Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 902
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 960
Тъпото в този формат е, че няма никакъв начин Ергенът (кртнт) да бъде санкциониран при подобно неджентълменско и грозно  поведение. Той наистина е всевластен и няма механизъм за коректив.  Трябва и на момите да им бъде дадена някаква власт. Заради това, по-удачно е да има два-три ергена. Да видим тогава заслужени секири, а не извинения/обяснения/комплименти и тн.

# 961
Скрит текст:
Ахахахахахаха, водел се от емоцията Laughing
На нагона, егото/нарцисизма плюс продукцията така ли се казва вече? Unamused

Значи появява се зализан като бодрумския Елвис, веднага го пресреща Ивелина и се почват едни подшушквания и умилквания... После Бланко Бич с нескопосаните интриги и подливане на вода. 'Хитър' ход на сценаристите - да не би да са очаквали да си помислим, че той не е бил предварително осведомен за всичко (особено след наизустената реч насетне) и ако обвиняваме някой, то да е тя, а миличкия благоверен подведен от 'абсолютното си доверие' към жена (с която почти не е говорил). И двете - Ивелина и Габи дружно изразяват бурното си одобрение от ергенското поведение.

Елена бе единствената, която си каза как са се почувствали и бе откровена, макар и неубедителна. Нормален човек би оценил и благодарил за искреността, но не. Той не се извинявал, видиш ли. Откога е срамно и признак на слабост? Още един пирон в ковчега на теорията за нарцизисма му. Но ето как човек, когато е притеснен, може да започне да бърка думите, дори и на родния език и дори с тях да е свързана професията му. Елена трепереше цялата... Пък той едва-едва я поглежда, все гледа да засича, почти нищо не казва, никакъв предразполагащ жест или мимика дори.

Между другото, понеже съм имала съмнителното удоволствие да общувам с доооста нарцистичен човек, винаги когато съм била покрай него, съм си 'глътвала граматиката', 'търсела елементарни думи' и забравяла даже предварително мислени неща, които да кажа. Да го наречем страничен ефект със зловещи измерения...

И не, не е едно и също да прекъснеш среща, когато малко или много дори се предполага. Още повече че ако става дума за Елена, тя поне единия път тактично ги изчака. И съвсем друго да си домакин и да се отнесеш толкова неуважително с всички тези жени там, прекарвайки цялото си време с човек, който не само е дошъл неканен, а и преди това не е участвал в заниманията (т.е. мокрите сънища на Евгени) и остави всичко останало, но накрая да отнемеш засужената и очаквана от една от момичетата роза.    

Много лошо впечатление ми направиха останалите момичета от злополучната вечеринка, които не повдигнаха въпроса и не казаха как са се почувствали. За мен това е малодушно. Една Айлин все пак измяука, че не й е станало приятно. Впрочем хареса ми как вдигаше многозначително веждички и не му се даваше на Евгени, пръскайки чар. Интересна борба за контрол бе и на него му бе по-трудно да удържи нея, отколкото Елена. Колкото и да ми е неприятно да го кажа. Е, накрая и тя се пречупи, защото... каквото и да направи някоя, играта е предварително загубена. Няма нито да го трогне, нито впечатли.

А Елена със сигурност не трябваше да обвинява Валерия, особено пред него и особено когато той се предполага да си поеме отговорността за масрафа. Грешка.

На церемонията когато започна да декламира, ми идеше да повърна Confounded Очаквано, Елена бе демонстративно наказана, че си е позволила да бъде откровена и критикува поведението на султана. А интересната Лия бе изгонена. Предполагам е имало скандал между нея и продукцията, вече си обяснявам защо я бяха пратили в миманса, неизлъчвайки никакви синхрони с нея, дори и разговорите им с Евгени се излъчиха заглушени. Много дребнаво и бих казала, отвратително.

