Отговори
# 255
Здравейте мами,
Днес Алекс става на 4 месеца и ви черпя виртуално по този повод с това -
Кузманка благодаря за честитката, да ти се връща всичко хубаво!
Дас ние сме на биберон с 2 дупки на Авент за мляко и с 1 дупка за водичка. Стана ми любопитно за това бънджи- да не би вече да слагате малчо да си подскача. Това бънджи което е за рамката на вратата ли е? Мислех и аз да му взимам, но реших че е рано, затова ще ми е интересно да кажеш как го използвате.

Аз съм малко изнервена, защото Алекс е явно в ревлив период и докато е буден мънка нон-стоп. Мрънка докато си играе с играчките, мрънка докато го гушкам, докато го люлея...направо ужас! Иначе си хапва и спинка добре. Наддава сръвнително по-бавно от предишните 3 месеца- около 200-300 гр. на седмица, но това се оказа нормално.

Днес с баща му ще му правим парти пак: на всяка месечинка го правим и го снимаме с тортичка и свещичка. Баба му ни се смее че къде щял да му излезе края със тези рожденни дни всеки месец Simple Smile но мноого се забавляваме. Татко му се е запалил да готви напоследък и очаквам довечера пак някой от специалитетите му. Купил си е едни книги "Low holesterol" и разни там здравословни и е голям майтап, защото никога не е готвил.

хайде до скоро, хубав ден

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 10:48 от teletabis2

# 256
Честито на празнуващите бебенца днес:) Живи и здрави да са ви мили мами! Ама много плодотворен ден бил 12.09:)
Честит РД и на Дари здравичка, умничка и все такава хубавица да ви расте:)

Денис, дано ви оправи Вентолина, знам че е доста ефикасен и дано не стигате до антибиотици.

Vesito, Yany, от наблюдения знам, че като се тръгне с тези алергиии е само ходене по мъките, без ясни диагнози. Дано при вас нещата да се наредят възможно най-добре и по-скоро!

Алексал, ей това са меките накрайници, който се мият много трудно, но пък са наистина много добри за бебенца: http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeeding_non_spill_accessories.php , съвместими са както с това: http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeeding_magic_cup.php , така и с шишетата-биберони. А вече като поотраснат и си пият по спокойно без да се давят тези: http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeeding_magic_sportster.php Дано сега по ясно съм обяснила:)

Хера, ама къде хукна, че като гледам си си септемврийка та дрънкаш:)

Марианка:) ха честита ти прическа:) Надявам се другия път като решиш да я сменяш да имаш по-приятна причина:) И дезодорантите само по предназначение, нали?!:)

Ви, Алексал, Ирини, тихо, че и без друго с този си ник само провокирам съдбата! Ама нали не си мислите, че всичко ми е в розовооо... охоо колко щуротии са ми минали, минават и ще ми минат през тиквата... страдам, страдам... но все си казвам здраве да е, другото ще го оправим...

Така и така съм се превърнала в местния шут Simple Smile та да ви разкажа: Ивайло се е разкашлял нещо и му давам боров мед, който е с гъстота на сироп и го пие с кеф, кажа ли обаче, че е мед и става страшно. И днеска ми вика: "Мамо, икам соп, стото касам"!
А пък малкото три дни ми прави следния номер. Мрънка, гърчи се, явно го наболява коремче. Аз го гушна, а той такива ги дриска под налягане, че чак ръката ми вибрира под дупето му, посранко Simple Smile

хайде хубав ден сега:)

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 11:37 от Щастливка

# 257
Здравейте момичета,
Ирини благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
Lillka аз давам с лъжичка като бебо е легнал и така му го изсипвам.
И ние по цял следобед сме навън и не остава време да пиша но ви чета редовно. В Сряда бяхме на консултция - 6500гр.(+800гр.) и 63см(+3см.), имаме начална форма на рахит и ни увеличиха капките от 2 на 4, казаха 5 дни и аз да пия по 5 капки. Освен това ни изписаха за 10 дни по 1 таблетка Калциифсфорце(калции с витамин С), на ваксината не плака, само пропищя и веднага млъкна на мама мъжлето, сега е малко червено на мястото на убождането и слагаме компреси от реванол разреден 1:1 с вода. Ходихме да му видят черния дроб на ехограф, защото педито имаше някакви съмнения но се оказа че всичко е наред, и не са ми обяснявали повече за да не ме плашат, важното че малкия е добре.
Нашето легло е с 1 една степен и после става на легло за юноша така че още далго ще сме в този му вид – с решетките.
Чашка скоро няма да ни трябва но като започнем да пием вода сигурно ще взема на Авент защото съм много доволна от продуктите им.
Всички болни бебчета и мамчета да оздравявате бързичко. Praynig Hug
Валентин дано всичко с Нели мине добре и имаш поводи за хвалене. Praynig
Тук всички мами от квартала са кърмили малко и са за ранното захранване, и то не защото така са решили а просто следват инструкциите на лекарите. На 6 месеца вече са минали пюретата и са на млечна кухня  #Crazy . Всеки сам си решава, да са живи и здрави. Това ме убеждава че повечето лекари не обновяват знанията си и се радвам че тук има хора които се интересуват, четат и превеждат и ни предоставят актуална информация.
Хайде че пак трябва да потегляме, заради рахита ни казаха повече навън да стоим.
Приятни разходки на всички.  bouquet

