и един малък морков на ренде и през тройна марля и получавах приблизително 40 мл.
Да ви се похваля -днес ми дойде за втори път след раждането.Първия път беше през Ноември и сега отново.

# 244
Здравейте мамета и бебенца,,,
Филип от 2 дена е в плачлив период. Плаче като го оставя в кошарката, плаче преди и след кърмене, заспива само ако го нося на ръце и се разхождам. Не дава да седна или да го оставя някъде. Много ми е мъчно, а не мога да му помогна...  Cry  Не го боли нищо, здравичък е. Ходихме днес на консултация - вече сме 7200 гр и 67см. Биха ни 2рата ваксина, всичко мина добре..
Ходихме и на голям пазарлък и купих няколко нещица на Филип - по-големи дрешки вече  9 12 месеца, лъжичка и виличка, чесалка за зъбки .  А за себе си най-накрая купих помпата на Авент, до сега карах със спринцовката на Чикко. Края на февруари се връщам на училище и ще ми се наложи да се цедя редовно....   Whistling
За магическата чаша на Авент - какво давате от нея? Не е ли много голяма за тази възраст?  За вода или за сок?
Креватчето ни все още е на високата позиция, но няма страшно, решетката е достатъчно висока за да се обърне детето от кревата. А кошарата ни е там долу в ниското, та Филип няма да остане неприятно изненадан защото е свикнал...  Peace
Целувки ....   bouquet

# 245
Здравейте момичета!
Веси, много съжалявам ! А защо трябва да захранваш толкова рано?  И нали Марти като е на кърма има разтройство?  Стискам палци много бързо да се справите с проблема. Колкото по-рано се вземат мерки, толкова по-бързо ще преодолее алергията. Залагам много и на хомеопатията. Утре ако си свободна и в настроение може да направим пак една разходчица в квартала Simple Smile
Денис, пожелавам ви Арен да преодолее бързо болестта и да не се стига до АБ! Heart Eyes
Валентин, не се притеснявай! Важното е, че вече имате насрочена  дата и всичко ще мине без проблем. По-трудно е след това, защото поне седмице  ги боли  и не могат да се хранят, трудно поемат и течности, и имат нужда от много грижи и внимание, но ти ще се справиш. Heart Eyes
Vergin, добре дошла! Надявам се да ти бъде приятно в нашата компания! Hug
Ирини, от наколко дни давам Бифидус и Рая ака всеки ден, вчера даже 2 пъти  Wink Така че определено има ефект Тя също предпочита да бъде седнала, често я слагам и в столчето за хранене, но за кратко. Много обича да седи там и да ме гледа докато готвя. Какво да се прави,  попива от сега детето Joy
Ави не се включва, явно е много заета Heart Eyes Дано да си много щастлива с любимите ти мъже!

Момичета, спокойна вечер!

# 246
Здравейте,мамчета!
Днес южният парк беше превзет от септемврийският ни отбор.Аз,Ася и Ева,телетъбис,лулова с 2 мами.И да ви кажа нашите бебоци най-красиви Hug
На Арен му правя рейки ,но това съвсем не изключва и стандартната медицина,нито водораслите и т.н.Всички тези неща за мен би следвало да се допълват,не да се борят кое е по-ефективно и да се отричат едно друго.Така,че си пием и сиропа.Беше видимо по-добре,в смисъл спряха сополите,кихането,стана весел и енергичен,но му засвистяха гърдичките и за това повикахме педиатърката да го преслуша.За хрипчетата ни дадоха вентолина.
MariaF чашите само ги обсъждаме,кой каква би си купил и би ползвал.
ирини и Арен във мен седи седнал,в количката си е в едно доста полуизправено положение ,за да гледа,иначе не бих могла да го разхождам без да плаче и в шезлонга си стои доста изправен,но не и напълно седнал,защото доста време прекарва там.
Хаиде хубава вечер

# 247
Mariq F - и ние от време на време се будим нощем, и плачкаме, ама това е защото или е мокър или наакан.

Ирини - и аз от време на време го държа в седнало-изправено положение, защото като е легнал се сърди, а така се оглежда навсякъде и му е много интересно.

Днес и на мен ми дойде за поредния път, но този път е доста обилно.

# 248
Честити месечинки на Николай, Лидия и Мария!
dennis, дано се оправи Арен и не се налага антибиотик!
Vergin, добре дошла!
Desssy, успех утре на изпита!
Плами, дано не е сериозно това с ухото ти!
alexal, нали би трябвало ако изцеждаш 110-120, Минчо да изсуква доста повече. Няма ли как да направиш пробно хранене? Може просто да е и той в ревлив период, че и ние минахме през него, но в по-лек вариант. Какво стана минаха ли вече коликите?
Лека нощ и всички бебчета да спят сладко, сладко!  Hug

