Как да го убедя, че няма причина да ме ревнува?

• 8 860
  • 226
  •   1
Отговори
# 90
А защо, ходите семейно, на фирмен банкет? Всички ли бяха с половинки?

Не, половинките бяха поканени, но който желае можеше и сам да дойде.

Имам проблем с навигацията в този форум, явно трудно мога да отговоря на няколко коментара в един, затова ще напиша общ отговор за някои от въпросите, които прочетох. Първо трябва да уточня, че противно на представата, която се е изградила у повечето, съпругът ми не е някакъв патологичен ревнивец, който не ми дава да правя нищо без негово одобрение. Не знам защо така решихте. Става въпрос за конкретния случай, който съм описала - не се чувствам добре, когато знам, че той има някакви съмнения. Причината за развода му с бившата му съпруга е била изневяра от нейна страна и знам колко болка му е причинила тя, не искам да му причинявам и стотна от тази болка. Иска ми се да няма и капчица съмнение, защото аз наистина много го обичам.

Коментарите тип "чичко-паричко" и колко възрастова разлика сме имали ми се сториха много грозни, не съм с този мъж за парите му, аз дори не го познавах, когато се влюбих в него.

# 91
И пак да попитам. Какъв е най-лошият сценарий в главата ти, ако не успееш да го убедиш?

# 92
Значи проблем няма, можем да закриваме темата.

Коментарите за голямата ви разлика в годините, може да ти се струват грозни, но пък това най-вероятно е в основата на проблемите ви с ревността. Нормално е 55 годишен мъж да се чувства несигурен във връзка с 25 годишна. С времето, тази несигурност само ще расте, защото нещата не стават по-добре за него.

# 93

Много ясно, че все някой от колегите от офиса ще те харесва, хора сме все пак. Обаче важното е, че ти няма да позволиш да се случи нищо повече, нали? Ти харесваш ли го този? Ама честно кажи. Не да искаш да изневеряваш, а просто да ти допада? Мъжа ти да не е усетил някакви вибрации около вас и да се е подразнил. А просто може да си е кофти ревнивец. Не се оставяй да те ограничава какво да  правиш и къде да ходиш.

П.с. а мъжа ти какво работи? Има ли жени там. 100% някоя го харесва, що не го базикнеш за това.

Разбира се, че дори и да се окаже прав и този колега наистина да ме харесва, няма да стане нищо. Не съм давала повод за задни мисли на никого.

Преди да се омъжа за съпруга ми, той беше шеф на фирмата, в която работех. Възможно е някой да го харесва, но аз нямам съмнения в него. Той е много добър и принципен човек, това е от нещата, които най-много харесвам в него.

Най-лошият сценарий е, че му причинявам болка.

# 94
Щом веднъж са му изневерили, цял живот ще те мисли. Няма как да го убедиш, да не те ревнува.

# 95
Скрит текст:

Много ясно, че все някой от колегите от офиса ще те харесва, хора сме все пак. Обаче важното е, че ти няма да позволиш да се случи нищо повече, нали? Ти харесваш ли го този? Ама честно кажи. Не да искаш да изневеряваш, а просто да ти допада? Мъжа ти да не е усетил някакви вибрации около вас и да се е подразнил. А просто може да си е кофти ревнивец. Не се оставяй да те ограничава какво да  правиш и къде да ходиш.

П.с. а мъжа ти какво работи? Има ли жени там. 100% някоя го харесва, що не го базикнеш за това.

Разбира се, че дори и да се окаже прав и този колега наистина да ме харесва, няма да стане нищо. Не съм давала повод за задни мисли на никого.

Преди да се омъжа за съпруга ми, той беше шеф на фирмата, в която работех. Възможно е някой да го харесва, но аз нямам съмнения в него. Той е много добър и принципен човек, това е от нещата, които най-много харесвам в него.

Най-лошият сценарий е, че му причинявам болка.
Загуби ме с последното изречение. Слез на земята, други си мисля, че трябва да са ти страховете и приоритетите. На твоите години и с малко дете.

# 96
Нали никога не се беше женил преди теб? Сега пък му изневерили и нова сюжетна линия.

# 97
Щом веднъж са му изневери, цял живот ще те мисли. Няма как да го убедиш, да не те ревнува.

За съжаление май имаш право. Хората не се замислят какво причиняват на тези, които обичат, с безразсъдните си постъпки.

Нали никога не се беше женил преди теб? Сега пък му изневерили и нова сюжетна линия.

Не помня да съм твърдяла подобно нещо?

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 16:03 от Aldabella

# 98
Ами затвори се в къщи,не ходи никъде, не говори с никой, не отваряй вратата на разносвачите на пица,  сакън да не му причиниш болка. Какво друго да ти кажем.

Филми също не гледай,  там има по-млади мъже и ще му стане неприятно.

# 99
Този израз за причиняването на болка съм го ползвала в тийнейджърските си години, за да звуча интересно, а на мен са ми го прилагали мъже с цел манипулация - най-общо казано, държала съм се като някаква тяхна бивша Х, преди да им причини някаква ужасна болка с действието си У, следователно ще им причиня същата болка и да взема да се държа по начина, по който те искат, за да си нямаме проблеми.
Не се връзвам на образа на страдащия мъж, особено ако използва такива поетични изрази. Ако ти се връзваш...ми всеки сам си преценя.

# 100
  • София
Как така си се влюбила в него без да го познаваш?

# 101
Как така си се влюбила в него без да го познаваш?

Това е дълга история и причината да си направя профил в този форум. Smile

# 102
Щом веднъж са му изневери, цял живот ще те мисли. Няма как да го убедиш, да не те ревнува.

За съжаление май имаш право. Хората не се замислят какво причиняват на тези, които обичат, с безразсъдните си постъпки.

https://www.bg-mamma.com/?topic=981489.msg35132041#msg35132041 Eто тук твърдиш това нещо.

# 103

https://www.bg-mamma.com/?topic=981489.msg35132041#msg35132041 Eто тук твърдиш това нещо.

Тази тема е отпреди 6 години, тогава не бяхме заедно и не знаех толкова много за личния му живот. Тогава с колегите мислехме, че не се е женил никога, но се оказа грешна информацията.

Сега като чета какво съм писала преди години, ми става едно такова мило, сякаш преживявам всичко наново.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 16:53 от Aldabella

# 104
Възрастовата разлика предполага известна несигурност у по-възрастния и от там и ревност.Проведи един сериозен разговор и прекрати да мислиш по темата.Винаги ще има мъже да те харесват,важно е ти какво правиш.

Общи условия

Активация на акаунт