# 258
Мили момичета,

Изписали сте романи от вчера! Само два реда да ви кажа, че сме вече заедно! Веско и Сашко се сработиха чудесно! Не сме подхващали болната тема още...

Много целувки на всички! Не мога да ви изчета.   bouquet

# 259
  • Варна
Здравейте
Ех станахме вече на 4 месеца
  заповядайте  smile3510
Честити месечинки на всички други сладуриМарти много го дразнят венците и като си сложа пръста върху венеца и го масажирам се успокоява.Ама вие сериозно сте започнали да захранвате. Аз ще изчакам до вторник - тогава сме на консултация и ще говоря с педито.
Vesito, Yany надявам се да се оправите и бебчетата да не се мъчат с тези гадни млека.
Марианка ама къде ти е ума, с дезодорант  newsm78 newsm78. Добре че пак леко си се отървала, а можеше да ти избухне и в ръцете. Внимавай  Simple Smile
mamaKapi  и мен гърбът ме боли и само с масажче ми минава ,но няма кой .
Айде чао от мен,че ще поизлезем малко да си купим тортичка.

# 260
  • Sofia
Леле, аз забравих че детето ми става на 4 месеца днес Shocked

Благодаря за поздравленията  и дано пожеланията да се сбъднат Peace

# 261
Момичета защо не давате с лъжичка вигантола. аз отначало му давам на марти вигантола с кърма в лъжичка и имам чувството, че така лесно свикна с лъжичката и сега само като ме види с лъжичка си отваря човчицата да лапне това, което му давам - пюре, дуфалак, вигантол.
днес му завах пюре от сливи и много му хареса и се разплака като му свърши дозата.

марианка, на мен с дезодорант и запалка ми бяха казали да трепя паяци и комари, но иначе идеята ти за разпалване е добра, ама следващия път гледай да не се стига до там.

на консултацията се оказа, че сме 6400 (плюс 650гр) и 67см(плюс3см) и лекарката каза с половин уста, че е добре. а като гледам и вашите бебоци са със същите темпове.

За чашите - аз също мисля да взема на авент накрайника, но мисля че още има време

Лъжички - някой ползва ли тези, които си променят цвета ако е горещо и доволни ли сте. аз имам една на авент обикновена, но искам да купя от тези с дългата дръжка, но се колебая дали да са термочувствителни или обикновени. харесала съм на нук и на нуби по две в опаковка, за да давам едната на бебчо да си мисли че яде сам.

Поздрави

# 262
Хей,здравейте и от нас!Днес имам страхотно настроение,въпреки че и ние сме в ревлив период от около 3 седмици и вече не му виждам края!
Ама,защо не се обаждате,че ходите в Южния парк,не че вчера бях свободна(бяхме на консултация и после на гости),но много ми се искаше да се видим отново!
За кърмата-ами аз от доста време забелязвам,че ми намалява,пих чайове,изцеждах,давах да суче през 1-2 и нищо Sad,все по-малко и по-малко е,днес сутринта в 9 едвам изцедих 40 мл,а разбрах,че намалява по това,че Мишето стана много нервен и след хранене,пищеше и просто искаше още,и аз си мислех,че той си взима,колкото му е достатъчно,но не е така,чувствам се доста зле от факта,защото аз искам да си го кърмя,нито съм го захранвала,нито съм му давала от шише,но не всичко зависи от мен SadКупих Аптамил и му дадох малко след като го накърмих и детето се успокои и заспа на шишето,това не го е правил от 2 месеца сигурно CrazyЗа съжаление с педито сме от два различни свята за захранването и аз въобще не я слушам,ще я сменя в най-скоро време!Вчера ми каза,да дам каша с глутен Shocked Shocked Shocked #Crazyняма какво да коментирам повече за нея,въпреки че е добър диагностик ще се откажа от услугите й!Добре,че е форума и интернет Hug
Lilisha,аз имам лъжичка на Nuby термочувствителна,доволна съм,дръжката е дълга и на мен ми е удобна,променя си цвета от темперетурата!
PeaceМисля,че ще ти хареса...

