Как да го убедя, че няма причина да ме ревнува?

• 8 876
  • 226
  •   1
Отговори
# 45
Явно има. Както казах, първо той няма доверие в нея. Не я смята за цялостен човек, способен да взима решения.
Ако познаваш някого достатъчно добре, имаш му доверие и да се появи някой флиртаджия, не би трябвало да се притеснява.
Имам позната казва, че мъжете трябва да се пазят от други жени, защото те като изневеряват не са виновни те, а другата страна. Те са невинни, не носят отговорност, че някоя флиртува и той доброволно си сваля гащите. Само другата страна е виновна.

# 46
  • София
Има си патологични ревнивци, явно твоят мъж е такъв. Вероятно, заради това предпочита да не работиш, да не срещаш мъже без негово присъствие. Като е искал никой да не те заглежда да си беше хванал по-грозна жена.

# 47
  • SF
Нормално?! Наистина ли някой смята това поведение за нормално?
Направо да я върже с по-дебел синджир за радиатора..

Ако разумен човек се притеснява от нещо или от някого,  ще вземе мерки, за да не се притеснява.
Много хора споделят, че е нормално да се ревнуват щом се обичат. Повтарят непрекъснато думата "нормално", за да й свикнат.

# 48
Имам позната казва, че мъжете трябва да се пазят от други жени, защото те като изневеряват не са виновни те, а другата страна. Те са невинни, не носят отговорност, че някоя флиртува и той доброволно си сваля гащите. Само другата страна е виновна.
Тази твоя позната не се ли чувства глупаво да има връзка, брак, дете и пр.с такова малоумно (според нея) същество?

# 49
Казва, че проблемът не е в мен, а в колегата. Не ме обвинява и твърди, че ми вярва.
Защо пускаш тогава тема?

# 50
Авторката май изчезна? Не й харесаха коментарите.

Сега въпросът е как да направи баланса, хем да си работи, хем да не секне издръжката от по-възрастния й мъж. Сложно е, когато избираш по джоба.

# 51
  • София
Случва се това при връзки с голяма разлика - момичето иска да живее, да се развива, а мъжът иска да я държи наблизо и удобно, и да пази младата женичка от чужди набези, вероятно щото знае как самият той я е завъртял Wink

Иначе за момента ми се струва, че авторката повече му се взира в реакциите, отколкото той да я натиска. Иска му се да му е вкъщи на сигурно, ама чак да я тормози, май не прибягва. А може да има елемент и на гузен негонен бяга.

# 52
30 години разлика. Колегата сигурно е зяпал това, а не нещо друго.

# 53
Колко им е разликата на авторката и мъжът ѝ?

Ахаааа, ти да видиш!!! Нов прочит на изневярата....!

# 54
  • SF
Преодоляването на една ситуация, не гарантира, че няма и други съпътстващи или повече няма да се появяват нови.
Не вещая лош изход на жената, която ни пита, но понеже въпросът е "Как да го убедя...?" - сложно и трудно за постигане, ако природата му е такава.
Склонни към подозрения, към ревност, вечно несигурните хора, често дори несъзнателно, но може и напълно осъзнато, избират партньори, които се нуждаят от тях, за да си имат "каишка", с която да се подсигуряват - по-млад партньор, партньор с недостатъчен личен доход, партньор от малко населено място, без образование, с ограничен кръг приятели, с недобро или трудно семейство. Това им създава илюзиите, че човекът до тях няма къде да бяга и им помага да продължават напред. Иначе съмненията, дори само идеите, че един ден той/тя със сигурност ще намери нещо по-добро, по-переспективно, могат да бъдат разрушителни.

# 55
  • Сф
Има си патологични ревнивци, явно твоят мъж е такъв. Вероятно, заради това предпочита да не работиш, да не срещаш мъже без негово присъствие. Като е искал никой да не те заглежда да си беше хванал по-грозна жена.
Ха! По- стара най-вече. 😋
Бояна, някои са готови с всякаква, стига да им пусне. А и то може , заради всичко да се заглежда някой. Например
Цитат
😃

# 56
Сериозно ли 30 години разлика? Че той човекът какво се е запритеснил тогава, трябва да черпи, че ще има кой да се погрижи за жена му.

# 57
  • София

Леле Flushed

# 58
Аз съм била в подобна ситуацията. Бях в 20-те си години, той беше доста по-голям. Работех в офис с двама-трима човека, нископлатна и скучна работа. Той изкарваше добри пари и ме убеждаваше, че няма смисъл да си сменям работата и изобщо да работя. .После, че няма смисъл да записвам магистратура..Той ни осигурявал, защо да се занимавам, пък и в офисите или в университета имало много млади момчета, щяла съм да срещна някой и да го оставя.  Това си е желание за контрол и чувство за собственост облечено като грижа към мен. Аз имах желание да се развивам и слава богу, не го послушах. Въпреки че бях малка и доста наивна, вътрешно усещах, че това, което той иска от мен, не е правилно. Случвало се, когато на работа работим по проект и оставаме извънредно в офиса, той да ме чака на паркинга, включително е заспивал, докато ме чака.

# 59
От старите теми на авторката се вижда, че двойката е по-специален случай. Това, което касае днешните й терзания е, че мъжът е евреин и може би, нравите са други. Също, възрастовата граница е голяма и има вероятност той да я убеди ,че след като са осигурени финансово, тя може да си остане в къщи. Смятам и че за това той е несигурен с младата си жена и следи и подозира всеки как я гледа. Прогнозата ми е, че тя ще си остане в къщи, за да има мир. За ревността не съм сигурна, че ще изчезне.
Ами да го е мислила предварително авторката... Той и преди да си го избере за мъж е бил такъв, какъвто е сега. Народа го е казал - кой каквото си надроби, такова ще сърба. Ревнивците се променят единствено към по-лошо.

Общи условия

Активация на акаунт