Как да го убедя, че няма причина да ме ревнува?

• 8 875
  • 226
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
30 години??? За какво въобще писах досега...
Това са хора от две различни поколения. Както и да си изградят и подредят живота, сблъсъкът на поколенията винаги ще се усеща. Необяснимо е, ако той тушира 30-годишната разлика с инфантилизъм  или тя със зрялост. Нормално е 30 години във възрастта да се усещат и в двете посоки.

# 61
  • Далечният изток
От старите теми на авторката се вижда, че двойката е по-специален случай. Това, което касае днешните й терзания е, че мъжът е евреин и може би, нравите са други. Също, възрастовата граница е голяма и има вероятност той да я убеди ,че след като са осигурени финансово, тя може да си остане в къщи. Смятам и че за това той е несигурен с младата си жена и следи и подозира всеки как я гледа. Прогнозата ми е, че тя ще си остане в къщи, за да има мир. За ревността не съм сигурна, че ще изчезне.
Ами да го е мислила предварително авторката... Той и преди да си го избере за мъж е бил такъв, какъвто е сега. Народа го е казал - кой каквото си надроби, такова ще сърба. Ревнивците се променят единствено към по-лошо.
Ей, много сте интересни с това "да е мислила предварително"... Тоест сгрешил си, ама грешката не подлежи на поправяне. Цял живот я носиш, щото изпитваш вина за това, че не си помислил или не си гледал. А вариант да поправи тази грешка?! Може да го напусне например, живеем в свободен свят все пак. Ще стои и ще търпи каквото и да било, щото вече го е избрала. Бе както го е избрала, така и ще го смени.

# 62
Не знам какво може да е мислила предварително в случаят, според мен тя изобщо не го е познавала, и се е омъжила за нафантазиран образ от главата й. Поне такива изводи си правя от старите й теми.

# 63
Имам позната казва, че мъжете трябва да се пазят от други жени, защото те като изневеряват не са виновни те, а другата страна. Те са невинни, не носят отговорност, че някоя флиртува и той доброволно си сваля гащите. Само другата страна е виновна.
Тази твоя позната не се ли чувства глупаво да има връзка, брак, дете и пр.с такова малоумно (според нея) същество?

Не знам как се чувства, не съм я питала.
Само и  казах, че предпочитам да общувам с пораснали мъже, носещи отговорност за действията. Така и  казах, че всеки си прави съзнателно изборите.
Не ме разбра, продължи да си дудне заучените мантри.

# 64
При такава разлика грешката може да се самопоправи доста бързо.
Проблемът е, че с гореспоменатото събитие ще се случи изпадането в незавидно финансово положение, че и с малко дете.
На мен са ми ужасно странни такива мъже. Смисъл, утре буквално може да те няма, честно ли си толкова недалновиден и егоистичен, че повече да мислиш дали няма да ти кръшне, отколкото ще има ли как да ти изгледа детето?

# 65
Е, аида, ако й кажем да го напусне, пак ще стане някой да каже, че каквато и тема да има в СО, винаги мненията са “напусни го!”

# 66
Към авторката. Кое е най-голямото ти притеснение, ако не успееш да го убедиш? Най-лошият сценарий в главата ти?

# 67
30 години разлика.. че какво се притеснява този дядо.. авторката си пада по дъртаци... ще ме прощавате, но това е прекалено голяма разлика и граничи с някакви патологии..

# 68
Дали си пада по възрастни мъже, или по парите им - няма как да знаем.

# 69
При такава разлика грешката може да се самопоправи доста бързо.
Проблемът е, че с гореспоменатото събитие ще се случи изпадането в незавидно финансово положение, че и с малко дете.
На мен са ми ужасно странни такива мъже. Смисъл, утре буквално може да те няма, честно ли си толкова недалновиден и егоистичен, че повече да мислиш дали няма да ти кръшне, отколкото ще има ли как да ти изгледа детето?

Ако тя е на 30, а той на 60... какво да се страхува, някой трябва да върши работа... Grinning сори, ама не се сдържах да го напиша.

# 70
  • sofia
Е, аида, ако й кажем да го напусне, пак ще стане някой да каже, че каквато и тема да има в СО, винаги мненията са “напусни го!”
Нормално, темите се пускат от хора с проблеми....и това е най-често начина да се решат проблемите, поне за единия във връзката.

# 71
  • в очите на дъщеря ми
Според мен това не е ревност, а осъзнаване на факта, че рано или късно 30 години разлика ще доведат до...мхмхм естествен развой ..

# 72
  • София
Аз съм била в подобна ситуацията. Бях в 20-те си години, той беше доста по-голям. Работех в офис с двама-трима човека, нископлатна и скучна работа. Той изкарваше добри пари и ме убеждаваше, че няма смисъл да си сменям работата и изобщо да работя. .После, че няма смисъл да записвам магистратура..Той ни осигурявал, защо да се занимавам, пък и в офисите или в университета имало много млади момчета, щяла съм да срещна някой и да го оставя.  Това си е желание за контрол и чувство за собственост облечено като грижа към мен. Аз имах желание да се развивам и слава богу, не го послушах. Въпреки че бях малка и доста наивна, вътрешно усещах, че това, което той иска от мен, не е правилно. Случвало се, когато на работа работим по проект и оставаме извънредно в офиса, той да ме чака на паркинга, включително е заспивал, докато ме чака.

Ами те затова налитат на млади - искат да ги хванат неопитни, дирекно да заместят тате, да им отрежат крилцата, да ги вкарат в златната клетка с обещания за финансова сигурност и така да си обезпечат собствените старини. Този и бързо бързо й е направил дете. Само дето старините преминават във вардене на птичката, да не изкочи от клетката, или някой друг да не й отвори вратичката.

# 73
Сиренето е безплатно само в капана...

# 74
Тука не се знае кое е мишлето.

Общи условия

Активация на акаунт