Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 112 214
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 315
Какво означава "отбрана публика"? Това понятие направо ме влудява.Колко пък да у отбрана тази публика? И такива ли шедьоври пише тази Елена? Това превъзнасяне не е нужно, защото се вижда, че тя не е литературен гений и мен специално  употребата на сложни думички ИЧ не ме трогва. Ако на някого му се чете нещо за по-отбрани, може да започне например с Гео Милев( неговите стихове са особено "изящни").

Искам да се извиня на всички по-вещи от мен в литературата, но от ученичка свързвам "отбраните читатели" със символистичната литература и затова често я давам за пример. Като се сетя колко есета съм изписала върху тези произведения......JoyJoyJoy

А той народът си го е казал:" Сговорна дружина планина повдига". Дано с общи усилия разгадаем творбите на Елена.

# 316
  • София
Направи ми впечатленив едно изречениена Габи (алото) , което тя каза на едната мома: "Айлийн има много тежък характер." Досега от Айлийн видях само възклицания Аййй, Ойй, Еййй, Ъъъ и кикотене на ниво 3-токласничка и желание за съревнование. С Ергени не ми е ясно за какво ще си приказват, нямат нищо общо... Време е и да махнат пълнежа, Габито нито е интересна, нито забавна, нито остроумна, русата й дружка и тя за какво е там.. Девойките декламират, следват сценария.
А на какво предаване за моми попаднах сега, тез американци изплискаха легена
Скрит текст:
Къщата на зрелите жени / Milf Manor по TLC. Дами на възраст между 40 и 60 години участват в предаване да си намерят по-млади гаджета. Пак са в имение, което се намира в La Paz Мексико . Показаха им ергените и шок - синовете им... Т. е ще се гаджосват със сина на някоя от другите дами. А синковците по на 20 и няколко години... Нито едните са очаквали толкова крехко агнешко, нито другите - жени на възрастта на майките им... Бързо се окопитиха и започна купонът.

# 317
По принцип, съм била като дете в САЩ и говоря добре езика. Бордърлайн джиниъс си е комплимент и закачка. Гений е много силна дума и да си бордърлайн гений не е никак зле. А ако му беше казала "гений", щеше да звучи фалшиво, защото е ясно, че не е. Но почти-гений си е съвсем правдоподобно за човек като Евгени, който все пак Е много талантлив, без да е съвременен Лист.
 А има и закачка и лека провокация в "бордърлайн джиниъс". Евгени много се зарадва.
Пак да спомена, че е изключително мазен (за мен неискрен) комплимент. И успя и на себе си да направи, споменавайки предишно гадже.

# 318
Айлин е овен, доколкото помня. Жена овен е ... меко казано тежък характер. Bowtie

# 319
Айлин само пред Генчо е "хихи, така лиии". На синхроните дори гласът ѝ е по-различен и си говори доста. Не е изключено да има и тежък характер.
Елена за мен няма хубав стил на писане, трудно ми е да ѝ следя мисълта. Но на мен и стиловете на някои велики автори не ми харесват, така че това не казва нищо за качествата им, а е въпрос на личен вкус.

# 320
  • София
Ще ми се да видя ядосана/бясна Айлийн. Тогава едва ли ще мяучи мазно. Имам чувството, че се превзема като говори по този начин. Никоя мома не ми харесва достатъчно.

# 321
На снимката на финала са ръцете на Елена, но това не значи, че тя е победителката, а само че е финалистка.

Ех, така ли стана сега? Пък тайничко се надявах скоро да излети наща аристократична Ленка.

Нямам любимки този сезон, намирам Айлин за красива, има много секси поглед (някакси ми е неудобно да го нарека палав, все пак ако помня е на 21), ама Генчо не ѝ ли е малко голям, и малко скучен? Иска ми се вместо да църка и пърка да изпонатръшка всички като истинска каратистка да разчупи малко скучните коктейли и не по-интересните срещи.

# 322
Не сме коментирали (май) Габриела ,дето влезе с короната на главата,не Тутанкамиона ( не ми е ок да я назова миска)-мен пък адски ме дразни като започне да говори на българо-руски ,употребявайки думи на руски ни в клин,ни в ръкав,и то неправилно изговорени.

Между другото, Габриела НЕ може да говори руски, което е много странно. Когато беше възкликнала нещо, беше казала някаква безсмислица и ми беше направило впечатление, но сега не мога да си спомня. Само помня, че вместо "глаза" беше казала "граза" Simple Smile)))))))))))))))) Има и "гроза", което значи буря, но тя нямаше това предвид.
Напомня ми на съпругата на Алек Балдуин, която е неква  бяла англосаксонка от богато семейство, но за да е по-екзотична, лъжеше, че е испанка. Simple Smile)) Та и с тази Габриела така, може би се прави на екзотична с тоя руски, но е една от малкото българи, неспособни две думи на кръст на руски да кажат...

Забравих да адд-на:  Гоу Елена фоу! Тийм Елена форевър!

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 21:20 от MariyaHris

# 323
Да де, ама тя казва, че такова предаване се гледало, за да изпиташ емпатия, катарзис и още нещо си, не помня точно какво.
За катарзиса на зрителя ми беше мисълта.
За евентуален катарзис на някой участник мога и да приема, че е хипотетично възможен.

# 324
Според мен мис Габриела нарочно си чупи езика, за да звучи като Капитонова. Убедена съм, че я имитира с цел да напредне. 😀 Руски знаела, ама развален. То и аз знам корейски значи - саранхео!

Относно чуждиците - за мене е разбираемо да присъстват в речта ни. Особено в англоезични фирми като моята направо стават част от работния жаргон (ако дискутираш с колеги на български език), вместо всеки път да търсиш превод на английски. Но критикувам ползването им с цел да се демонстрира елитарност, защото показва безсилие на български език. 😀 Имам приятелка, която натрупа английска лексика (сленгове разни, изрази, модерни сред тийновете, понятия, думи като криндж) благодарение на мемета и песни. Но никога не е писала официален мейл на английски и съответно този стил ѝ е далече.

# 325
Ами може и при зрителите да се получава, понякога изпитвам доста силни емоции, докато гледам... Състрадание също Simple Smile Друг път пък осъзнавам някои неща за себе си. Та дори и завръщането към живота може да се случи, ако се окаже, че е било изгубено време Simple Smile

# 326
Разбрахте ли, че утре на коктейла ще има нови правила и няма да може да се прекъсват на диванчето. Чудесно! Как ми изпълняват желанията Joy

# 327
Определено се зачетох 😀
Дали защото тогава нов потребител се регистрира във форума (понеже е хванала следата), сега в настоящата тема и в спойлерите пускат фалшиви слухове чрез нови или заспали стари потребители? Май наистина са си понаучили тази част от урока 🙂

# 328
Тогава подозирахме, че новата потребителка е Мария, на която ѝ е писнало да е тайното гадже Simple Smile

# 329
Тогава подозирахме, че новата потребителка е Мария, на която ѝ е писнало да е тайното гадже Simple Smile
Тогава подозирахме дори собствените си сенки, че нещо не е наред с тях. До това ни докараха след толкова баламосване около финала, при все че сценката намирисваше много.

Сега да се върна към този сезон. Валерия докога ще я спретват с тези пуснати 80 см-рови кичури по лицето? Много ми навява на Капитонка? Да не би това да е стилистиката на подготвяната за победителка всеки сезон? Нещо като "униформа".

Общи условия

Активация на акаунт