Ирини,ние също обичаме да седим ,но не го държа много,иначе той сам се набира и иска да е седнал Peace
Щастливке,благодаря за обяснението,сега разбрах!Естествено,че живота ти не е само розов,но е много приятно колко позитивно си настроена!Казах всичко само с много добри чувства,нали към теб си имам слабост от преживяното заедно Hug
Телетабис,и ние мрънкаме така,дано отмине,че е направо ужас CrazyТова с рождените дни е страхотно,ние също го правим всеки месец и си хапваме по една мини тортичка,много е вълнуващо! Grinning
Тонита,би трябвало да суче повече,но то нищо не излиза от гърдите Sad ми и той се ядосва!
Марианка,ама какви са тези работи дето ги правиш,внимавай,може нещо по-опасно да се случи Wink
Дас,аз давам  още от единичка биберон,защото с другия много се полива и цялата му гушка е мокра после!

Извинявам се,че стана дълго....

# 263
Цитат
Аз се появявам за кратко да ви се отчета Mr. Green При нас има развитие, но отрицателно. Вече е и с диагноза АБКМ. Бяхме при доц. Маринова и тя е категорична. Аз по време на прегледа дадох едно- две мнения по въпроса, основно че се съмнявам в диагнозата. Тя чак ми се поскара и каза, че е много опасно да се остави това нелекувано, особено след като е направил вече и ларингитен пристъп - това бил втория етап от признаците за АБКМ. С безлактозното мляко само съм поддтискала симптомите, а не съм лекувала болестта. И се закани да се обади на педиатърката на малкия за за я скастри, че не ни е пратила по- рано на специалист. Та накратко - почвам пак да стимулирам кърма,

Веси това че се връщате на кърма ми се струва мнооого добре и вероятно ще си израстете проблема-стискм палци!

Привет на всички от нас с Ваньо! Утре правим 4 месеса и още се двуомя с какво да захранвам Thinking Тиква или банан или ябълка или оризова каша-направо си е не двуомемие а.......... Laughing а и моркова е в класацията Joy

тези лъжички за които пишете са многон интересниЧ Ще  потърсим такава.
ПРИ МЕН КЪРМАТА МНОГО СЕ Е УВЕЛИЧИЛА дори без до сега да изцеждам.
Все повече иска да е седнал но го прикрепям още.
отиваме да спим

# 264
Марианка:) ха честита ти прическа:) Надявам се другия път като решиш да я сменяш да имаш по-приятна причина:) И дезодорантите само по предназначение, нали?!:)
Joy Joy hahaha
Весито, дано са ви поставили точната диагноза и малкия се оправи
Денис дано ви се размине антибиотика и скоро Арен да е напълно здрав
Ирини педито ми каза че мога да го слагам полуседнал и да вдигам количката на средно ниво, но вие сте по-големи така че сигурно може и седнал, но подпрян на теб или възглавница.
Момичета давате ли Зимафлуор, и ако да по колко и кога. Една майка и в аптеката ми казаха че се давал по 4 капки от втория месец, а педито каза от 6-тия. А тези които кърмят пиете ли?
mamaKapi и аз не успявам напълно а долепя коленцата до постелката но не мисля че е проблем, когато ортопедът ни показваше упражнението и той не ги долепи до леглото но не каза че имаме проблем.

# 265
  • София - Бургас
Здравейте и от нас с Кари! Hug

Да ви се похваля с една приятна новина.Преди време пуснах снимки на Карина по електронната поща на списание Мама.Не след дълго време получих обратен мейл, че сме спечелили награда и ще публикуват Кари в списанието.Много се зарадвах и с нетърпение очаквах новият брой на списанието.И така, купих го.Каринка е публикувана........Междудругото наградата не е преценена според мен добре.Тя е адаптирано мляко Новалак АД.По - добре да беше някаква играчка например или нещо по - подходящо, тъй - като ние сме на Аптамил, а мляко нали не се сменя.......При това е за бебета с диария, много неподходящо при нашите запичащи се бебенца......Както и да е.Това ще остане един приятен спомен.Все пак много се гордея и надявам се Карина да има късмет и за напред.Сега отнова съм им пратила снимки, дори и за корица на списанието, и надявам се отново да ни изберат.Еми, това е за сега, изфуках се и ще пиша пак.....