Извинението на Елена го одобрявам. Тя хубаво обясни, че не иска да съди, да има напрежение и че са дошли уж за друго. На мен ми хареса и смелостта да го направи пред всички. Хареса ми и че Валерия все пак я прегърна, макар да не счете за нужно на свой ред да се извини за каквото и да било. Ето това не осъзнава Елена - има хора, с които колкото и точно да се държиш, те не биха разбрали правилно нищо, нито оценили. Елисавета и Габи са точно от тях, а може би и Валерия. Голямо дъно бяха 'дитирамбите' на Елисавета. От продукцията решиха, че би било много по-рейтингово? да излъчат толкова пространно изливане на злоба, но не и нещо от останалите разговори, които се водеха на коктейла между другите момичета.

"Това е тази Елена, която харесвам". Бляк. В превод "Ще се държиш както искам, иначе..." Последвали целувки, за да не вземе рибата да изпусне кукичката. Ех, Елена... любовта е сляпа, но надявам се досега да си прогледнала. А и разбрала, че достойнството и самоуважението са по-важни. Не знам договори ли, любов ли, но аз на нейно място и с днешните разбирания, директно си тръгвам.

Подписвам се под това два пъти!
Извинението на Елена беше искрено. Първо си помислих, че го прави с типичната женска слабост, която цяло нощ мисли "къде сбърках" и после, разбира се, намира вината в себе си. Царици сме на това. Но сега си мисля, че си е дала сметка, че са там за да развиват отношенията си с ергена, а не за скандали помежду си.  Чест ѝ прави, защото групичката около Валерия както беше подгряла, можехме да гледаме серия грозни скандали като в първи сезон още поне 2 епизода. Изобщо не вярвам, че се извини за да трупа точки пред Евгени, не е толкова елементарна. Чудя ѝ се, че нито за миг в поглед или изражение не пролича да е критична към него - какво толкова му харесва...
На страната на Елена съм в ситуацията. Не мисля, че имаше каквато и да е вина да се чувства зле (заедно с другите момичета). Разочарова ме обаче че даде назад пред Евгени. Случва се човек да не може да обясни добре, особено когато е развълнуван или харесва някого, но поне  една нотка агресия и отпор да имаше срещу това момченце. На Айлин тона не ми харесва. Обаче като темперамент ми хареса точно в тази ситуация, затова, че не се сгъна, а му върна топката "точно така, давай, давай, не слушай разума си". Най добрата комбинация щеше да е смислен разговор какъвто Елена имаше желание да проведе, но се обърка, плюс егото на Айлин.

# 962
За мен най-отвратителното във вчерашния епизод беше начина, по който Евгени гледаше Елена през цялото време, докато говореше. Надменност и досада бяха изписани по лицето му и даже не опитваше да ги прикрие, а нарочно я зяпаше, за да я накара да се почувства още по-зле.
ПП Добавих нова анкета относно коментиране на догадки на база спойлери в тази тема, понеже в основната тема за такива, разводняваме с дискусии относно 'Ергенът' и некатегорични спойлери. Всичко ще бъде в скрит текст и с предупреждение, че е възможно да има информация за бъдещият развой/разврат на събитията.

# 963
Тъпото в този формат е, че няма никакъв начин Ергенът (кртнт) да бъде санкциониран при подобно неджентълменско и грозно  поведение. Той наистина е всевластен и няма механизъм за коректив.  Трябва и на момите да им бъде дадена някаква власт. Заради това, по-удачно е да има два-три ергена. Да видим тогава заслужени секири, а не извинения/обяснения/комплименти и тн.
Чудна идея!

# 964
Айлин си каза на синхрона, че няма да го занимава с чисто женски емоции, което не се харесва на мъжете. Затова и беше по-необясняваща се на срещата. С такъв мъж, това е единствения полезен ход, признаваш, че винаги е прав, кимаш усмихващо и жизнерадостно, защото ако не си весела, пак си крива. Въпросът е на коя жена изобщо й трябва такъв мъж да му играе цял живот театър.