# 249
Я да се разпиша и аз . На нас млякото не ни стига вече.Давам й по 16о мл. и като свърши започва един скандал. Не искам да увеличавам количеството и затова от два дни слагам по една мерителна лъжичка каша от елда на Хип , само дето май още повеч се запече. Днес дадох и сокче от ябълка и от пюренцата и соковете се надявам да изчезне констипацията. Захраних я вчера и със зеленчуково - катроф и морков и утре пак ще дам 1-2 лъжички .
На нас и друго чудо ни дойде до главата- малката изкара един лишй на главата. Така и не разбрах от какво . Нямаме животни , не е от храната  Thinking
Излезе когато бяхме в едно кафе. Приспивах я и без да искам ударих с гумата саксията с едно голямо цвете . Може да са паднали от въхчетата му на главичката й , а може и от шапката . Както и да е , намазах я веднъж е мехлемче и изчезна , но и шапката смених .Този път си е направо шах и мат. Какво ли не ни се случи - първо хвана кърлеж , имаше колики , после и венците( другите деца са със спокойни венци , няма подутини , няма толкова лиги) , разболя се , лишей хвана , а сега разбрах , че има вероятност едно дете от групата на каката да е с хепатит  #Crazy  smile3511 .Утре ще й занеса урина за изследване , стискайте палци .
Аз с моите килограми запецнах . Останаха ми 4-5 и не мога да мръдна от тях , уж слабея , а кантарът все на същите стои.
Другата седмица ще ходим и на ортопед и ще дадем секрет от нослето , за да сме сигурни , че няма бактерия.
Мами , вие като правите гимнастиката , успявате ли да долепите крачетата на детенце до леглото в жабешката поза (когато детето лежи по гръб) . Каката нямаше проблем - спеше си разкрачена и с долепени коленца в леглото , с Теди не успявам до край .
Чета за косопада -  newsm17 , слава богу такова нещо не ми се случи .
Някой беше писал че не е добре да се натоварваме с тежки физически упражнения - до кой месец беше това , че забрвих . Моя корем не се е насъбрал още на 100% . Нямам подкожни тлъстини , но мускулите ми са изпъкнали .
Искам и да ви се оплача - много ме боли гърба , някой ако може да даде съвет за обезболяване ще съм му благодарна . Иначе ние сме по цял ден на разходка и се чувстваме страхотно . Вече слагам беба полулегнала за кратко . Много е доволна.
За проходилките - аз съм за и не толкова , защото ще ходи , а за да мога да свърша нещо . То детето няма да проходи , докато не е готово само . Каката я сложих към 5-я месец , защото тогава се изправяше сама и седеше и проходи много по-късно , когато бе готова.Проходилката не оказа никакъв отрицателен ефект , нито ускори прохождането. Лекарката ни каза , че единственият недостатък на проходилките е, че правели бебето мързеливо и някои деца трудно се научавали да седят добре и самостоятелно.
Сега отивам да спя , че едва фиксирам буквите  smile3507 .Лека нощ

# 250
Здравейте момичета  Hug
Мен двете ми слънчица яко са м завъртяли и нямам време да кихна
Алексче намали сериозно броя на изхожданията си до 4-5 от 10-12 но резултати от изследванията ще имаме в понеделник
Нещо сме в ревлив период Много е нервен Даже реших да го пробвам с успокояващо сиропче Рекламира се едно Бейби Кучиоло /май/- 100% натурални съставки Някой чувал ли е нещо А знаете ли подходяща хомеопатия

Мила направо съм потресена Колко ниско могат да паднат някои жени
Денис браво на Арен Дано се оправите бързичко

Веси моите уважения към Маринова но аз малко се обърках с вашата диагноза Нали се бяхте оправили от ниско лактозното мляко което значеше непоносимост към лактозата А сега разбирам че ще се кърмите отново newsm78 Освен това тя как реши че е АБКМ и нас само ни погледна и рече и отсече Никой не се сети да изследва детето за нищо  #2gunfire А с тава ранно захранване направо ме убива Нали именно алергичните деца се захранват максимално късно и много бавно Аз съм в твоето положение и също така проявявам съмнение към диагнозата така че ще се радвам да обменяме опит

Отивам да се къпя че днес 12.01 моето Даренце става на 5 годинки  Laughing Laughing Laughing