Приятен ден.... Hug

# 266
Ави, много се радвам за вас! Стискам палци за "болната тема"!
Ирини, още не съм намерила време да отида до Клиник, нали доста време не бяхме в София покрай празниците. Но тези дни трябва да го направя. Иначе сме добре, благодаря за вниманието! Hug
Денис, не казвам, че трябва да пренебрегваш традиционната медицина, само питах дали използваш рейки и има ли полза. Бързо оздравяване!
Кажете за зимафлора, аз не давам.
Сигурно пропускам някой, извинете ме! Нали все нямам време, та ви чета отгоре-отгоре... Embarassed

# 267
Продължавам пак.Заспа веднага Grinning но без приспиване не иска.При вас как е?
Относно зимафлуора в Америка не дават но мият венците с ръкавица и после с четка като се появят зъбките.
Да се похвалим -вече шофираме след една година прекъсване, но беб не иска отзад Sick
Цунки че тати си дойде.

# 268
Здравейте мамета   bouquet
Ние днес изкарахме един супер спокоен ден.Кафенце,чайче,музика,спане....една мама беше при нас за масажче и рейки и голям релакс.Така си починах страхотно!
Арен играе и писука с един пресипнал глас.Като развалено славейче.
Ей,Ви...само обяснявам мила.Прочела съм какво си писала с особенно внимание,защото си ми любимка.Много си ви харесвам,макар да не сме се видяли на живо.Но се надявам и това да стане. Heart Eyes   bouquet Полза не мога да преценя има ли,успокоява се определено,но всеки ден ни изниква по някоя друга изненадка.Понякога рейки не помага макар да ни се иска особенно много,защото е трябвало да се мине и през това,за жалост  Sad А може би минаваме нещо сложно в по-лека форма.Наистина не мога да преценя!
Марианка,честита прическа.Ама друг път по-внимателно !
Зимафлуор не давам.Щастливкеееее,супер си с идеята за даването на сироп със спринцовка.Сега се справяме чудесно и пак уважаваме лъжицата!Благодаря много!Дребно нещо пък трябва да се знае.
Алфира За приспиването сме на периоди.Понякога иска да го гушкам докато заспи,а понякога е нервен и иска само да го оставя някъде сам да си заспи н аспокойствие човека.
Калея – тази Карина така съм я харесала.Пускай и снимките,че я очаква кариера в тази насока!
За долепянето на коленцата до послетелката зависи още и от ставните връзки.при някой са по стегнати ,при други по-халтави.Мама капи това може би не е проблем
Ави,бъдете много щастливи през периода в който таткото е тук.Сигурна съм,ще стигнете и до конкретните въпроси и проблеми за решаване.желая ти много сила и голяма любов.А Сашето ще отметне доста голяма работа по пристрастяването на татко си към него. Heart Eyes
Арен пие още от бибата с 1 дупка.
Весито ,дано се изяснят нещата,че най-изнервящото е това лутане между диагнози и правилни решения.Прегръдки от нас!

# 269
  • София
Честити 4 месеца на двамата Мартиновци, на Габриела, Калина и Александър! Честити 5 годинки на кака Дари!

Весито, на твоя Марти пожелавам да се отърве от тая пуста алергия! Как я хванахте, нали уж го кърмеше, откъде се взе това краве мляко?! Чета че понякога бебето може да превъзмогне алергията, особено когато става въпрос за алергията към краве мляко. Дано вие с бебето на Яни сте от тези.

Алфира, и моята хич не иска да заспива сама. Успявам да я приспя само в количката. Ако е лошо времето, както беше днес, излизаме колкото да се успи и обратно в къщи. Оставям я в количката в коридора да спи. Шегуваме се че другите бебета имат детски стаи, а нашето - коридор. Какво ще правя като стане наистина студено, не знам.

Ави, познаха се роднините, викаш ...

Има ли някое бебе запушено слъзно каналче? Имахме стафилококова инфекция и най-накрая я преборихме след четири месеца, обаче очето пак секретира от няколко дни. Може би не са стафилококи вече, но се задържат разни секрети там поради запушено каналче и има гурели. Какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт