Постоянно ни искат пари

• 10 771
  • 254
  •   1
Отговори
# 180
Абе едва ли е толкова черен, колкото се изкарва тук. Просто е наивен и мекушав. Категорично "не",  това е отговорът за отбиване на хрантутниците.
Грозно е да легнеш на гърба на детето си. Чисти използвачи.
Но те очаква тъжен живот. С много изхабени нерви. Не бързай с бременеенето.

# 181
А тоя мъж как ще плати за инвитрото и как ще те издържа докато гледаш бебе? Според мен много бързате с това бебе, още повече, че  проблемът е той. За какво ти е да минаваш през цялата тази процедура за някакъв дето бачка за 1000лв и ги дава на техните.. я по-добре сама. Ти вече си имаш дете, зор нямаш. Който има,да си мисли.

# 182
...
Грозно е да легнеш на гърба на детето си. Чисти използвачи.
Но те очаква тъжен живот. С много изхабени нерви. Не бързай с бременеенето.
Първо вижте дали ще се оправите с финансите, дали той ще престане да плаща извън изплащането на кредита.
Иначе наистина няма смисъл да се хвърляте в едно приключение, което може да се окаже с неочакван край.

# 183
И аз не разбирам какъв ти е зора на тебе за второ дете? И то ивитро,процедури и т.н.
Женени ли сте? От колко време? На колко години сте?
Това не го питам от любопитство,а защото е важно за по-нататъшните решения.
Първо си уредете кредитите,уредете отношенията с роднините,ама решително,пък тогава ако имате сили и средства,мислете за дете.
Децата в никакъв случай не заздравяват една такава връзка. Най-много до си останеш сама с две.

# 184
Значи да имам дете, но да се опитвам да си направя второ, че и по клиники да ходя с мъж, който дава и малкото спечелени пари за кредити и за родата си, която от своя страна е нахална и очаква от мъжа издръжка за цял живот. И на всичкото отгоре да трябва да издържам въпросния мъж, защото господинът няма топки и желание да спре финансовите инжекции към родата.
Не мога да причиня такъв живот нито на себе си, нито на детето си. Ако съм на мястото на авторката - бия шута на мъжа и да се спасява. По-далеч от такива паразити.

# 185
Добре де, да приемем, че не е използвач и лъжец, а добър до смотаност наивник. Но авторката да иска от него да си покрива поне неговите разходи за вкъщи и да спре всякакво инвитро. Щото простите сметки показват, че той от заплатата си нищо не вкарва в нейния дом, а живее там. Заплатата му отива по кредити, неговото семейство и джобни.

Не е нужно да се търси виновник и да се издава присъда. Дали е манипулатор, дали лъжец, дали наивник, дали използвач или друго няма значение, важен е ефектът - вместо животът на авторката да става по-добър той става по-тежък и ако тя не поеме юздите в ръцете си (най-малкото да не се впуска в инвитро и раждане на ново дете) рискува нещата да станат непоправими. В момента все още може да не бърза и да си мисли - нещата за сега не са фатални. Но да внимава какво прави, да проучи каква е ситуацията с дълговете и да поеме юздите на семейните финанси.

Едно дете освен разходите по зачеването инвитро ще донесе и много разходи след раждането за 20 години напред. А на първо време майката ще е в майчинство. Подобно раждане се прави в здрава връзка и добре напълнена банкова сметка, а не ей така - да има още едно дете. Така и не схващам авторката защо се е хванала на хорото.

Вариантът родителите да не са лоши използвачи, а да го прикриват уж искат за тях, а всъщност да се изплащат негови дългове, съвсем не е лишен от логика.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 18:20 от Черна станция

# 186
На първа страница съм.
Героят явно се е намерила балъчка да го приюти.
Обаче това дотук ОК некси звучи като Даскалка.

# 187
Ами не давай пари от своя джоб, вече дали мъжът ти ще ги издържа си е негова работа, взела си си мъж-търтей, пък и мамино синче. Ако наистина е такъв дето лесно се поддава на чуждо мнение, говори му повече, спори, дъдни му на ушите непрекъснато, евентуално да почне да слуша теб вместо техните.

# 188
  • София
На първа страница съм.
Героят явно се е намерила балъчка да го приюти.
Обаче това дотук ОК некси звучи като Даскалка.
Е, губи се линията, недей така Laughing

# 189
Гордж, не знам за линията, видях, че хора се засегнаха, но да кажа и аз - ако предположим, че темата е истинска, то героинята има дете, имот, пари; героят няма нищо, освен репродуктивен проблем и набор прикачени ла*новози и явно нищо от това не му пречи, което прави него самия ла*новоз. Не е изобщо ценен, че да се юрва някоя жена да се влачи по клиниките да ражда точно от него, особено пък ако тя самата вече има дете/а.

# 190
  • София
Ще премине любовта, ще се чатне откъде изгрява слънцето и кой плаща манджата.

В случая Онзи я пази, де такъв късмет при всяка фертилница.

# 191
Ама наистина, с тези 1% способни сперматозоиди...това си е знак свише. Не е изключено да са в комбина с майка си и тя да се прави, че му иска пари и тези 700 лв на месец да отиват за футболни залози...или пък да си ги къта в буркани и под матраци, докато жена му го издържа и е готова на всичко да му роди дете. Всякакви типове има, всеки дълбае дъното по свой начин. Напоследък стана нещо като масова епидемия мъже да се прилепят за жени като пиявици.

# 192
Не към всички се прилепят. Някои хора просто са си глупаци , няма значение кой пол са.

# 193
Ама и жените очевидно не са много умни, че търпят такива мъже. Не знам с какъв акъл авторката се е навила чак да се женят. А върхът ще е да му роди дете.

# 194
  • София
Ме става въпрос за акъл, а за любов. Двете по някое време са взаимно изключващи се.
Аворката не е живяла разточително, събрала се е с подобен, който е представил нещата мо- тамо и тя ги е приела. Само не е разбрала, че от заплата 2000, 400 не са такъв дерт, както и че баща му е Караибрахим.
После е станало сложно.

Общи условия

Активация на акаунт