# 965
Тази вечер ще броят хапките на Пам..*баси дребните души са тези сценаристи..Представям си как операторите дебнат Пам и я снимат как готви и яде.. И заради предният сезон, Валери ще раздаде справедливост сигурно- ще изгони Габи или бай Елисавет..Ще видим..Но да-грозно  е че въобще снощи пуснаха съскатнето на Елисавета по  Пам, ще има някаква развръзка  там..

И аз намирам за грозно и ненужно, че така излагат Пам. Уж искат да се покажат толератни към пълните, а я използват и унижават. Грозна работа, независимо дали после ще изгонят някой "агресор" - защото самата продукция е агресор. Не харесвам Пам, но не смятам, че заслужава това.

Между другото, вчера Ирина тотално се изложи. Заля Евгени с абсурдни комплименти до степен, до която изглеждаше, че той съжали, че не изгони нея. Не знам каква "школа" е тя, ама с такива методи, само шаранчета се хващат.
Никой, влязъл там няма да е пожален, ако се задържи по-дълго. Ако Пам се е надявала, че заради разни познанства, които са я вкарали там, ще бъде пощадена, жестоко се е излъгала. Тези хора са способни да продадат и майчиното си мляко, както се казва, за рейтинг.

Ирина изглежда като гладна градска котка пред печено пиле, която му говори нежно, докато лигите ѝ текат и преди да го захапе. Какво класно намирате в нея, не разбирам! Че даже и визитката и що така се получила, тя не разбирала, хах! Верно ли?! Мазна баница е тя... Хищна, лакома жена.

# 966
Благодаря и на теб, Lemon Verbena Green Heart

Гледах отново разговора на Евгени и Айлин... ами какво да кажа - много добре го отигра. Едва накрая с това едва ли не умоляване да й каже "нещо", се пречупи.

О, и още нещо - нарцисистите не обичат да им бъдат задававани и отговарят на въпроси. А и по принцип да споделят, смятат че това би ги поставило в уязвима позиция и че всички хора са като тях, т.е. биха използвали казаното срещу теб. Може и на това да се дължи нежеланието му да общува, не на неумение.

# 967
Тоя ергени все по-неприятен ми става. Всяка да е мила, усмихната, секси и закачлива, тихо и безропотно да си чака реда на опашката за поредния празен, ама тактилен ‘разговор’, крайно и публично се санкционира дори минимална проява на мнение.

А в същото време предлага само един празен, тъп поглед и безкрайно отегчение, че отсреща трябва да изтърпи човек с чувства и мисли, а не прост чифт устни, които да задоволят нагона му.

# 968
  • тук и там
И на мен Айлин ми хареса снощи. Интересното е,че преди това не можех да я понасям.
Но някак -къде " на шега", къде с мяукане, къде  с физиономии и поведение, успява да изрази това което иска. За Габа каза ,че егрена не я интересува, щото тя иска само обувки..За себе си каза,че е състезател и си призна че иска да спечели (аз разбирам, че просто е със състезателен дух, и свикнала да печели, та Генчо не е толкова важен, а победата). Успя да покаже на Гената че се е почувствала пренебрегната и т.н.
Има си тя свой начин и подход , определено показва  характер.

# 969
За това, че Евгени се водел от емоциите, тук вече доста пъти се спомена, че е Рак. Но освен това да не забравяме и професията му. Той работи с емоции. Това трябва да изразява. С тях работи и явно оставя те да го водят. За хубаво или лошо. Тази която го „спечели“ ще трябва да живее с това и да свиква отсега. Творческите натури изобщо не са лесни и не са само трофей да кажеш, че си жената на великия пианист. Или да смяташ, че като твоческа натура щял да може добре да те разбира. Ама май ти ще трябва добре да го разбираш и му четкаш егото ако са му потънали гемиите. А другите по концертите му да припадат колко е романтичен.

Това, разбира се не е оправдание, но такъв Ерген са подбрали в тоя сезон. Ако следващият е счетоводител сигурно ще има други трески за дялане.

# 970
Според мен Айлин би "счупила" Ергени. Тя е съзтезателна, също има голямо его. Затова Ергени вероятно няма да я избере накрая. А много му се иска, харесва я. Но е несигурен и най-вече харесва да е прав винаги и напълно. Айлин може да го баламосва, че е прав, тя е диалогична, флиртаджийка, но само ако й изнася. Иначе е типа човек, готова да се врътне. По-скоро тя ще изгуби търпение. Той вижда, че тя е волева и вижда риск в нея.

# 971
Всички (или почти всички) тук сме възмутени от поведението на Евгени, и с право. Проблемът обаче е по-дълбок и той е в характера на самото предаване. Последните два епизода категорично затвърдиха мнението ми, че в този формат присъства голяма доза сексизъм в чиста форма, което е недопустимо за предаване в национален ефир. Абсурдните правила и договори, които не дават възможност за равноправие и поставят индивидите от женски пол в подчинено положение са недопустими в съвременното общество. Не трябва ли да се намесят регулаторни органи, когато е видно, че се упражнява видимо надмощие от страна на един от участниците?

# 972
Не искам да звуча крайно, съвсем добронамерено го казвам, ама… това са глупости.

Първо, няма такова нещо като ‘трябва’. Никой не е длъжен да го търпи, защото пианото му например има повече емоционална интелигентност от него самия.

Емоциите са неизменна, по лично мнение и водеща, част от човека. Самото им имане обаче не е нито причина, нито повод, нито оправдание за нечие поведение. За търпенето му пък още по-малко.

Да приписваш и предполагаш определени емоции на база професионална квалификация дори няма да го коментирам.

За това, че Евгени се водел от емоциите, тук вече доста пъти се спомена, че е Рак. Но освен това да не забравяме и професията му. Той работи с емоции. Това трябва да изразява. С тях работи и явно оставя те да го водят. За хубаво или лошо. Тази която го „спечели“ ще трябва да живее с това и да свиква отсега. Творческите натури изобщо не са лесни и не са само трофей да кажеш, че си жената на великия пианист. Или да смяташ, че като твоческа натура щял да може добре да те разбира. Ама май ти ще трябва добре да го разбираш и му четкаш егото ако са му потънали гемиите. А другите по концертите му да припадат колко е романтичен.

Това, разбира се не е оправдание, но такъв Ерген са подбрали в тоя сезон. Ако следващият е счетоводител сигурно ще има други трески за дялане.

# 973
Към Тушев: може ли да върнеш Александра в имението за да им покаже как се връща роза с достойнство? Пък и да му спихне самочувствието на този Евгенин?
Не не, само не Александра. Споко Айлин от този сезон, ще свърши повече работа, ще го завърти тя на пръста си. Доста обиграна ми се вижда и много ми се иска да го прелъсти и изостави Simple Smile

# 974
Имаше една много показателна размяна на реплики в промото снощи.
Пам към Габи: Нямаш право да ме унижаваш!
Габи: Въпросът не е дали имам право. Въпросът е кой ще ме спре!
Габа с доста точно прозрение - няма кой да я спре, продукцията точно такъв криндж търси затова изкара толкова дълго вътре момиче, което няма никакъв интерес към ергена. И Евгени е същият - никога в живота не би могъл да разиграва успешно 20 момичета, но просто няма кой да го спре, защото той е Ергенът. Такива ситуации - да търпиш обиди от човек като Габи или да се унижаваш пред мъж, който ти се сърди, че проявяваш и намек на недоволство, вместо да му се радваш как сваля други,  са възможни само в затворената среда на такова реалити или ... в училище. Мъчно ми е за децата в училище, но те така си градят характерите и се каляват. Обаче за 20 и кусур - 30 годишни като Габи и Евгени да са без капчица усет кое е нормално и кое не е приемливо, нямам никакво извинение.

Общи условия

Активация на акаунт