# 251
Добро утро! newsm51
Току що преспах Веси, сложих я в люлката до мен. Аз веднага сядам на компа и междувременно си чакам кафенцето. Водата ми още не е готова. Иначе обожавам да ви чета с чаша ароматно 3 в 1.
Да ви разкажа какво ми се случи вчера от много акъл hahaha Тук на квартирата се отопляваме от една стара печка (с дърва) наследство от хазяите. Моят мъж я запали, за да ни е топличко и замина на работа. Аз, улисана покрай грижите за бебока, без да искам я "иатървах" (т.е. беше вече изгаснала). Та реших сама да я паля. Ама кога съм вършила такова нещо? Simple Smile Натъпках я с дърва и хартия, драснах клечката кибрит, но като изгори хартията и огън - тц. И накрая ми хрумна гениалната идея да пръсна вътре малко дезодорант hahaha Огън нямаше, само пушек излизаше. И като пръснах една мощна струя, избухна насреща ми огън. Даже нямах време да се оплаша. Резултата - деколтето ми (бях с отворена блузка) беше цялото черно от саждите, а косата ми отпред поизгоряла. Но запалих печката bowuu hahaha После си вързах една опашка, нахлупих шапката на главата и на бегом до най-близкия фризьор. Така ме е яд за косата. Толкова дълга беше станала, всички ми завиждаха. Сега съм със средна дължина, но поне има вид. Повече печка не се наемама да паля Naughty. Като си помисля какво можеше да се случи... Sick
Сега започвам поред.
Vergin , добре дошла и от мен в нашият септемврийски отбор. Разкажи ни нещо повече за себе си и бебока и се включвай често. Hug
Хера, без теб не може Naughty. Искаме си те тук редовно. HugСлучват се такива работи всеки ден - някой да не те разбере правилно, а ти да си искал да кажеш нещо друго и т.н., не обръщай внимание. Погледни от веселата страна. То си стана голям майтап Laughing Аз силно те  Hug и очаквам с нетърпение постингите ти.
Веси, кураж, миличка. Ще се преборите, ще видиш. Важното е, че проблема е хванат на време. Стискам палци!
Напоследък Василена много ме тормози. Постоянно иска да я разнасям на ръце и не мога да свърша никаква домакинска работа. Едва успявам да сготвя. А определено има крещяща нужда от почистване. Изнемогвам, честно. Държа я в едната си ръка, а с другата се опитвам да пооправя това онова. В кенгуру така и не поиска да стои.
Харесала съм си столче за хранене на Бертони. Страхотно е! С огромна табла , има място и за чашки, на колелца е, три нива на облегалката. Цвета е супер - портокалово оранжево, но струва 120 лв и незнам дали ще ме "огрее".
Усмихнат ден от мен! smile3503

# 252
  • Sofia
Стес, Яни, и аз съм много объркана вече. Тя каза, че не е лактозна непоносимост, а това че му се е сгъстило акото не значело, че има подобрение, а това било поддтискане на симптомите.  И че ларингитния пристъп ясно сочел към АБКМ, също и къркоренето на червата. Освен това каза, че дори да има лактозна непоносимост, ако спазвам диетата ще намаля лактозните нива и така ще помогна на детето си да го преодолее, а не с това изкуствено мляко.
Но честно казано съм като ошашавена и незнам какво да правя вече. А това мляко Фризопеп е отвратително, меко казано. Горчи ужасно, Марти не иска дори да близне от него. За захранването - каза че при него е в начален стадии и може много бързо да го преодолее. А и е от такъв вид, че се налага да вкараме допълнителни продукти към млекото му, за да си набави витамини. Ще ходим и на пробно хранене, което незнам какво точно е.

Яни, а ти с какво храниш детенце сега?

Стес, ще се обадя  Peace

И аз слагам от време на време Марти полулегнал в количката. А в къщи редовно го държа седнал в мен. Но за кратко.

Казо, за буденето нощем не се плаши. Децата са на периоди и дано будният му период не продължи дълго.

Хайде майчета успешен ден, аз отивам да пия чай че ме наболява гърлото пак и да се готвя за излизане. Не са за изпускане тези хубави дни  bouquet

# 253
  • София
Здравейте момичета!
Да се отчетем и ние. Вчера бяхме на консултация и сме 6300 и 65см. Последвия месец е наддал само 300гр. Не знам дали това е обезпокоително. Иначе яде нормално - по 120-150 гр АМ. На обяд му давам плодово пюре - ябълки, круши, праскови. Бананът не му харесва и го плюе. Опитах и със зеленчуци, но категорично отказва. Към 16 часа пием сокче. А вечер давам оризова каша, но само 1-2 лъжички. И резултатът е само 300гр. Не знам дали да се тревожа.
Имам един въпрос. Вие с кой номер биберони сте?
Иначе и ние сме още на горното ниво на леглото. Стои седнал, често го слагам и в бънджито.

Пожелавам на всички болнички скорошно оздравяване.
Yany да ти е живо и здраво детенце.
Викат ме. Чао засега

# 254
ДоБрО, уТрО!!!  bouquet

Честити 5 месеца на Михаил на мама Сладурче. Да е здрав, много засмян и щастлив!Честити 4 месеца на:Мартин на мама Vesito;
Габриелка на Ася;Александър на teletabis; Марти на Русалка! Да са ви здравички , много послушни и засмяни деца!!!
  Gift newsm67 nbirthday  Gift newsm67 nbirthday  Gift newsm67 nbirthday  Gift newsm67 nbirthday

Сега искам да се извиня на Херка, че не съм я разбрала правилно. Аз много си я обичкам, а също и нейното Славенце и силно ги Hug Hug. Хера търсих ви в скайпа, но ти беше изключен. Още веднъж извинявай, никога не искам да се караме за глупости, просто не съм те разбрала правилно... Ще почерпя с маврудец...специално за теб. Wine Glass Joy Hug

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 10:08 от Кузманка

Общи условия

Активация на акаунт