Постоянно ни искат пари

• 10 793
  • 254
  •   1
Отговори
# 90
Съжалявам, ако е прозвучало така. Не ми е било това идеята. Но ако цени себе си, нека да се замисли още веднъж преди да предприемат опити за инвитро. Или да ги отложат поне временно, докато не се види дали мъжът има "топки" да отстоява позицията си. Все пак той вече е женен и жена му е семейството му и трябва да му е приоритет.

# 91
За мен е грозно да се обиждаме на физически недъзи, за вас, ако е обратното- лошо. Той има проблем с характера, това е по негова воля- търпи критики- да, но физически недостатък или недъг?

# 92
Ако той има проблем е редно да е заделил пари за евентуална процедура. Аз не наричам тези проблеми "недъзи". Това много често са неща, които доста добре се повлияват и може да се оправят. Недъг е ако някой човек е останал без ръка, крак и т.н. В такъв случай разбира се никой не би казал нищо против човека. Не е идеята някой да се засяга, а да се сложат картите на масата и да се направи една равносметка преди жената да си сложи главата в торбата и после да се чуди какво да прави. На колко години впрочем е въпросният мъж? Ако е на 40+, не може да се очаква някаква особена промяна в него и да спре да носи на гръб роднините си.

# 93
Това са негови пари, ще ги дава на когото иска. Тук авторката няма как да ги пренасочи, против волята на притежаетеля им. Тоест мъж й.
А неговата воля стана пределно ясна - тои иска и ще дава на мама и тате. Те са му приоритет. По-напред са му в списъка от авторката, детето й, и нероден Петко.
Това е от ясно по-ясно.

# 94
  • София
Проблемът не е във "физическия му недостатък". Проблемът е във всичко останало, а "недостатъкът" само ще усложни и влоши положението на авторката, поради характера си. Ще го кажа така - в някои ситуации не е препоръчитено да се ражда от даден човек, камо ли да си подлагаш тялото на тежки и скъпи процедури, за да родиш от него.

# 95
Първо- семейство са- заделят дружно. После, както казах- той има проблем с характера- това трябва да преодолее, не говорим някой да се засяга. Той е решил- ще се жертва, за да продължава да спонсорира родителите си- какво повече да кажем?

# 96
Крист, то може всякак да звучи, но и аз се чудих как да напиша казаното от Мария, защото в моите очи е самата истина - красива или не. Отделно от проблема с приоритетите, този мъж има здравословен проблем, за което разбира се няма вина, но цената за който ще плати авторката - не само финансово, но и здравословно, тъй като тя се подлага на процедури, въпреки че може да има деца, а и житейски - ако утре се раздели с него, очевадно е, че тя на подкрепа за отглеждането на това дете от страна на мъжа и семейството му е наивно да разчита.
Грозно е да го напишем директно, ама нека сме честни - шансът и да се развие грозно ситуацията е сериозен.

# 97
Авторке на темата, пълно е с наивни като тебе, които после реват откъде им е дошло.

Ако правилно разбирам, имате си официален брак. Ако нещо се случи - той те наследява. Ако нещо се случи с него - наследяваш му дълговете. Можеш и да се откажеш от наследство, тогава в най-добрия случай ще си на нула.

Значи човекът теглил заем, за да ремонтира семейна къща и да дава пари на брат си. Брат му не ги връща, той седи с кредит на шията, а родата продължава да помага на брата? И ти правиш сметки нормално ли е и как да постъпиш? Намерили семейно жена да издържа единия и да искат пари, пък ти стой и страдай с детето си и се оплаквай по форумите.

Ето ти истинска история, твоята адски ми напомня за нея:

Разведна майка с дете, живее в малко населено място, решава да напусне (там е замърсено от индустрия) и идва в голям град. Запознава се с мил, добър човек, който уж се грижи за всичко и всички. Той тегли заем, тя нали е добра съпруга, става поръчител. Той се оказва алкохолик, крие си проблемите, но все тая, умира няколко години след това, тя се оказва наследник по всички заеми (вкл. и такива, за които не знае), а междувременно семейството му е успяло да прехвърли имотите му, прави уж отказ от наследство - в действителност те си вземат активите, пасивите за нея. Попадна на лош адвокат, изпусна срокове, години наред изплащаше чужд дълг, а родителите и брата на добрия алкохолик я оставиха сама да се оправя.

Оправи се, но много усилия и лишения е струвало и на нея, и на детето й, а то с нищо не е виновно.

Вие сега имате разходи за ежедневието, за медицински процедури, ами после?

# 98
  • София

Тоест, той е готов да работи като родопски катър, само и само да може да отговори на техните щения.
Това е на думи и декларации. Реално го издържаш ти и то колко време?

И да, ето това е:

Най-странното на всички подобни теми е как мъжът винаги е златен, а виновни са някакви други хора.
Като видите такава невинна страдающа душица, на която все други са и виновни – далече. Въпрос на време е и авторката да стане лоша и виновна., защото той ще остане завинаги жертва. Това си е номер.

Пък тук нека я поощряваме като бистрим роднините му. Нищо общо нямат, може и пари да не получават, да не говорим, че той с по-голямата част от кредита си е ремонтирал своята къща, т.е. къща, която няма да бъде на авторката. Може и сега уж да им изпраща, а да си заделя за друго.

# 99
Да кажем да редактира заглавието на темата.

Защото постоянно НИ искат пари значи, че НИЕ не искаме и НИЕ не даваме, но те искат.
А реално сал авторката не ще...но няма кой да чуе и да се трогне.

Заглавието да се редактира в насока " Моят мъж .... нещо не разбира смисъла на семейството"..или имам проблем с мъжа ми, не можем да се разберем по този въпрос.........

както някой каза - мъжът тук е представен като невинен страничен участник.

# 100
Така разбирам и аз ситуацията.
 Обич Синеока- да, в общия случай, когато има репрод проблем- жената го отнася, било то и за проблем при мъжа, такава е ситуацията. В едно дружно семейство това не седи на дневен ред, важна е целта. Не случайно казах, че при тях проблемът е съвсем различен.

# 101
  • София

Тоест, той е готов да работи като родопски катър, само и само да може да отговори на техните щения.
Това е на думи и декларации. Реално го издържаш ти и то колко време?

Тоест, за да има пари за тях, за нея няма да остане време Wink Не, че ще стане.

# 102
  • София

Тоест, за да има пари за тях, за нея няма да остане време Wink Не, че ще стане.
И пари няма да има за нея, не само време. Да седне честно и да си пресметне колко пари и струва този мъж до момента и да сметне колко ще и струва в бъдеще. Защото като забременее и той съвсем ще се тръшне и ще затъне в емоционални проблеми, да видим тогава кой ще ги издържа. Ама нали любов, дребнаво да се говори за пари, та надали ще видим тук сметката по месеци, надали и авторката ще си я направи. За съжаление.

# 103
Така разбирам и аз ситуацията.
 Обич Синеока- да, в общия случай, когато има репрод проблем- жената го отнася, било то и за проблем при мъжа, такава е ситуацията. В едно дружно семейство това не седи на дневен ред, важна е целта. Не случайно казах, че при тях проблемът е съвсем различен.
Крист, съгласна съм с теб, че водещото е нестабилната основа на семейството, за капак на която идват и предизвикателствата с АР. Жестоко е, несъмнено, но е многократно по-жестоко именно към нея, ако излязат съвсем от релси нещата, затова красиво - грозно, нека си го кажем, обсъждайки конкретно нейната ситуация.

# 104
Казвам го веднага-по нейните думи, от неговата заплата остават 300лв- няма как да плати за процедурите. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт